O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

DLOUHÉ BABÍ LÉTO PDF Tisk E-mail
Pondělí, 05 listopad 2018
Přejít na obsah
DLOUHÉ BABÍ LÉTO
Strana 2
Výsledek obrázku pro witch pngLéto se nám moc nepovedlo. Alespoň já měla takový pocit, protože funguji do 25°C. Vedro bylo, že by jeden padnul a tak jsem ven s chlupáči chodila brzy ráno a pak až v podvečer. Nakonec jsem se dočkala a měli jsme nezvykle dlouhé tereziánské léto. Ještě v sobotu jsem byla v Brdech a a z Jince si vyšlápla na Brdský Olymp. Turistů bylo jako na Václaváku a někteří se nahoře povalovali na podzimním sluníčku. Co mne štvalo, že někteří „turisté“, si autem najížděli pomalu až k vrcholu.

 

 

 

 


Ale i tak jsem si přírodu užila.

 

Nahoru kolem jezírek, spousty studánek a suťových polí, s nezbytnými kamennými trpaslíky.

Potom kolem viklanu, který se už nekývá, protože mu zůstal jenom jeden čep a zadkem už nastálo sedí na spodním kameni.

Druhý čep mu nejspíš urazila vzteky nějaká prozrazená nevěrnice. Podle pověsti, která praví, že jak viklan zblejskl ve své blízkosti nějakou nevěrnici, tak  se začal kývat ze strany na stranu. 

 

Teď má utrum, žalobníček jeden.

 

 

 

Výhledy do kraje z Plešivce na podzimně zbarvený les a do dálky na kopce, věřte mi, stálo to za tu námahu šplhat nahoru. Asi to byl už poslední záchvěv letošního léta. Ráno teď vstávám do tmy a psi na mne jenom ospale mžourají z teplých pelíšků a nejspíš si myslí, co já blbnu.  Na trávě je po noci ještě námraze a svoje chlupáče v tajemné mlze, husté jak mlíko, pomalu nevidím. Na okno komory se mi nastěhovala čarodějnice, k velkému povyražení dětiček, které chodí kolem do mateřské školky.

 

 


 

A to mi připomnělo jednu pověru. Říká se, že holčičky nosí vrány, chlapečky zase čápi. Jenom děti, bez rozdílu pohlaví, které se narodí koncem října, podstrkávají do kolébek čarodějnice. Ty děti pak prý mají kouzelné vlastnosti… Čímž vůbec nijak nechci zdůrazňovat, že tou dobou se přeci narodila i „kudlanka“ – a tím vůbec nemyslím tenhle web…

 

 


 

 A teď ještě bych se chtěla víc zmínit o tom tzv. tereziánském létě,

o kterém jsem psala nahoře.

 

I když – letos to bylo stejně úplně jinak…

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]