O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

PIZZA, PIZZA, PIZZA!!! PDF Tisk E-mail
Středa, 17 říjen 2018
Přejít na obsah
PIZZA, PIZZA, PIZZA!!!
Strana 2
Strana 3

 

 

 

 

 

4)      Pizza má svou sportovní disciplínu. Kdo si spojuje pizzu pouze s gastronomií, tak se plete. Sportovní disciplína nazvaná pizza freestyle neboli pizza akrobacie, spočívá v házení těstem na pizzu, které je spojené někdy až s akrobatickými dovednostmi. Ve světě se pořádají desítky soutěží, které hodnotí dovednostní umění s létajícím těstem na pizzu. K tréninku slouží takzvaný spinningdough, což je gumová pizza s vlastnostmi opravdové pizzy.

 

  

 

5)     Nejdražší donáška pizzy na světě měla cíl ve vesmíru. Jednalo se o nejdražší donášku pizzy všech dob a uskutečnil ji globální řetězec Pizza Hut, který za asistence ruské rakety poslal pizzu se speciální recepturou na mezinárodní vesmírnou stanici. Co se týče pizzy, byla salámová, avšak musela být speciálně upravena, aby přežila cestu vesmírem a zároveň si zachovala chuť pizzy.

 

6)     Za nejdražší pizzu na světě zaplatíte téměř 280 tisíc korun V italském městě Salerno podávají nejdražší pizzu na světě. Vysoká cena je zdůvodněna dlouhou přípravou – 72 hodin, a hlavně extrémně drahými surovinami. Na pizze najdete buvolí mozzarellu, tři druhy kaviáru, humra z Norska a olivy. Pizza je osolena ručně vyráběnou růžovou solí z australské řeky Murray. Náklady zahrnují i práci tří kuchařů, kteří vám ji připraví u vás doma.

 

7)     V Japonsku si na pizzu dávají majonézu. Pizza s majonézou je v Japonsku na denním pořádku. Globální řetězce specializované na pizzu působí na japonském trhu od 70. let 20. století. Tradiční kombinace však Japonci nepřivítali s nadšením, jelikož jejich dosavadní receptury a představy o pizze byly naprosto rozdílné. Řetězce se tak musely přizpůsobit japonskému trhu. Tak vznikla pizza s majonézou, brambory, mořskými řasami nebo avokádem. Jednou z nejoblíbenějších pizz v Japonsku je sýrová pizza s medem.

 

 

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]