O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ŽIVOT NENÍ PEŘÍČKO... 2. PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 02 květen 2019
Dnes vám nabízím další krátkou story ze současného života, která se v mnoha a mnoha obměnách děje mnohým z nás... Však posuďte a když tak mi v komentářích napište, jak podobné příběhy, občas nesmírně ubíjející nejen samy "hlavní postavy", tak i ty, které je musí vyslechnout, případně se jakkoliv zúčastnit. A že to není nijak jednoduché... Ten dnešní je o dvou kamarádkách.
 
 
 

 

 

 

KAMILA A JANA

 

Kamila se s Janou seznámila na plovárně. Obě tam byly se svými dětmi, Kamila s dvojčaty a Jana se starší dcerkou a mladším synkem. Hned si padly do oka. Následoval oběd v parku, později sem tam kafíčko, a pak už pravidelná setkání na hřištích. Zatímco Janin život se vyvíjel poněkud jednotvárně - děti, školka, škola, manžel, práce, úklid, vaření, Kamila lítala emočně nahoru dolů. Krátké chvíle naprosté pohody střídaly katastrofy, menší, či větší. Ale vždy katastrofy kolem manžela. Špatně si vybrala… Málo vydělával, hodně chodil do hospody, hodně utrácel, byl na ni zlej, byl zlej na děti, byl zlej na tchýni, řekl jí hnusné tohle, řekl jim hnusné tamto…

 

Related image

 

 

Jana ji vždy vyslechla a snažila se pomoct, poradit. Ale po dvou letech – beze změny - už jen vyslechla. Po pěti letech už jen připomněla - ale vždyť víš, že on je takovej, a tohle už ti dělá dlouho, ale vždyť víš, že on se takhle chová, že se nezmění… A pak, asi tak po sedmi letech, pomalu přestávala zvedat Kamile telefon, a začala se vymlouvat, až se jejich kontakt vytratil docela.

 

Nepřipomíná vám to něco?

 

Nemáte někoho takového v rodině, neznáte kamarádku, které se pořád něco mizerného děje, dokola a dokola, stále to stejné, ale ona s tím nic nedělá? Tedy kromě neustálého stěžování si?

 

 

 

 

Příběh o moudrém dědovi:

 

Related imageMladí manželé přicházeli ke svému starému dědovi každý týden. Pobyli, pojedli, a každé si stěžovali na stejné a stejné problémy. Děda je vždy vyslechl a poradil. Následující týden se situace opakovala. Jednoho dne starý pán řekl, že dnes nebudou povídat oni, ale že jim něco řekne on.

Vyprávěl velice veselý krátký příběh. Kouzelnou anekdotu. Mladí se smáli, až slzeli. Když se dosyta vysmáli, děda chvilku počkal, až se uklidní.

 

A po několika minutách začal vyprávět úplně stejný příběh podruhé. Manželé se sem tam zasmáli, a nakonec se usmívali jen ze slušnosti, aby mu tedy vyhověli.

 

Děda opět chvíli počkal a začal vykládat stejný vtip do třetice. Tentokrát se už měli oba manželé jen nechápavý výraz a byli úplně ticho. Usmál se jen starý pán: 

"Víte, vtip vás rozesměje, jen když ho slyšíte poprvé. Proč se tedy nerozčílíte nad jedním vaším problémem také jen jednou? Proč řešíte stejnou věc znovu a znovu? Proč vás to stejné pokaždé stejně vytočí? Proč na stejný problém reagujete pokaždé stejně?"

 


 

Poučení:

 

Když budete pořád jen remcat a rozebírat stále stejné problémy,

aniž byste cokoli změnili,

nic se nikdy nevyřeší.

Jen vás to vyčerpá a zbytečně přijdete o čas a energii.

 

LENKA

 

 

 

Komentáře (3)add feed
... : *deeres*
To jsou hned dva příběhy o duševních upírech a těm já se zdaleka vyhýbám, tedy, pokud to jde. Blbý je, když se na vás někdo přilepí a svoje problémy do vás hustí, já jsem naštěstí hódně asertivní.
květen 03, 2019 08:21
... : doktor
Moudrý to děd !

květen 03, 2019 12:24
... : NČ
Proč zrovna moudrý? Mně to přijde přinejmenším divný.
květen 03, 2019 13:26
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]