O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

JSEM NAŠTVANÁ! A STRAŠNĚ!!! PDF Tisk E-mail
Neděle, 18 listopad 2018

Výsledek obrázku pro televize pngTaké jste se už připravili na nové terestriální vysílání? Já jo, a nejraději bych si nafackovala... Dokud jsem bydlela v Praze a přešlo se na DBVT, tak jsem si koupila set-top-box s vestavěným diskem. Stará TV, staré video a nový STB se skvělým ovládáním. Pomocí skartů jsem mohla natáčet programy na kazety u videa, na vestavěný disk a něco dalšího sledovat v TV. To všechno na dva fousy pokojové antény, za povinnou úlitbu 135,- Kč veřejné TV.


 

 


Pak jsem se přestěhovala, tady pokojová anténa nefunguje, tak zaplatím další poplatek 150,-Kč za třicet programů u kterých se dívám asi tak na třetinu. Video tu moc nefungovalo a tak - stejně, jako pokojová anténa i s nahranými kazetami - šlo do háje. Ale pořád jsem měla STB (GOSAP), kam jsem si mohla nahrávat filmy a pak přeskákat reklamy, na které se odmítám koukat.

 

A teď tu budeme mít již brzy nové terestriální vysílání DBVT2. Prý si máme koupit jakousi krabičku za pět stovek. Chtěla bych nějakou takovou krabičku za tu cenu vidět. Ale protože mně postupně začaly vypadávat kanály, které jsem sledovala, tak jsem si koupila novou TV, HITACHI, s tím, že mám vyřešeno. K tomu jsem si koupila externí disk, abych vzápětí zjistila, že když nahrávám, tak nemohu koukat na jiný kanál. TV má nesmyslný ovladač, všechny knoflíky v jedné rovině, potmě se použít nedá, ale i při světle je umění strefit se na OK. Také info většinou hlásí, že programy nejsou k dispozici, k vidění mrňavým bílým písmem na červeném pozadí, téměř nečitelné.

 

Tak jsem si nakonec stejně set- top-box druhé generace koupila, k tomu rozdvojku antény, další koaxiál a kabel HDMI na propojení televize a set- top-boxu. To už jsem místo pěti stovek na dvanácti tisících.

 

A výsledek nic moc.

 

Sice mohu nahrávat pomocí set- top-boxu a zároveň koukat v TV na něco jiného. Ale musím šaškovat se dvěma ovladači. Pokud nahrávám, rozkouskují se mi všechny HD programy, Prima Max, Filmbox Plus a ten navíc mluví jenom maďarsky. To, co nahrávám, se automaticky neukončí na nastaveném čase a na Play listu vidím pouze název stanice, místo názvu filmu, co pak musím přejmenovávat.

 

 


 

 

A co mne nejvíc štve, že jsem přišla o dvě stovky nahraných filmů na starém disku, některé jsem ještě ani neviděla, prostě to neumím přetransformovat. Že to neumím já, na tom není nic divného, ale já to svěřila odborníkovi, abych se dozvěděla, že by to šlo jenom na nějakém starém kafemlejnku, na nové PC to už prý nejde připojit.

 

A tak se ptám, proč vždycky změny musí být jenom k horšímu?

deeres

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře (7)add feed
... : NČ
Tohle je, Deer, hodně divný. Ne jako, že bych ti nevěřil, ale fakt mi to zní prapodivně.
Já teda mám asi 10 let televizor Panasonic a recordér Panasonic 250GB, obojí samozřejmě už s příjmem DVBT (pozemní - nesatelitový), anténu - malou matraci na pávlači a funkuje to bez problémů, jistěže mám na konci drátu anténovou rozdvojku pro současný připojení televizoru a recordéru. Tady na Žižkově bych mohl signál z hlavní věže chytat na kus drátu, tu matraci mám jen proto, že mi zbyla z dřívějška a překážela. Ale to je z velký věže. Některý multiplexy (nevim který, ale dá se to vyhledat) jsou vysílaný z věže bejvalýho Telecomu, sice taky na Žižkově, ale ode mě jinym směrem a se slabším výkonem. Ty můžu chytat taky, ale s pootočenou anténou, nebo s další anténou a se slučovačem. To nemám, nechytám, nestojí mi to za to. Ale nevycházím jen ze zkušeností se svym zařízením, zprovozňoval jsem toho už víc, u příbuznejch, známejch, u sousedů.

Tak, jak to líčíš, to vypadá, že můžeš nahrávat jen přímo z televizoru, což je zcela diskomfortní, anebo nahrávat na snad ještě páskovej VCR? bez DVBT - takže se settopboxem.
A pak připojení starýho nahranýho externího harddisku k novýmu PC? Nechce se mi věřit, že by to nešlo. To ale mám strašně málo informací. Co to bylo za odborníka, kterýmu ses svěřila?
K samotnýmu příjmu signálu DVBT jsem přesvědčenej, že pozemní digisignál už lze dneska chytit téměř všude, jistě ovšem všude ne na pokojovou anténu. Spíš bych teda šel do solidnějšá venkovní antény, než do placenejch kanálů s další krabičkou a s dalším dálk. ovládačem. Pokud vím, tak ještě nejméně dva roky bude fungovat dosavadní možnost příjmu DVBT.
K televizoru Hitachi a ovládači nic nevím. Zato jsem měl doma Korejce, kterýho jsem druhej den vrátil, právě pro totální nelogičnost jak ovládače, tak i menu. Jestli teda Hitachi je něco podobnýho (šikmovokýho), nezbude ti, než se s tim už nějak smířit. Popř. to udat pod cenou třeba na Bazoš.cz a jít do něčeho, co si předem vyzkoušíš.
Rád bych ti konkrétně poradil se svejma skrovnejma znalostma, ovšem ani přesně nevim tvý požadavky, např., jestli trváš na placenejch kanálech, nebo je máš jen z nouze, o jaký multiplexy ti jde, kde přesně bydlíš, ale k tomu by byl lepší kontakt emajlem (jestli o to stojíš).
Brýtro.

listopad 19, 2018 05:44
... : NČ
A jinak si z toho, Derr, nic nedělej. Vidíš, že ani taková expertka, jakou je šéfredaktorka, není schopná, ani srovnat v Kudle čas a tvrdošíjně jede o hodinu méně.
listopad 19, 2018 05:46
... : NČ
Ještě jsem si neuvědomil, Derr. Není nekomunikace mezi externím diskem a PC způsobená jen tím, že nemáš nataženej vhodnej prohlížeč? Těch je třeba na "stahuj.cz" zadarmo hafo. To by nebyl žádnej problém.
listopad 19, 2018 06:10
... : doktor
Nemohu poradit ,nerozumím tomu.Mám satelit.

listopad 19, 2018 12:16
... : *deeres*
NČ, mám v baráku zeťáka, který se tím živí. Je vystudovaný elektro a zvládá hardware i software.
To, co musím platit, je místní obecní kabelovka, kde v baráku je servovna na TV i internet. Jinak to nejde, protože obec je v zářezu, kam se jinak žádný signál nedostane.
Video už dávno nemám, to jsem vyhodila hned, jak jsem se přestěhovala. Ale měla jsem STB Gosat s vlastním diskem, který udělalo pod hlavičkou firmy několik nadšenců a jenom pár kousků, tehdy za pár šupů. Místo TV jsem měla počítačový monitor a všechno jsem řídila Gosatem a jedním ovladačem.
Jenže teď mně postupně začaly vypadávat některé kanály, to bylo tím, že s mými přístroji si nerozuměla místní kabelovka. Tak jsem si koupila tu šikmookou TV, abych zjistila, že má příšerné ovládání. Mimo to, TV kanály začínají stovkou, už několikrát jsem je přečíslovala, vyházela stanice na které se nekoukám a setřídila, abych za několik dní zjistila, že mně tam TV z antény natahala původní stav. :-(
Namlsaná původním STB, zvolila jsem stejnou firmu, jenže zatímco původní krabička byla geniální, nová krabička je debil, na úrovni žáka zvláštní školy, s očesanými funkcemi. Debilní je i návod, fotka černého ovladače a k tlačítkům s názvem vedou přes něj černé čáry! Když rozklíčuješ, kam asi tak vedou, tak se dozvíš, třeba toto - Červené tlačítko - funkce podle menu??? V Menu pak už nic dalšího o tom není. Teoreticky by do okna u Play listu mělo dát ukázku nahraného, někdy jo, někdy ne.
U návodu na časovač se dozvím všechno možné, co se dá nastavit, kromě poslední položky, tam si mohu vybrat VIEW nebo REC. Pokud si toho nevšimnu a nenastavím to na record,při nahrávání pořadu TV, tak se tam nahraje cosi, co nejde spustit, ani vymazat a já to z disku musím vymazávat přes PC. Na návodu je i poučení, jak Gosat ekologicky zlikvidovat, toho se budu držet, půjde bobánek do hajzlu. Z komfortního ovládání jsem přešla na blbárnu.
Z toho původního disku, kde mám nahrané filmy, mně to zeťák přehraje, ale až se dostane na starý počítač, který má v domovské firmě, na našich nových prý pro připojeníi není ta správná dírka.
listopad 19, 2018 16:03
... : *deeres*
Tak o ty nahrané filmy jsem definitivně přišla. Když jsme disk s nahrávkami konečně zapojili do starého počítače, kde si to rozumělo s hardwarem, tak si to nerozumělo s Windouws a to tam je ještě sedmička. Je to psáno v SW Sigmatek a to umí rozkódovat jenom staré XP a to už fakt nikde nemáme.
listopad 20, 2018 13:16
... : NČ
No, Deer. Dík za podrobnej nasranej rozbor. To´s ani nemusela, stačí mi hned první věta "mám v baráku zeťáka, který se tím živí".
Tím samozřejmě veškerý mý dohady i mý rady amatéra pozbejvají smyslu. Dyť ani nejsem schopnej pobrat všechno, co píšeš ty. Natož profík.
listopad 20, 2018 15:07
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]