O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

JE DESET VEČER, A MNĚ BOLÍ MYŠLENÍ PDF Tisk E-mail
Středa, 24 červenec 2019

Sedím u počítače a přemýšlím, co sem dát? Jakými články bych vás mohla zaujmout? Čím bych vám mohla udělat radost? Co by vás mohlo přimět k napsání komentáře - případně dokonce ke vzájemné debatě? Jo, je pravda, že takové ty "hádavé články", ty své pappenheimské většinou najdou, ale nejen kverulantstvím živ jest kudlančin kamarád, že?



 

 

 

Už vím.

 

Napíšu vám o jednom filmovém zážitku... Před pár dny jsem viděla maďarský film „VOZÍČKÁŘI“. Není to žádné extra veledílo, ale je to syrově odhalená opona nad životem lidí, kteří žijí mezi námi, ale jejichž život je o tolik složitější.

 

Jsou tři, všichni tělesně postižení. Dost. Dvacetiletý vozíčkář Zoli se spolu se svým také postiženým kamarádem spojí s bývalým hasičem, který je v současné době po těžkém úrazu také upoutaný na invalidní vozík.

 

  

 

Titulky jsou v angličtině, ale děj je jednoznačný i tak...

 

 

Hnaní zoufalstvím a strachem ze své neužitečnosti dají se do služeb mafie, coby gang nájemných vrahů. Vždyť kdo by podezíral chudáka na vozíku? Jak už to však v životě bývá, skutečnost je o něco prozaičtější... Nic není takové, jak se na první pohled zdá, hranice mezhi realitou a fikcí se vytrácejí a příběh rozkvétá do šíleného kaleidoskopu zobrazujícího gangstery, přestřelky…

 

Ale především náročnost života na vozíku.

 

 

  

 

 

 

Je to film, kde hrají postižení postižené. Tři mladíci, kteří dostali úžasnou příležitost ztvárnit sebe sama…

Na tenhle film budete koukat s očima přižahnutýma k obrazovce – je to tak místy smutné až bolavé a přitom - nejde to vypnout… Díváte se do životů lidí, žijících na okraji společnosti a toužících po věcech, jež jsou pro lidi bez postižení samozřejmostí.

 

Co taková láska?

Jak se milovat, když to nejde?

Ale když jste mladý, a také byste rád?

 

 

Třeba se na film také podíváte

a budete pak rádi, že jste takoví, jací jste.

Budete si víc vážit svého zdraví...

 

d@niela

 

 

 

 

 

 

Komentáře (34)add feed
... : Moira
Danielo,
asi jsem to uplne nepostřehla,ale kde si muzu ten film pustit? Docela bych to shledla. Ja osobne ted mohu doporucit film Maradona. Je to velice dobře udelany celovecerni dokument o genialnim fotbalistovi. Není to jen o fotbale, ale hlavne o nem jako cloveku. Nejsem vůbec fotbalovy fanda, ale pribeh me uplne strhnul.
červenec 25, 2019 08:01
... : *deeres*
červenec 25, 2019 09:40
... : mila1
Co by vás mohlo přimět k napsání komentáře - případně dokonce ke vzájemné debatě? Jo, je pravda, že takové ty "hádavé články", ty své pappenheimské většinou najdou, ale nejen kverulantstvím živ jest kudlančin kamarád, že?

Danielo, vzájemná debata tady už dlouho není možná, protože lidi, kteří mají odlišný názor na politiku atd., sem už radši nechodí a pokud ano, tak se těmto debatám vyhýbají, protože jsou "utlučeni" názory zdejší Kudlančí "většiny". A proč si kazit náladu neplodnými hádkami s někým, kdo má jiný pohled na svět.. Takže radši mlčí nebo se vyjadřují k jen k netřaskavým tématům a to většinou souhlasně, takže není s čím polemizovat a počet příspěvků pod článkem není příliš velký.
...
A teď k tomu filmu - neviděla jsem, ale ráda se podívám. Jinak, velmi pěkný film o postiženém pánovi a jeho opatrovníku je https://www.csfd.cz/film/306731-nedotknutelni/prehled/.
červenec 25, 2019 13:11
... : NČ
Blbost!!! To není "kudlí většina", ale vzorek docela obyčejný většiny úplně normálních lidí! Normální lidi mají svý starosti, radosti, zájmy, nějak se vždycky přizpůsobí, pokud je přímo netlačí bota (a to dneska určitě netlačí nikoho!), a ani je nenapadne, dělat ze sebe užitečný idioty, táhnout s bandou uřvanejch magorů někam "demonstrovat" na Václavák nebo na Letnou, na výzvu najatýho nedoštudovanýho zrzavýho parazita, lempla v rajtkách a hnědý košili, když ani nevědí za co tam vlastně měli jít demonstrovat. Normální lidi ani ve snu nenapadne, tam jít, protože jsou normální!!! Samozřejmě pro naši nestrannou, objektivní, demokratickou ČT, je demonstrování užitečných hlupáků přímo pastvou.

Co se týče filmů o postižených lidech, zásadně na ně nekoukám. Nikdy! V reálnym životě je dost velmi smutnejch situací a nevidím ani jedinej důvod, proč bych si měl ještě další myšlenky přivozovat a jitřit si duši koukáním na cizí utrpení.
Ale vím, že to teď frčí. Zrovna nedávno dávali v TV film Václav. To bylo nějak o vesnickym blbečkovi. Pak šel zase film zase o ubohých feťácích. Sorry jako! Ale takový dvě sr*čky jsem snad ještě neviděl. A přitom obojí dostalo asi 4 nějaký lvy, nebo nějaký ceny! No, nedokoukal jsem ani jedno, nešlo to. Ale pro mě za mě, ať si každej točí, co chce. ALE AŤ TO DĚLÁ ZA SVÝ, ne za mý!!!

červenec 25, 2019 14:28
... : kyttka
Mila1, Nedotknutelní je parádní film, hlavně podle skutečnosti. To pak člověka úplně pozitivně nakopne. Uvědomí si, co za ptákoviny občas řeší.

Na tenhle film se asi nepodívám, tématicky si teď hledám jiné filmy.
červenec 25, 2019 14:36
... : d@niela
Jo, asi jsem vám měla ještě napsat, že ten maďarskej režisér a pochopitelně před ním i scenárista, to pojali jako komedii. Tak trochu černou, ale černou těma mrtvolama, ne tím postižením "herců".

Naopak to občas dávalo super pohled do jejich světa, že oni mají taky své zábavy, svůj "normální" život. Že je zbytečné se na ně koukat jen "kradmo a s lítostí". Protože přesně o to oni nestojí...
Super scény jsou právě ty z flámu, dokonce ty "postelové".
smilies/grin.gif

----

a k těm různým pohledům na politiku: jo, já zcela souhlasím, že každá strana - a tím nemyslím žádnou politickou - má svou pravdu. A tak pokud se tu nikdo zrovna nemlátí a nepoužívají se nějaké super vulgární výrazy, tak to beru.

Jo, v tom je právě ten "internetovej problém" - že lidi se v komentářích víc odvážou, určitě z očí do očí by tak spolu nemluvili. smilies/smiley.gif

Můj nejčerstvější zážitek: včera se na podobné téma napřed bavili, pak docela chytli (tedy jen v řeči) dva pánové v metru, cestou z Budějárny na Háje. Nejhorší bylo, že chvílemi měl pravdu jeden, chvílemi druhej. Ovšem - oba byli kategoričtí zastánci té své, a ani jeden nechtěl ustoupit. A já si uvědomila, že to je to, čemu se dnes říká, že národ je rozdělený. Bohužel, je mi to líto, moc, ale viním z toho především politiky.

Jo, chtěla bych občas sem dávat nějaké články, které budou ukazovat, jak to asi je, a byla bych ráda, kdyby tu mohli lidé debatovat, vysvětlovat si to, o čem jsou přesvědčeni.

Jen je potřeba a) volit přeci jen mírnější slova,
b) nebýt tak "samonasírací". (Takhle jsem to musela fakt napsat, výstižnější slovo mne nenapadlo smilies/smiley.gif

Na ty nedotknutelné se někdy kouknu. A že jsou zas jiní, kteří tohle nemusí? To taky chápu, samozřejmě!!!
červenec 25, 2019 16:38
... : *deeres*
Je okurková sezona, doba, kdy v tisku jsou zprávy o českých učitelkách, co je na Jadranu sežral lední medvěd a nikomu se nic nechce.
Většinou mne nebaví koukat na televizi, na stokrát shlédnuté filmy, ale jak mně to včera vadilo, když nám skoro celý den, až do půlnoci nešel proud. Ani čaj jsem si nemohla uvařit,samozřejmě nešel ani internet, pak se mně vybil i noťas, nemohla jsem tedy ani koukat na stažený seriál "Doctor Who" a tak jsem si mohla jenom číst detektivku při baterce, nebo čučet do tmy.
Od května tu už popáté v okolí hořelo. Tentokrát nám to schlamstlo elektrické vedení, protože nějaký debil si zase nezapomněl zapálit cigáro v lese. Dovedu si představit, co by to bylo za šrumec ve městě při blackoutu. Snad už v sobotu bude konec tomu příšernému počasí, zítra je svatá Anna a to jsou už chladna z rána.
Dani, jeden hádavý článek jsem sesmolila a poslala ti ho na Kudlu, asi už v pondělí, tak ho máš někde zašramoulenej.
červenec 25, 2019 16:39
... : NČ
A víš ty co, Daní? Já na jejich svět naprosto prdim a zvejšky. Já mám zase svůj svět a dost pochybuju, že někoho zajímá!. Když můžu pomoct, pomůžu naprosto samozřejmě, dotlačím do kopce, převezu přes křižovatku, zvednu do tramvaje … Ale sdílet? To teda rozhodně nehodlám!!! NE !!!

A mimochodem, i když i trochu v souvislosti:
Zrovna včera mě už po několikátý skutečně nadzvedla ze židle TV reklama: "obědy pro děti.cz". Tam utrápená hladová malá holčička na lavičce, zatímco spolužáci žerou oběd!!!! To už je skutečně neuvěřitelný citový vydírání!!! To jako lidi skládat milodary, aby se dětská chudina aspoň jednou denně najedla??? To jako fakt??? Jako za knížepána s jeho "tóprym polifka pro ten chudej českej xindl"? Asi teda jo. No těbuch!!!! 30 let "demokracie" se holt někde projevit musí, žejo. Včera po tý reklamě mi bylo skutečně na blití!!!!
Ať žije Havel a jeho letiště a lavičky!!!!
červenec 25, 2019 16:55
... : *deeres*
.. je zbytečné se na ně koukat jen "kradmo a s lítostí". Protože přesně o to oni nestojí...

Asi to bylo Šípovo Všechnopárty a tam jako host byl Šimon Ornest, kapelník a manažer The Tap Tap, kapely studentů a absolventů školy Jedličkova ústavu.Ten mluvil o tom, jak si mezi sebou baví hodně černými vtipy o svém postižení:
Tohodle prcka, bubeníka The Tap Tap ,Marka Valentu, o kterém ja písnička, jsem často potkávala na "céčku" i s tím kolem:
https://www.youtube.com/watch?v=8qacVvm-8ao
červenec 25, 2019 17:01
... : mila1
Daní, ta rozdělenost není jenom u nás. Je to asi fenomén doby, vem si, jak těsně dopadly prezidentské volby v Americe, jak těsné bylo hlasování o brexitu. A u nás to není jinak. Já mám Kudlanku ráda, hlavně proto, že ji zaštiťuješ Ty a snažíš se být objektivní.
červenec 25, 2019 18:05
... : mila1
Kyttko, a na co teď koukáš? Nějaký tip? Já se přiznám, že ujíždím na severských a britských seriálech, ted jsem ale udělala výjimku a koukám na Big little lies.. https://www.csfd.cz/film/67290-sedmilharky/prehled/.. a je to dost dobré
červenec 25, 2019 18:11
... : kyttka
Milo, ještě tak před 2 roky bych asi sem na Kudlanku v klidu napsala na jaký filmy koukám, teď se mi veřejně opravdu nechce. Kupodivu na svůj FB profil to sdílím otevřeně.

Co se mi v poslední době líbilo, tak to jsou věci od Jirky Stracha. Dneska máme se synem tzv. "prasečí den", čili od rána se válíme, cpeme se samýma nezdravýma věcma, nalíváme se kolou a koukáme na Harryho Pottera od prvního dílu a možná to dáme jako maraton. Manžel jel na kolo na Šumavu a já nejsem cvok, abych v tomhle počasí šlapala na Bedrník a Poledník.


červenec 25, 2019 19:14
... : Iris
Danielko, Tvé články jsou zajímavé téměř všechny, jsou vtipně napsané, opatřené senzačními ilustračními obrázky, jsou z nejrůzných končin lidských zájmů a činností. Ano, ráda si je přečtu, vlastně jakoby kradu, protože nepřidávám a neplatím (reakcemi). Do článků se mi chce, nechce se mi do debat. Poslední poznámka před manifestací na Letné od Sidona: "...kdyby alespoň pršelo, aby to ten sajrajt spláchlo...." mi vzala myslím nadobro chuť být v této společnosti. Bez potřeby to hlásit a upozorňovat na to. Jen o to jde, nikoliv o nezajímavá témata. V těch, pokud jsou apolitická, se shodneme a můžeme pokecat zcela nezávazně a příjemně. Pak přijde poznámka o sajrajtu a nemám nejmenší chuť zde být. Je mi to upřímně líto.
červenec 25, 2019 21:41
... : mila1
Iris, zdravím smilies/smiley.gif ono ke znechucení stačí NČého příspěvek pod tímto článkem. Má cenu to komentovat? Nemá.. a o tom to je. A s tím souvisí i nechuť svěřovat se zde se svými oblíbenými filmy, knížkami, zážitky.. Pěkný den všem.
červenec 26, 2019 07:39
... : Iris
Milo, přesně tak. Vymazala jsem asi deset svých komentářů s vědomím, že fakt nemá cenu tady debatovat. Sice riskuji, ale přede mnou to udělaly některé kudlanky také a dodnes jsme spolu v přátelském písemném styku - ozvi se mi, budeš-li chtít, jen krátce, ať se mi neztratíš. hnizdilova.i a jsem v seznamu. Kyttko, Krakonoši, pokud tu jste, ráda se s vámi spojím písemně. Mamčo, bylas první, kdo se mi ozval v úplně první debatě před skoro deseti lety, zdravím Tě. Deeres, jsi fajn, jen se neshodneme ve světonázoru. Mio ahoj.
červenec 26, 2019 08:07
... : kyttka
Iris, mrkni na fb, možná jsem se trefila smilies/smiley.gif
červenec 26, 2019 08:59
... : NČ
Přeju všem další krásnej letní den i víkend.
A určitě se nenechte starejma bolševikama, ovaroidama, kremloidama, náckama.
červenec 26, 2019 09:54
... : NČ
Doplňuju: otrávit
červenec 26, 2019 09:55
... : kyttka
Mila1, ale co, sakra, nemám se za co stydět...

My Own Idaho

Young Soul Rebels

Threesome

The Sum of Us

Total Eclipse

Beautiful Thing

The Broken Hearts

Sommersturm

Mysterious Skin

The Houseboy

Is It Just Me

Single Man
červenec 26, 2019 11:24
... : Krakonoš
Moc tě zdravím, Iris, i vostatní dobrý duše, vozvu se. Stejská se mi i po dalších (bb, mura, petronila, ketrin, jen tak namátkou, bylo jich jistě víc), ale ty jsou, zdá se, nenávratně v minulosti, škoda. Něco jinýho je mikin, ten má normálně veřejně přístupný kontakty, takže není problém si ho najít - jenže na jukón už se v tomhle životě stejně nepodívám, takže ho můžu maximálně pozdravovat smilies/smiley.gif. Vo tom, co se tu za poslední roky vodehrálo, jaký to mělo příčiny a následky, nemá smysl cokoli psát - kdo to doteď nepochopil, už to nepochopí nikdy (viz navazující článek). smilies/wink.gif
červenec 26, 2019 20:03
... : Josef Kouba
Mikin řádí na různých internetových stránkách. Jeho slovník a nadávání presidentu USA do zlodějů, podvodníků, je na trestné hranici. Pro něj je to v té Yukonské samotě jakási droga. Přehled má, ale slovník, pastevce od krav.
K politické debatě jen toto: Je udivující jak malé procento občanů skutečně zajímá politické dění a jak je tato skupina rozdělena v názorech. Dokonce někteří jsou již tak daleko že již mají heslo, "kdo nejde s námi jde proti nám". Přitom v malinké české kotlince je v TV a novinách téměř jednostranná informační "potrava". Tak velká rozdílnost v názorech je až překvapující.
V dnešní idnes.cz je statistika že lidé 44 let a starší mají shodné politické názory a volili by až na vyjímky ANO. Proč? jsou zkušenější, mládež má hned ohýnek u zadku.

červenec 27, 2019 08:36
... : Krakonoš
Pohybuju se mezi lidma 44plus, milej Pepo, denně a Babiše nemůže ani cejtit žádnej z nich. U nás na vsi je vcelku jistý, že se jeho voliči za tu volbu styděj - nikdo se k tomu veřejně nepřizná. To je fakt vtipný a dost to vo nich vypovídá. Koneckonců z tvýho příspěvku plyne, že kdo nevolí ANO, je nějakej divnej. Takže co? Kdo nejde s váma, jde proti vám? No, možný to je! smilies/grin.gif
červenec 27, 2019 10:36
... : NČ
Já to, Pepane, vidím asi takhle:
Tomu chudákovi v pastoušce prostě docela regulérně hráblo. Už dávno mu hráblo. Ale omlouvá ho fakt, že tam by nutně muselo hrábnout každýmu.
A co se týče vyššího věku příznivců Babiše?
To je, aspoň podle mě, úplně jasný. My starší jsme už všechny ty ostatní strany, co samy sebe nazývají demokratickejma (velmi komický označení, když každej ví, co jsou zač), měli možnost dokonale poznat a nenecháme se tudíž tahat na nudli. Zatímco ti mladí, kteří pamatujou sotva tak posledních deset let, ti se na nudli nechají vodit zcela ochotně. Televize a nedoštudovanej postpubertální hnědokošiláč jim jasně řekli, co nemají chtít. Že jim zatajili, co by pak mělo následovat, to je celkem pochopitelný. A že se ti blbečci na to neptají? To přičítám právě jejich mladistvý hlouposti.
červenec 27, 2019 10:48
... : NČ
Kratince ke Krakonošovi:
Krakonoš je vymyšlená pohádková figurka, stejně jako jeho zdejší nick a záměrně provokativní příspěvky. Tím ani nemá smysl, ho brát vážně. Protože neexistuje.
Tak jen k autorovi: Myslící člověk dokáže rozlišit následky od příčin a zabejvá se příčinama. Nemyslící "řeší" následky.
červenec 27, 2019 11:26
... : *deeres*
Zase jedna statistika, ze které je jasno, staří a blbí volí ANO. Ono to ale nebude o věku, vzdělání a barvě kůže.Jen blb dělá stejné chyby a nechá se opít rohlíkem, umlčet koblihou, nebo nechat se unést slibovanými miliony úžasných chvilek a společně s davem si zabečet.
Kdo asi všechno v tom davu byl a za co tam jeden každý asi demonstroval? Za odvolání Benešové, trochu protimluv, pokud chce, aby si s námi justice pořád nehrála na slepou bábu.
Proti Zemanovi, jasně,někteří z nich asi chtějí nějakou tu Čaputovou, hezky vypadá a i slušně mluví, ale kým je doopravdy? Obyčejný PR produkt, neznámá neziskovářka, která nebude hájit zájmy Slováků a bude se snažit o ještě větší integraci do "Evropského státu". No, už mají Euro i společné dluhy s Řeky i Italy. tak proč ne.
Kandidátů na prezidenta už teď je hafo. Drahoš, Hilšer, Buqouy,Novotný, Witovská,oba Klausové, Kubera, Stropnický, Hašek, Němcová, generál Pavel, nechala se slyšet Geislerová, že by to vzala a i evergreen Fischer. smilies/grin.gif To tam teda bude mela.
A pak tam demonstrují ti, co chtějí s Babišem rovnou na šibenici. O presumpci neviny v životě neslyšeli. Tak si nepočkají na verdikt soudu a hezky mu to podnikání s okamžitou platností zlikvidují. My těch českých firem totiž máme spousty a tak místo nenáviděného estébáka na jeho místa nastoupí nějaká nadnárodní korporace, která bude danit někde úplně jinde, než u nás a pracovníky, co budou otročit za pár šupů si doveze . A navedení chytrolíni z Letné konečně budou spokojeni.
Vážně tomu pořád ještě věříte, že je to z hlavy jednoho jediného pro dobrou věc zapáleného Mináře a všechno to je placeno z jediného transparentního účtu. Kdo věří, ať tam běží!
červenec 27, 2019 12:38
... : kyttka
Krakonoši, mám pocit, že se v reálným životě známe.
červenec 27, 2019 13:31
... : Krakonoš
Asi to není moc pravděpodobný, ale vyloučit to nelze smilies/cheesy.gif.
červenec 27, 2019 13:57
... : mila1
Kyttko, dík za tipy. Já spíš ujíždím na thrillerech typu Luther, The Wire apod. Na seriálech. Ale proč su nedat někdy změnu?
červenec 28, 2019 08:25
... : kyttka
Milo, to je jen chvilkový. Já mám ráda spoustu věcí. Třeba starší americký filmy jako Hádej, kdo přijde na večeři nebo teď z novějších se moc těším na dvojku To. Mám ráda I dost českých filmů současnosti, u Žen v pokušení jsem řvala smíchy i plakala a říkala jsem si, že to není možný. No a pak se mi stalo něco podobnýho. Nejlepší film je stejně sám život.
červenec 28, 2019 09:59
... : mila1
kyttko,to máš pravdu. V době, kdy jsem byla na mateřské a šílela jsem ze všeho toho povídání kolem dětiček a připadalo mi, že je to strašně jednotvárné, tak jsem se ve chvílích, kdy drobotina spala, vrhala na detektivky, později thrilery. No a pak se mi život zamotal tak, že kdybych to vydala knižně, tak to je na pomezí červené knihovny a krváku.. :-) Takže jsem ráda za každé nové pěkné ráno, za fajn lidi, kterých sem pořád pár chodí a nad věcmi, které ovlivnit nemohu, mávám rukou.. smilies/smiley.gif Pěkné letní nedělní odpoledne a pěkným filmům, knížkám a cyklistům zdar smilies/smiley.gif
červenec 28, 2019 14:25
... : mila1
Jinak co se týče filmů, tak nedávno jsem četla knížku Hora mezi námi a je podle toho natočený i film a není vůbec špatný. Je to o přežití po pádu letadla a nějaká ta romantika tam taky je. V hlavních rolích můj oblíbený Idris Elba a Kate Winslet.
červenec 28, 2019 14:34
... : kyttka
Milo, Horu jsem viděla, knížku nečetla, ale chystám se na ni. Máme se synem krásnou dohodu, co se filmů a kina týče. Od podzimu do jara chodíme spolu každé tři týdny do kina, jednou vyberu film já, jednou on. Když je to něco, co se líbí i manželovi, tak jde s námi, ale to moc často není. Hrozně hluboký zážitek bpro mě byla Bohemian Raphsody, protože muzikant, gay... Ve scéně, kdy si to Freddie konečně přiznal, se ke mně synátor otočil, vzal mě za ruku a řekl : Nic neříkej a nebreč, mám tě moc rád. No nejde ho nemilovat.

To byl film, co vybral on.
červenec 28, 2019 19:24
... : mila1
kyttko, já jsem Bohemian Rhapsody viděla dvakrát. Poprvé v takovém menším kině v Mariánkách. Bylo vyprodáno a lidi odcházeli a brečeli a já měla taky na krajíčku. Těch posledních 20 minut jsem měla pocit, že na tom koncertu osobně jsem. A to nejsem fanoušek Queen. Kritika tomu filmu vyčítala, že nepitval víc Mercuryho promiskuitu. Pro mne to bylo tak akorát - byl to film o hudbě, kterou dělal, a pro kterou dýchal. Povedlo se i mistrně ztvárnit ostatní členy kapely, atmosféru, při které vznikaly jejich hity atd. Pro mne jeden z nejlepších filmů, co jsem viděla.
červenec 28, 2019 19:40
... : Mikin4
Jsem rad, ze na me ani oba Pepici nezapomneli. smilies/wink.gif Skoda, ze jsem jim nemohl se stejnou slusnosti odpovedet. Ted uz to delat nebudu, tož az priste. smilies/smiley.gif
srpen 08, 2019 23:07
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]