O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

STARCOVO VELMI, VELMI POZDNÍ ODPOLEDNE PDF Tisk E-mail
Neděle, 02 červen 2019
Holt jsem na starý kolena nemohl odmítnout pomoc synovi. Když už se konečně nastěhovali do funklnovýho baráku, vzpomněli si, že po tý vší dřině a stěhování si sjedou oddychnout někam na ostrov do Itálie. Ani si nepamatuju, kam přesně, ale to je fuk. Jenže vznikl nečekanej potíž. Dali očkovat psa, jenže to začne platit až tři týdny po vopíchání, což už časově nevycházelo a tak hrozilo, že by jim psa na ten ostrov trajektem nepustili.


 

 


 

 

A co teď š čubou, žejo. Mohl snad dědek odmítnout hlídání? Nemohl, na to je má moc rád!


Tak jsem teď na tři týdny přesunutej ze Žižkova na vesnici. Já teda spíš říkám "na samotu"; tím pojmenováním jsem ovšem syna nepotěšil. No, popravdě, samota to přímo není, ale tak se tady cítím.


Pak jsem ještě dostal instrukci, nečekanou a dočista děsivou, že totiž čuba musí každý ráno i večer dostat léky, který jí ale nevoní, takže se jí to musí prstama narvat až někam skoro do žaludku, aby to nevyflusla, z čehož pak dávíme oba - čuba i já. Tak trochu mi to připomíná hledání bodu G, tam ovšem zpravidla nebejvaj zuby, aspoň teda podle mých zkušeností...

 

Počasí je teď nádherný, kdyby vydrželo, tak nakonec ty tři tejdny celkem i přežiju.

 

Naštěstí jsem se dostatečně vybavil vymoženostma civilizace, rádiem, televizí, el-čtečkou, bez čehož všeho mý děti docela spokojeně žijou. Internet i telefon tady funkuje, tak aspoň něco. Od jedný zlatý letitý kamarádky jsem získal rádio, zhruba stejně letitý, jako je ona sama, ale hraje docela slušně a tak jí v duchu děkuju. Televizor jsem musel koupit novej. Starejch krámů se mi pár nabízelo, ale samý analogy, což by znamenalo ještě settopbox, šňůry, ovladače, prostě hrůza. Nechápu, proč už to lidi dávno nevyházeli do šmelce.

 

Image result for children watching television with dog

 

 

 

Srandovní ovšem byly vnoučata. Hned, jak se mi zdařilo novou JVC zprovoznit, pustil jsem jim na moment ČT: D (kanál pro děti), tam furt nějaký pitvořící se animace, a děti odmítly odjet na slunnej jih, že se musí koukat. Byl kolem toho i trochu kravál a tak jsem ještě dostal sprďáka.

Až se vrátěj, tak nevim, třeba se rodiče slitujou a tu televizi jim tady povolej. Já jim ji tady rád nechám, má už tuner na DVBT-2, takže půjde i v novym roce.

 

Za televizi tady jsem moc rád. Jinak bych se od p. Soukupa vůbec nedozvěděl, že kdesi na nějaký klinice dlouze vyšetřovali chlapa s bolestma břicha a teprve po mnoha neúspěšnejch vyšetřeních zjistili, že je těhotnej.

-------------------------------------------------------------------------


Jo, ale tohle jsem k tomu chtěl ještě říct, úplně z jinýho soudku: Podle čeho vlastně ty moje děti choděj volit?

Jsem si naprosto jistej, že jakýkoliv politický servery na internetu nečtou, zprávy nemaj ani z rádia ani z televize. To mě tak zrovna dneska napadlo.

Přesto ti moji k volbám choděj. Jak ale vědí, koho chtějí volit?

Já se s nikým z nich o politice nebavím, asi dvakrát jsem narazil při hovoru, s jejich očima v sloup "jak můžeš?", takže politika z našich rozhovorů docela zmizela.

Ale podle čeho odsuzujou můj názor a drží si svůj názor?

PODLE ČEHO, když nic prakticky nečtou ani neposlouchají? A jak to mají jiní mladí?

 

No nic. Jdu na verandu na slunce, pivo, cikáro. Čuba se válí ve stínu. Je nádherně, až kýčovitě.

 

PEPA – NČ

Všem přeju pěknej den

 

Komentáře (13)add feed
... : *deeres*
O bíglech se říká, že to nejsou zrovna nejchytřejší psi. I když, jak na co, rasa která byla vyšlechtěná na štvanice, se z ničeho nic nestane poslušným gaučákem.
Možná můj chlupáč nebyl nejchytřejší, ale přechytračit ho, aby spolkl prášky na odčervení, byl vždycky nadlidský výkon. Na jedné straně jsem mu bobuli nacpala do tlamy, z druhé vypadla a když nevypadla a já se ohledáním přesvědčila, že jí spolkl, tak jí nakonec po chvíli z neznámé skrýše v tlamě stejně vyplivl.
Známí pejskaři mně říkali, co z toho dělám problém, ať prášek schovám do kousku buřta.. Fakt ten prášek v tom buřtu sežral, ale jenom jednou. Od té doby si až do smrti pamatoval, že buřt vcelku je nejedlý, že se tá jíst pouze nakrájený na kolečka.
červen 03, 2019 10:05
... : Iris
NČ, kde je číča?
červen 03, 2019 10:37
... : *deeres*
Tu si dal pes jako jednohubku.
červen 03, 2019 10:39
... : NČ
Číču jsem nakonec odvezl Pendolínem na Moravu ke strašně hodný paní. Mám průběžný zprávy, že už si na sebe zvykly. Kočka se tam má určitě líp, než u mě. A o nic jinýho mi nešlo. Přebíral jsem dlouho z více nabídek, ale tahle byla nejlepší. U mě by kočka být nemohla, musím v Červenci na víc týdnů do Západního Německa. Tohle čubí hlídání mi přišlo vpodstatě nečekaně, s tím nemá kočka nic společnýho.
No, Deer. Tohle, co tady hlídám, je čistokrevná vořeška, je milá hodná, stará, prostě dobračka. Že se jí nelíbí hrabání někde v krku, to se jí ani nedivím. Kdyby byla chytřejší, zhltne to zabalený do kousku šunky nebo sejra a ne, aby to v držce vyseparovala a prášky vyflusla. Fakt nevím, jak jinak ji přinutit bez toho dávení. A to ještě vždycky ráno i večer dvakrát za sebou, má toho vždycky 4 kousky prášků. Štve mě, fakt mě to štve a hodně, že za ty nekřesťanský prachy nevymyslej veterináři nějaký třeba kapsle, do kterých bych to naporcoval, ale aby ty kapsle byly nějak voňavý nebo smradlavý, prostě pro čubu neodolatelný.
červen 03, 2019 11:49
... : *deeres*
smilies/grin.gif Máme kočku i psy. Kápo je kočka,zákeřně odněkud vylítne, preventivně jim nafackuje a naž se vzpamatují, tak vyletí někam nahoru. A ti dva troubové jenom čumí. Nejsou v tom sami, my musíme té naší bojovné bestii stříhat drápky, aby psy nemasakrovala.

https://www.youtube.com/watch?v=S7znI_Kpzbs&feature=youtu.be
červen 03, 2019 12:01
... : doktor
NČ JSI PAŠÁK.Fakt bezva děda.Kdo co volí? není ti to fuk?Tak i tak to v součtu stojí za pendrek.Ahoj.

červen 03, 2019 12:45
... : NČ
Ještě teda: Zrovna jsem tady v lekárně objednal prázdný kapsle na léky. Je to 1000 ks za 250 Kč. Myslel jsem, vzít tak nanejvejš stovku, ale míň se v týhle potřebný velikosti "0" koupit nedá. To už teda dětem zbyde i pro příští čubu. Zítra je vyzvednu. Takže aspoň, že to dávení pak zvládneme vždycky jen jedním vrzem. Každá úleva se počítá!
Co mý děti a vnuci volej a proč, to mi je skutečně fuk a na náš vztah to nemá ani nejmenší vliv. Jen jsem se tak zamyslel, k čemu vlastně to volební právo je lidem, kteří z politiky sledujou akorát billboardy u silnic.
Deer. S mou kočkou to bylo podobně. Až na to, že kdybych jí jen naznačil, že jí hodlám střihat drápy, zmasakrovala by v první řadě mě.
červen 03, 2019 13:28
... : mamča
NČ : Naše kočky taky odmítají tabletky na odčervení. Dříve jsme to zvládali ve třech : Jeden držel kočku (teda kočka vleže na zádech v náručí), druhej otvíral kočce tlamičku a třetí, stojící o schod výš, se strefoval kočce do tlamičky a druhou rukou jí stříknul injekční stříkačkou do tlamy naředěnýho Pribináka, aby musela polknout.
No, zábava pro celo rodinu. A to ty kočky domácí máme čtyři. Od doby, kdy se synové osamostatnili, chybí třetí do party, takže zbaběle koupím spot-on Profender (cca za 250,- Kč/ks), a stačíme na to dva.
Naopak, naše zděděná kočka venkovní polyká prášky ukryté v kousku polotvrdého sýra, nebo jí ho máznu na patro.
Synův pes prášek vdechne s kusem šunky, ani nemrkne. :-)
červen 03, 2019 14:11
... : toulavejV
Bývaly doby, kdy jsme měli doma i deset koček a psa. Naštěstí tenkrát ještě nebyla móda odčervování a podobných aktivit, takže tuhle srandu s polykáním jsme nemuseli podstupovat. A tak jedinej problém jsem měl s občasným koupáním svýho stříbrnýho pudla. V létě v přírodě se koupal moc rád sám, ale povinně ve vaně se mu nechtělo . . . a taky v zimě odstraňovat namrzlý rampouchy z jeho hustých vlněných kudrlin.
červen 04, 2019 09:16
... : Iris
Toulavej - přesně tak, v dětství a mládí se kolem nás motala spousta zvířet, ale takové tanečky kolem nich se nedělaly. Nebo jsem si toho nevšímala, to připouštím. Ale zdá se mi, že dneska mít psa nebo kočku je pomalu věda. Jinak každé ráno, pokud jsem doma, si při snídání pouštím na NGC seriál "Skvělý Dr.Pol" ze života veterinární kliniky - ti to mají zmáknuté, pes nebo kočka se nestačí ani leknout a tabletku mají v sobě - snad... smilies/wink.gif
červen 04, 2019 09:26
... : toulavejV
Jo, doba se totálně změnila za těch 30 let. Pamatuju si, jak jsem v tý době jednou zaslechl, nevím, jestli na Hlasu Ameriky nebo kde, že na Západě se prodávají v obchodě konzervy pro psy a kočky! Mně se to tenkrát zdálo tak neuvěřitelný, tak směšný, že jsem takovej nesmysl nemohl vůbec pochopit. A vono je to už takovou dobu tak normální. Stejně jako když chceš a máš na to, jedeš se podívat do Paříže, nebo Říma, nebo k moři, nebo do Kanady . . .
A taky si pamatuju ještě jako kluk, že jsem jednou cestou ze školy našel v pangejtě vyhozenou plechovku od piva z nějakýho TIRáku, co tam projížděl. Přinesl jsem jí domů jako svátost a hned jsme si ji vystavili v kuchyni, protože byla pěkně barevná a byla z ní cítit ta dálka a cizina, prostě Západ . . . a dneska se válí plechovky všude - a nikoho nenapadne je sbírat a vystavovat si je doma.
červen 04, 2019 10:25
... : NČ
Asi před rokem jsem v Tescu u regálu vybíral nějaký pokroutky pro kočku. Takový ty sušenky, ne na krmení, ale jako pamlsek na přilepšení. Vedle se zastavil jakejsi pensista a doporučil Felix Party se slovama: "Tohle si vemte, to rád chroupám u televize". Tak jsem na něj dal. Sice jsem to sám nezkusil, ani u tý televize, ale kočka si chroupla s chutí (ovšem televize ji pranic nezajímala).
červen 04, 2019 12:58
... : *deeres*
Ten penzista nebyl sám. Ještě v Holešovicích jsem znala jednu pejskařka, poněkud sociální případ. Ta chodila do Zverexu u Jatek kupovat granule pro svoji ovčandu. Prodavač o ní věděl, že je nezaměstnaná na dávkách a tak jí vždycky přihodil pár sáčků granulí, co prodejci dostávají od výrobců jako vzorek. Jenže ona je čubě nedávala, chroupala je sama i mně nabízela, že prý to je moc dobrý. Ale já ne, já se ofrňovala. :-
červen 04, 2019 15:38
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]