O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

MS MUŽŮ V SOFTBALLU - VÍTE, CO JE "HAKA"? PDF Tisk E-mail
Neděle, 16 červen 2019
Poprvé v historii se softballové mužské mistrovství světa koná v Evropě. Deset červnových dní (13. - 23. 6. 2019) tak patří šestnáctce týmů, které se kvalifikovaly z regionálních mistrovství kontinentů. Dosavadním nositelem titulu světového šampiona je Nový Zéland, Češi se na MS kvalifikovali jako vítězové mistrovství Evropy 2018.

 

 


Tuto událost hostí dvě česká města; Praha a Havlíčkův Brod. V Praze se hraje v bohnickém areálu Svoboda Park - SK Joudrs Praha, v Havlíčkově Brodě je to v Hippos Aréně klubu Hroši Havlíčkův Brod. Poprvé v historii hostí mistrovství světa v softballu mužů evropská země – Česká republika.

 

Ve světovém softballovém žebříčku drží Češi jako nejlepší Evropané sedmou pozici, jejich nejlepším výsledkem na mistrovství světa bylo zatím šesté místo.

Týmy: Argentina, Austrálie, Botswana, Česká republika, Dánsko, Filipíny, Japonsko, Jihoafrická republika, Kanada, Kuba, Mexiko, Nizozemsko, Nový Zéland, Singapur, Spojené Státy Americké, Venezuela.

 

Zvláštnost v programu šampionátu? Tanec Haka! Haka je původně hromadný maorský tanec. Bývá také označován jako bojový tanec, protože býval tančen bojovníky před bitvou. Je doprovázen akustickými projevy tanečníků; pokřikem doprovázeným gestikulací rukou, podupáváním, křikem, grimasami, vyplazováním jazyku a podobně. Významem tance bylo dodání odvahy tanečníkům a zastrašení nepřítele.

Typická jsou zuřivá gesta, plácání se do prsou a stehen. Chvění zápěstím odkazuje na maorskou mytologii, hráči vzývají syna boha slunce. Tanec má lídra, který vede ostatní.

 

Takhle odstartovalo 13. června letošní mistrovství světa v softballe:

 

 


 

 

Wikipedie:

Softball je kolektivní pálkovací hra. Ve hře stojí proti sobě 2 týmy po devíti hráčích. Mužstva se střídají v útoku a v obraně.  Útočící hráč se snaží pálkou zasáhnout míč, který nadhodí nadhazovač. Cílem hry je, aby pálkař odpálil míč a oběhl všechny 4 mety, aniž by byl vyautován. Za úspěšný doběh všech 4 met získává tým 1  bod. Vyhrává tým s největším počtem bodů. Celkově se hraje minimálně na 7 směn – v každé směně tým útočí a brání.

 

 

Tak – to jen pro ty, kteří jsou na tom stejně jako já, tj. vědí o tomto sportu nula nula nic. Ale stejně přeju „našim“, aby vyhráli všechno, co jen půjde, a „nebáli se haka nic!“ (Ale že je to pěkný a že jim to sluší, co?)

 

 

d@niela

 

 

 

 

Komentáře (3)add feed
... : *deeres*
Mužské roztleskávačky? smilies/grin.gif
červen 17, 2019 19:40
... : d@niela
Joooo, přesně. Novozélanďáci to používají ve všech sportech. Koukla jsen na některý.
Stáli by nejen za hřích, ale občas za celý peklo...

smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
červen 18, 2019 07:06
... : toulavejV
Tak já jsem ani nevěděl, než tu to mistrovství začalo, že chlapi hrají softbal. Myslel jsem, že softbal hrají jenom ženy a chlapi zase baseball. Měl jsem za to, že se to liší jenom míčkem, ten tvrdší a těžší je na baseball – třeba jako rozdíl v hodu koulí. Kdysi na škole jsem softbal rekreačně hrál chvilku a moc se mi ta hra jako hráči líbila. Ovšem takové ty nuance, jestli byl hod moc nízko a jak se počítá strike, jsme moc neřešili. Když jsem byl v Americe, dávali tam především baseball v tv každej den a velký stadiony pro min. 50 tisíc byly alespoň z poloviny vždycky obsazený. Díky obrazovkám diváci viděli ten odpalovanej míček. Ta hra vždycky trvala 3-4 hodiny a i když jsem se díval jenom chvilku, připadala mi děsně nudná, nic se tam nedělo, protože všichni to uměli, takže odpálit míček bylo hodně těžký a podle mě to byla většinou náhoda, když se to někomu povedlo. A jinak se tam pořád měnili hráči, do míčku se nikdo nedokázal strefit, přesto to divákům viditelně nevadilo, seděli a čekali nekonečný hodiny, že někdo z jejich týmu se strefí, odpálí houmran a změní se skóre. Pořád ty diváky nechápu, že je ta hra baví sledovat. Americkej fotbal taky nechápu, že někoho baví, ale tam se viditelně něco děje :-). Ta Amerika je prostě divná zem :-) . . . ale mám ji rád i tak.
červen 19, 2019 09:25
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]