O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

VROUBKY NAŠICH CELEBRIT - 1. PDF Tisk E-mail
Středa, 21 srpen 2019
Divoká léta našeho mládí ... V roce 1971 byl tehdy devatenáctiletý a pěkně nametený Vladimír Kratina (1952) zatčen za "znevažování rudé vlajky". Ve vazbě na Ruzyni strávil 18 měsíců. Za hanobení republiky mu však hrozilo až deset let vězení! Případ však byl nakonec překvalifikován jako výtržnictví.

 

 

 

 

Na svobodu se dostal díky politickým kontaktům svých známých a milosti tehdejšího prezidenta republiky generála Ludvíka Svobody.

 

 

 

 


Tenkrát, v prvním ročníku na DAMU, seděli se spolužákem v Makarské vinárně na Malostranském náměstí. Pak šli přes Karlův most na kolej do Hradební, kde bydleli, a v Karlově ulici, na školním divadle Disk viděli viset rudé vlajky. Podle policie namol opilý Kratina vlajku strhl z budovy, kopal do ní a divoce s ní mával nad hlavou. Přitom něco pokřikoval. Jenže - zrovna kolem jeli policajti, takže ďáblík se snažil rychle vlajku zahodit; ale viděli ho, sebrali a odvezli do Konviktské ulice do zadržovačky. A nakonec skončil v ruzyňské věznici,  na měsíc a půl. Při zatýkání se prý bránil a pral se s policisty. Ti ho však pomocí obušku zvládli, takže schytal pár ran.

 

 Ve věznici Ruzyně dostal hnědé tepláky, chodil podle vězeňského řádu na dvoreček na vycházky.

 

 Někdy to prý od bachařů schytal, když cestou do sprchy ztrácel dřeváky, protože v nich neuměl chodit.

Celu s ním sdílel spoluvězeň, kterému hrozil vysoký trest za vlastizradu.

 

 

Od toho slibovaného vyššího trestu ho zachránily politické kontakty jeho profesora Oty Sklenčky. Takže nakonec Kratina zmeškal jen rok a půl studia na divadelní škole DAMU.

Byl však malý zázrak, že pak mohl hrát. Zřejmě ho zachránil jeho lepý zjev, který už tehdy sliboval přízeň ženského publika. Tento typ herce u nás tehdy chyběl...

Co dělal dřív? Po absolutoriu gymnázia se Vladimír Kratina vyučil fotografem, poté šel na pražskou DAMU, kterou dokončil v roce 1975. Vystupoval v řadě známých divadelních scén jako je ústecké Činoherní studio, pražská Ypsilonka, Činoherní klub, hostoval v Národním divadle, hrál v mnoha filmech. A - znáte ho z "Ulice", "Ordinace v růžové zahradě" atd..

 

Méně už je známo, že se jedná také o výrazného a originálního folkového a countryového zpěváka i písničkáře. Veřejnosti je známý i jako „obr s modrýma očima“.

 

 

 

Byl i vyznamenán -

v r. 1984 obdržel Čestné uznání pro nejsympatičtějšího dospělého herce

přehlídky filmů pro děti v Ostrově nad Ohří

od redakce Stráž míru.

 

 

 d@niela

 

 


Komentáře (6)add feed
... : doktor
Sympaťák a ještě ke všemu dospěl.
srpen 21, 2019 13:35
... : mia I
bouřliváka hrál i ve filmu , který mi hodně utkvěl v paměti. Film je z r. 1979 , jmenuje se Křehké vztahy, hrál zde se Zorou Ullou Keslerovou (partnerka Petra Hapky). Tadeáš Falk , řidič v masokombinátu, v podání Kratiny se vrátil z vězení, navázal vztah s rozvedenou ženou, která má malou dcerku a komplikovaný vztah s bývalým partnerem. Kromě tohoto ústředního motivu se ve filmu objevují i šmeliny a drobné rozkrádačky v tehdejším režimu.
srpen 21, 2019 14:34
... : Krakonoš
Tak jsem šel pátrat po tom výrazným Kratinovým písničkářství, protože vo tom slyším poprvý, ač je to můj voblíbenej herec a hudba je můj druhej vzduch. A kromě pár duetů s Milenou Soukupovou a zcela identickejch vět, který jednotlivý zdroje vopisujou jeden vod druhýho, nikde nic. Jo, jako puberťák prej hrál v kapele, ale v tom případě polovina národa jsou výrazný folkaři. smilies/cheesy.gif
Hele, fakt nic proti Vláďovi, ale "výraznej folkař a písničkář" bez diskografie a beze stopy na ytb (vyjma těch duetů), to bude trochu úlet, ne? smilies/wink.gif
srpen 21, 2019 16:01
... : d@niela
Tak to vidíš... no, tak to já se vydám hledat...

- Při gymnáziu hrál na bicí a kytaru ve studentské beatové kapele, pro kterou také komponoval.
- A taky byl prý producent: po roce 1999 začal podnikat v umělecké sféře, produkoval muzikál na ledě Mrazík
- Nesmíme zapomenout ani na politiku: ve volbách 2018 se Vladimír Kratina stal kandidátem ODS na senátora.

Krakonoši, holt se musí věřit, ale třikrát prověřovat :-))) MÁŠ PRAVDU.

srpen 21, 2019 17:55
... : *deeres*
Jo, Drtikol, alkohol je sviňa. Ale jenom se po nás opičil, my jsme takhle pod vlivem dováděly, (ano samé chytré děvenky), rovnou před Ministerstvem vnitra na Letné, už někdy v 65. Když ta ruská fangle byla tak lákavě nízko a na ráně a my vykřikovaly, že se z ní ušijeme trencle.
Naštěstí tam hlídkoval policajt, který mohl být náš táta a měl rozum. Vlajku jsme museli vrátit a poradil nám, ať raději rychle mažeme domů do postele, než z toho bude kolosální průser.
srpen 21, 2019 18:07
... : Mikin4
Dobra historka... Jinak se na par dni loucim, jedeme psum i sobe ukazat Inuity a osadu Tuktoyaktuk na brehu Arktickeho oceanu.
srpen 21, 2019 20:23
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]