O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

NO, NEKUPTE TO, JEN ZA 53,- KČ PDF Tisk E-mail
Pondělí, 29 duben 2019
Už po několikátý za posledních pět let mě dneska přepadla docela krutá bolest v kloubu palce u nohy (tentokrát levý). Sotva jsem se dobelhal do lekárny, pro něco na oblbnutí bolesti, nejspíš Brufen, kterej mi pak vystačí na další dva roky na všechno. Prášky polykám jen v nejvyšší nouzi a s největším odporem k nim a jen, když něco už skutečně bolí až nesnesitelně. V méně závažných situacích si bohatě vystačíme s kozlem.

 

 

 

 


Máme tady lekárnu pana doktora Maxe, tak k němu.

Docela hezký děvče se mě se zájmem a s účastí vyptalo, k čemu to potřebuju, což se mi tak hned nestává. A tak jsem se jí svěřil, že je to zřejmě dna (křížovkáři ví - pakostnice na tři písmena) v kloubu palce nožního.

Vidět to nepotřebovala, ale hned věděla, že kdepak Brufen. Na to je lék speciální a zaručenej. Tak jsem jí poděkoval a blahořečil si, že jsem našel správnej podnik, kde si ještě mladý děvče se starcem rádo popovídá a ještě si hned ví rady s lékem přímo na míru.


Image result for kozelHned jsem doma jednu tabletku spolkl, abych jako zbytečně netrpěl ani o minutu déle, než je nutno.

Teprve teď jsem rozbalil leták a čtu doslova:  "Nejčastěji pozorované nežádoucí účinky postihují zažívací ústrojí. Mohou se projevit vřed žaludku nebo dvanáctníku, perforace a krvácení, někdy i smrtelné, zvláště u starších pacientů .....".

 

Dost dobrý!

Ven z traktu už tu tabletku nedostanu, tak ji teď aspoň ředím kozlem a společně vyčkáváme, až se, dle přibalený informace, dostaví perforace, krvácení, smrt.

 

 

Tak se se všema loučím, bylo to tady docela fajn.

 

(Ach jo, chudinka náš Pepa NČ,

třeba už je v tuhle chvíli  deflorovanej, pardon – perforovanej…)

 

 

 

Komentáře (19)add feed
... : Iris
NČ, nevím, co ti slečna dala, tak jen obecně - skoro u všech léků popisují strašlivé vedlejší účinky, pro jistotu se sichrují. Po jedné nebo několika tabletách se neboj té deflorace. Ale např. soustavným braním Brufenu by sis ten žaludeční vřed i s perforací vyrobil snadno. Zvláště v nevhodných kombinacích s jinými volně prodejnými produkty.

Samozřejmě asi víš, že nejjednodušší by bylo udělat krevní test na hodnotu kyseliny močové, která bývá u dny neboli hyperurikémie, dramaticky zvýšena. Pak ji stačí jednoduchým lékem prostě snížit, příčina bolestí odejde (v sobotu) a nemusíš si pak soustavně ničit žaludek léky proti bolesti.

Nejčastěji se dává Milurit, myslím, že ten ti ale příjemná slečinka volně neprodala. Nemusíš mě poslechnout, nicméně to s tebou myslím dobře.

Mimochodem, co Anežka?
duben 29, 2019 23:25
... : NČ
Dík Iris za rady, moc dík! Hrozící defloraci jsem teda zřejmě tentokrát přežil. To smrtící svinstvo se jmenuje Diclofenac AL 25. Pokud by někdo měl zájem, poskytnu celý balení zdarma (mínus jedna tabl.) a jako zvláštní prémii zdarma přibalím kočku.
S osvědčeným Brufenem jsem včera pak už uspěl, ten zabral tak do hodiny, akorát jsem s ním čekal asi 6 hodin po spolknutí toho předchozího šmejdu, aby se to jako nějak neporvalo mezi sebou, kdo dřív defloruje. A teď ráno už je mi nesrovnatelně líp. Na Brufen teda třeba zase někdy dojde, ale to bude muset bejt fakt zle.
Kočku jsem udával na inzerát. Třikrát jsem byl na 100 procent domluvenej a pokaždý, když došlo na poslední domluvu adresy a času, teda už ne na lámání, ale přímo na zlomení chleba, zájemci přestali komunistikovat. Ani jsem je nijak neurgoval, nezodpovědnejm blbcům bych ji stejně dát nemohl. Proč nejdřív nadšeně chtěli, pak zase nechtěli, a bez omluvy, tomu nerozumím. Kdyby ji aspoň viděli a pak odmítli, to bych chápal, ale tři dny mě tahat za fusekli, to nechápu. Vzhledem k tomu, že to nebylo jednou, nýbrž fakt třikrát, přikláním se k tomu, že jde zřejmě o nějakou novou internetovou kratochvíli, určitě ovšem ne tak zábavnou a nápaditou, jako Modrá verlyba.
Pěknej den všem a ještě jednou dík Iris.
duben 30, 2019 04:15
... : *deeres*
NČ a nejsou to jenom blbý boty? Vybočený palce jsou svinstvo, ale ty jsi asi podpatky nikdy nenosil?
duben 30, 2019 17:33
... : mamča
NČ : Na záchvat Dny bezvadně pomáhá obyčejný višňový kompot. Vlastníci této "královské choroby" většinou poznají, kdy se blíží ta ukrutná bolest, tak honem slupnou plnou zavařovačku višní. Neptej se mě proč to pomáhá, ale fakt to funguje a chutná to líp než Brufen.
Dlouhodobě se pak má užívat čaj nebo tinktura z Bršlice, což je obtížný plevel známý též jako Kozí noha. (Ke Kozlovi už jen krůček).
Pokud nemáš nic proti bylinkám, tak se to dá koupit v sušeném stavu v lékárně, nebo jestli máš nějakou kamarádku zahrádkářku, tak ať Ti to natrhá a zalije vodkou. Nechá se to 3 týdny macerovat, pak se to přecedí (ev. přefiltruje) a dá do libovolné lahvičky s kapátkem. Užívá se pak 15-20 kapek 2-3 x denně, a Dna je tentam.
duben 30, 2019 17:38
... : Iris
Ale no tak kompoty, tinktury a kozí nohy jistě, proč ne. Ale také je nutno podotknout, že alespoň v době kolem záchvatu, ne-li soustavně, by bylo vhodné držet dietku a omezit alkohol, promiň NČ, s tím jsem původně nechtěla prudit. A všechny ty kompoty a kozí bylinky by jako doplněk k dietě nebo přímo jako její součást, mohly perfektně zafungovat. Jinak se ale asi práškům vyhnout nedá, alespoň zpočátku.
Je-li to ono.
duben 30, 2019 18:11
... : NČ
Dík, dámy, za zájem o muj zmrzačenej bolavej úd. Jestli skutečně dna, dyť já vlastně ani nevim. Nehodlám hodiny prosedět po nějakejch čekárnách a pak dostat recepis na smrtící pilule.
Fakt taky je, že to klidně mohlo bejt i botama, dle Deer. Jak vypadaj vybočený palce, to teda nevim - ničeho vybočenýho jsem si ovšem nevším, zato dva dny jsem skotačil a manuálně pracoval, prakticky bez usednutí, furt ve starejch plastovejch keckách, sice bez krámfleků, ale zapařenejch a šíleně tlačivejch.
V každym případě zkusím kompot, a pak taky tu vodku, která se, v nejhorším, bez kozí nohy snad obejde.
duben 30, 2019 18:14
... : Sidon
Vždycky je nejdůležitější určit správně diagnózu, pak se teprve zamýšlet nad terapií. Tu diagnózu felčaři ještě snad zvládnou a s těma utrejchama, co ti na to předepíšou, můžeš pak nějak "šachovat". nebo jít radši k bábě bylinkářce.Ale nejdůležitější je vědět, jaký neduh člověka trápí.
květen 02, 2019 03:21
... : NČ
Určit správně diagnózu, Sidone, to jistě. Jenže já až zase tak doktorum nevěřim, že zrovna oni ….
květen 02, 2019 05:05
... : Iris
NČ, doktorům nemusíš věřit, skoro se ti už dnes nedivím. Ale jednoduchému chemickému testu, který se nedá špatně vyložit, tomu bys věřit klidně mohl. Jasně - je opruz čekat v čekárně, nechat se vyslýchat, opakovatně chodit tam a onde. Kdybys byl blíž, udělala bych to s tebou jeko se svými manžely - píchla bych tě do žíly a odnesla radši sama na rozbor. Pak by se uvidělo. Jednoduchá základní biochemie rozpozná spolehlivě zánětlivé markery a tu kyselinu močovou také, pokud se udělá. A máš hned diferenciální rozvahu - zánět? Revma? Dna? Pak se to doladí specielnějšími testy. Ale můžeš mít jen ten vbočený palec, který sis namohl, ovšem to už bys asi dávno věděl, protože bys nemohl nosit některé boty a vůbec, jde to vidět...No a domácí orientační test se dá koupit i v lékárně, ovšem je to samozřejmě drahé, jak jinak. A monotematické. Ale pokud čas jsou peníze... smilies/wink.gif


květen 02, 2019 09:12
... : Iris
NČ, neumím stále vkládat odkazy...zkus si to najít sám, chceš-li

https://diagnosticke-testy.heureka.cz/easytouch-prouzky-kyselina-mocova-25-ks/#
květen 02, 2019 09:13
... : NČ
Iris, fakt moc děkuju za rady. Zřejmě je nevyužiju, ale dávala´s je s nejlepšíma úmyslama, a toho si skutečně ohromně cením.
Na krvi jsem byl před rokem, kvůli 70ti letýmu papíru k řidičáku, nic tam nebylo, snad jen trochu víc cholesterolu, ale ten řeším vaječnejma žloutkama, mňam. Tak uvidím, co zase za rok.
Času mám sice určitě víc, než peněz, ale to neznačí, že bych ho hodlal zbůhdarma utrácet mezi uchrchlanejma důchodcema a jejich bacilama po čekárnách.
V každym případě ještě jednou dík a omlouvám se za nevyužití jistě dobře míněnejch rad.
Spíš furt potřebuju radu, jak se zbavit kočky, abych ovšem mohl mít čistý svědomí, že si nepohoršila.
květen 02, 2019 12:50
... : Iris
Dobrá NČ, už tě nechám. Co se týče Anežky, ouvej, to je hodně moc přemýšlení.... uměla by přejít na polovenkovní režim? Jako do domu se zahradou?
květen 02, 2019 13:40
... : NČ
To nevím, Iris. Až vyleze odněkud z postele, nebo kde to zrovna chrápe, zeptám se jí. Já spíš myslím, že by to naopak přivítala.
Jen je dost svá, na nový lidi si musí tak tejden zvyknout a po tu zvykací dobu je velmi nedůtklivá. Není radno, se pokoušet o bližší kontakt, jen prostě si jí nevšímat. Určitě není zlá, to vím stoprocentně! Naopak je strašně vděčná, mazlivá, ale zezačátku hrozně bojácná, což se může jevit jako agresivita. Nejen k lidem, ale i ke zvířatům.
květen 02, 2019 14:29
... : Iris
NČ promiň, zeptala jsem se blbě, jasně, že nám to Anežka nepoví. Je to zvyk ze starých časů Kudlanky, že když položím otázku, vždy se nějaký expert ozve a uvede věc na pravou míru. Ale kované "kočkařky" už tu nejsou, třeba by nám vynadaly, že kočce chceme tím přesazením ublížit. Fakt mám strach, že by se tahle kočičí aristokratka zbláznila, kdyby náhle přišla do zcela jiného světa. Mluvím o ní se známými, synovi se moc líbí (mimochodem, ta fotka je ilustrační?) ale jeho přítelkyně má už kočky dvě, bílé, to bylo vždycky chlupů, když jsem mu prala džíny a černá trika.
květen 03, 2019 09:47
... : doktor
Pepo nečti leták doslova.V každém najdeš hrůzná zvěstování.Pojez a pak řeš.Ahoj.
květen 03, 2019 12:17
... : NČ
Začnu doktorem, protože jen krátce. Neznáš mě dlouho, jinak bys věděl, že narážím na tyhle věci spíš srandovně. Nebo snad by sis v hospodě objednal oběd, u kterýho by na jídelnim lístku bylo výslovně uvedeno, že požití může způsobit smrt? No vidišto. Votom to je a z toho si dělám pr*el.

Ale proč se, kur*va, hned bereme všichni tak strašně vážně? Smrt přeci může způsobit každej výjezd autem, nebo i přejití ulice.

Iris: Tyhle čistokrevný ruský kočky mají prej zvláštní povahu v tom, že, na rozdíl od koček obyč., nejsou až tak fixovaný na prostředí, ale o to víc na svý lidi. A to je právě důvod, proč je mi jí strašně líto, že by měla změnit majitele a defacto ji tady mám skutečně jen ze soucitu, URČITĚ NE proto, že bych byl kočičák a neuměl si bez ní, nebo jinýho zvířete, představit zbytek svýho bídnýho života.

To zase právě na rozdíl od třeba naší Danííí, která už by bez svý čuby vůbec žít nedokázala. Já jo a docela rád, ovšem jedině tehdy, kdybych věděl, že jsem změnou kočce neublížil. Nestojim o to, aby mě pak chodila strašit ve snách. O to teda fakt nestojim.

Fotka je zřejmě ilustrační, ale ani to sám od svý kočky nerozeznám. To by věděla Daní, párkrát snad fotila i tu mou, tak se neorientuju. Nějaký chlupy z ní padají, ale není to nic, co by přímo obtěžovalo, nejsou to jarní chuchvalce, co třeba padaly ze sousedovic Michala (Míši).

květen 03, 2019 17:08
... : marty
Zdravím a připojuji odkaz na ruskou modrou kočku
https://www.idnes.cz/hobby/mazlicci/ruska-modra-kocka-modre-kocici-plemeno.A180124_105959_hobby-mazlicci_mce

Chovám Kartouzačku a myslím, že povahou si budou dost podobné. Naše kočka je absolutní flegmatik a změna prostředí jí nedělá vůbec žádný problém. Teď je už skoro měsíc u kocoura na připuštění a od začátku tam je jako doma. Samozřejmě, že nejdřív se musí seznámit postupně s novým prostředím a hlavně s kočičím osazenstvem. To je nejlepší první den nechat v uzavřené místnosti, na chvíli přivést domáci kočky, nebo přinést např.jejich deku, aby si ji mohla v klidu očuchat. To samé i opačně. Takto kočky seznámit. Jinak je zajímavé shlédnout pořad Kočka není pes. Tam je fůra rad na řešení problematického chování. A Klára Nevečeřalová má i svoje stránky, kde bude také fůra rad.
květen 07, 2019 06:19
... : NČ
Dík, Marti, za přípis. Asi se tomu s kočkou příliš poddávám, jistě by si zvykla, leč, sotva mi jí může přestat být líto, právě kvůli těm prvním dnům. Jsem určitě pitomec, ale jelikož netuším, co se v doposud bezstarostný a šťastný kočičí palici mele při zcela zásadní změně, jsem srab.
květen 07, 2019 12:54
... : marty
NČ, jen bych chtěla upřesnit, že nejsem příznivce přemisťování zvířat od majitele k majiteli. Ale chápu, že je to někdy prostě nevyhnutelné jako např. alergie.
Nepochybuju, že se kočce nebude stýskat. Mám ještě obyčejného kocoura a to je takový domácí skřítek. Po naší kočce se mu stýská, stále ji hledá a hlídá si i nás. Naštěstí kočka - kartouzačka je dost flegmatik, tak při změně prostředí je ceklem v klidu. Všeobecně se mohou kočky dostat do deprese. Projevuje se to tím, že nežerou, chodí močit třeba do peřin.....odvisí to vůbec i od temperamentu jednotlivé kočky. To vidíš sám, jak je Tvoje číča aktivní.
A ještě jedna poznámka. Píšeš, jak by Ti vůbec nevadilo dát kočku pryč. O tom si dovolím silně pochybovat. Už jen z Tvojí starosti, aby se dostala do dobrých rukou je zřejmé, že jsi skrytý kočkař. Bohužel s tím bojuješ, kvůli "chlapskému egu". Smiř se s tím, užívej si společnost svojí chlupatý společnice. Jsem si jistá, že bez ní si přijdeš moc sám.
Zdravím Marty.
květen 09, 2019 05:17
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]