O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

PIZZA, PIZZA, PIZZA!!! PDF Tisk E-mail
Středa, 17 říjen 2018
Přejít na obsah
PIZZA, PIZZA, PIZZA!!!
Strana 2
Strana 3

 

 

 

 

Těsto na 4 porce

 

2,5 dl vlažné vody
10 g čerstvého droždí
½ kg hladké mouky
na špičku nože soli
4 lžíce olivového oleje
polohrubá mouka na podsypání

 

 

Náplň na 1 porci pizzy Margherita

 

80 g drcených rajčat
80 g mozzarelly
lístky čerstvé bazalky
olivový olej

 

 

Do mísy rozdrobíme droždí, přilijeme trochu vlažné vody, zaprášíme moukou a necháme vyběhnout kvásek. Poté přidáme mouku, sůl, olej a zbytek vody. Vypracujeme hladké těsto, hněteme dostatečně dlouho (15 minut).

 

Těsto rozdělíme na 4 části, vytvarujeme bochánky, které potřeme olejem, překryjeme folií, aby těsto neoschlo a necháme při pokojové teplotě 1 hodinu kynout. Troubu rozehřejeme na 250 °C. Rozpálíme si předem i plech, který do trouby vložíme obráceně – „vzhůru nohama“, abychom na něj pak mohli rychle pizzu položit, upéct ji i sejmout. Takto simulujeme rozpálenou pec.

 

Z těsta vytvarujeme (vytáhneme) placku, při zpracování používáme polohrubou mouku, kterou potřeme drcenými rajčaty, poklademe plátky mozzarelly, zakápneme olejem a pečeme podle výšky těsta a výkonnosti trouby 7−10 minut dozlatova a dokřupava. Ihned ozdobíme lístky bazalky a podáváme.

 

 DOBROU CHUŤ,

d@niela

 

 

 

 

 

Komentáře (2)add feed
... : NČ
No, a votom to přesně je! Votom, že takovouhle výrobu pokrmu absolvuje jedině kuchyňská služka. V předchozím článku čtu, že "dědci hledají po inzerátech domácí služky", což je pro báby ponižující, nepřijatelný. A hned v dalším článku čtu přímo návod pro domácí služky. Už jen to nejmenší z toho "hněteme 15 minut", mi vyvolává osýpky. A to nemluvím o všech těch serepetičkách, který k tomu musej bejt po ruce, pak umatlaný nádobí, atd.
říjen 18, 2018 06:47
... : *deeres*
Jak čtu ten recept, tak nechápu, proč tady do toho všude cpou tymián, po kterém mně je špatně. Vlastně to je jedno, slanou buchtu nemusím, já radši buchty s mákem.
říjen 18, 2018 08:34
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]