O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

TEN NEJLEPŠÍ NA SVĚTĚ PDF Tisk E-mail
Pondělí, 25 březen 2019
Přejít na obsah
TEN NEJLEPŠÍ NA SVĚTĚ
Strana 2
Strana 3
Strana 4

 

 

 

 

Ve vlaku jsem si vzala jeho hlavu do dlaní a zapřísahala ho, že už nikdy, NIKDY, nesmí utéct. „Neboj, on by po těch kolejích doběhl až do Plzně a zaškrábal by tvojí matce na dveře.“

 

Byl i nesmírně pracovitý, když k tomu byl vybídnut. Jezevčíci jsou ze své podstaty norníci, mají hrabání v krvi. Vikymu to bylo naprosto jedno, v životě nám na zahradě neudělal jedinou díru. Ovšem nesměl mu nikdo ukázat prstem k zemi a říct. „Myšička, najdi myšičku.“ To se pak změnil na stroj a byl schopný během chvilky vyhrabat ne díru, ale kráter. Párkrát jsme tuhle jeho vášeň využili, když jsme potřebovali nakopat ztvrdlý písek.

 

 


 

Jako každý chlap, měl i on svoje mouchy, dokázal se naštvat, když se domníval, že se mu děje nějaké příkoří. Jako tenkrát, když si máma koupila první knížku od Wilbura Smithe, tuším, že to byla Řeka Bohů, a tak zaujatě mi o ní vyprávěla, že se Viktor rozhodl, že si to taky přečte, aby neměl oproti paničce intelektuální mezeru.

 

Bohužel mu moc nešlo obracení stránek, což na knize zanechalo následky už navždy. Když dostal přes prdel, prohlásil, že kdyby doma měla knížky typu Jak se kalila ocel nebo Daleko od Moskvy, ještě ráda by mu je dala přečíst a nebránila by mu, ani kdyby je chtěl komplet sežrat. Poté se odebral k sobě do pelechu, kde v zarytém mlčení strávil zbytek dne. Nepomohlo, ani když ho prosila, že než aby četl tohle, to ať už je raději analfabet.

 

Roky běžely, narodil se nám syn, to už bylo Viktorovi přes deset let. Jeho si kupodivu od mala nechal vlézt až do pelechu, když jsem ho na chvilku spustila z očí, věděla jsem, že se doplazí právě tam. Kolikrát usnul s hlavičkou na Viktorově boku. To pak pes ležel a snažil se ani nepohnout.

 

Viktorův konec vám líčit nebudu, umírání nikdy není legrace. Dožil se 16 let a necelých 2 měsíců. Byl už skoro hluchý a slepý a když mu přestávaly fungovat zadní nohy, nechali jsme ho uspat, nesnesli jsme pohled na jeho utrpení. Dlouho jsem pak přemýšlela nad tím, že pokud tam nahoře někdo je, tak má patrně radši psy, protože člověk by si to musel protrpět až do konce.

 

Moje máti už si nikdy žádného psa nepořídila, říkala, že podruhé se loučit už by neunesla. Já jiného psa mám.

 

A víte, jak jsem k němu přišla? To jednou takhle přišla moje 15 letá dcera domů a povídá:   “Podívej, co pro tebe mám, můžeš to brát jako předčasný dárek k Vánocům…“

Historie se zkrátka nudně opakuje.

 

KYTTKA

 

 

 

Komentáře (7)add feed
... : mamča
Báječné vyprávění ! Zasmála jsem se po ránu, a taky zavzpomínala na čundrácká léta. Vodu jsem sice nikdy nejela, ale vandrování po lesích a pěšinkách jsem si užila. V dobách, kdy se dalo přespat na kdejaké louce nebo v lese, pod pidistanem, či jen tak pod celtou. A když jsme to místo opouštěli, jen podle slehlé trávy by se dalo poznat, že tam někdo nocoval.
březen 25, 2019 06:32
... : *deeres*
Kyttko, díky, konečně se tady zase objevil psavec, kterého si moc ráda přečtu. Jezevčíka jsme také kdysi měli a také dlouho a také chodil na volno. Jenže náš byl drsňák a uličník a každý den to byly boje, kdo koho bude poslouchat. Určitě jsme mu takhle mnevyvařovali, ale měli jsme ho v dobách, kdy nebyly ani granule, ani psí konzervy, ale jemu to nevadilo, protože vždycky někde něco vysomroval, nebo rovnou ukradl.
Každé ráno, když jsme odcházeli do práce, hrál s námi hru na schovávanou, protože nechtěl být přes den ve svém pelechu, ale chtěl se válet v peřinách v ložnici. Jenže to většinou nedomyslel, my jsme předstírali odchod a on začal radostně poštěkávat a vrtět ocáskem. Když se schoval ve sprchovém koutě, tak to o něm věděli i sousedi, když začal ocáskem radostně bušit o jeho plechovou stěnu.
březen 25, 2019 09:52
... : doktor
Kyttko přidávám se k oběma dámám přede mnou.Fakt moc dobré.I na to čundrování se zavzpomínalo s chutí.Děkuji.
březen 25, 2019 12:36
... : d@niela
Já si už taky neumím představit být bez toho svýho šmudly... Jo, je to průšvih, že je bílej, protože jak tak chodí "tam dole", tak se na něm nachytá veškerý prach. A vypadá příšerně. Zrovna dnes jsem se už natvrdo rozhodla, že půjde do pračky :-). A na vyvářku!

březen 25, 2019 16:00
... : kyttka
Jó bílej pes, to je v pravdě požehnání do baráku. Navíc chundelatej a s Brexit komplexem, furt neví jestli dovnitř nebo ven. S chutí bych tu "káču blbou" roztrhla, že mi ho přinesla a hodila na krk. smilies/grin.gif
březen 26, 2019 10:29
... : doktor
Teda dámy?Hahahahaha !
březen 26, 2019 12:17
... : Milene
Povídání mně připomnělo našeho zrzouna, se kterým jsme se museli v říjnu po 15 ti letech rozloučit. A je mu podobný, protože to byl čivavčík (jezevčík s čivavou), ale víc krásný zrzavý jezevčík.Byl takový svéhlavička. Ale vzpomínáme spíš na to dobré, na jeho psí oči, na ty jeho kulišárny. Dcera místo něj dostala králíka. Tak teď milujeme králici. smilies/cheesy.gif
březen 26, 2019 13:35
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]