O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

JAK JSEM UBYTOVÁVALA TURISTY PDF Tisk E-mail
Úterý, 09 říjen 2018
Přejít na obsah
JAK JSEM UBYTOVÁVALA TURISTY
Strana 2
Strana 3
Výsledek obrázku pro airbnb png logo
Zhruba po dobu jednoho roku jsem nabízela byt v našem domě ke krátkodobým pobytům. Zažila jsem přitom příjemná i méně příjemná překvapení... Moje – právě devadesátiletá - maminka pobývá dlouhodobě v domově seniorů. Když byl předloni její byt už půl roku nevyužívaný a nevypadalo to, že se situace změní, napadlo mě, že ho zkusíme nabízet ke krátkodobým pronájmům.

 

 

 

 

 

Myslela jsem si, že to vyjde finančně výhodněji než dlouhodobý nájem (ukázalo se sice, že to tak není, pokud započítáte i svůj investovaný čas), ale hlavně mi to ponechávalo možnost nechat maminčinu ložnici se všemi jejími věcmi nedotčenou a pronajímat jen zbytek bytu.Navíc jsme byt mohli využívat sami, třeba k větší rodinné sešlosti, pokud jsme v nabídce pro turisty vynechali „okno“.

 

Související obrázek Takže jsme se pustili do rekonstrukce. Kuchyň jsme přemístili do haly, abychom získali další malou ložnici, provedla jsem velké probírání nábytku a věcí, dala na zakázku vyrobit čtyři nové postele, nakoupila zásoby povlečení a ručníků... a docela jsem si užila „poslední doteky“ v podobě nových závěsů, polštářků a obrázků na stěny. Nakonec jsem dala všechno nafotit a napsala jsem lákající text pro turisty.

 

Na radu svého syna jsem se rozhodla ubytování nabízet přes nejoblíbenější světový server AirB&B, kde lidé nabízejí soukromé ubytování a který do značné míry chrání jak turisty, tak i bytné před nepříjemnostmi, protože peníze se převádějí přes něj a protože si tam o všech účastnících můžete přečíst recenze.

Svoji nabídku jsem nazvala „Charming appartement in a residential area“.

 

 

 

 

Je to dost uklizené?

 

Přiznávám, že jsem měla docela trému, abych udržovala byt dostatečně uklizený a aby nebyl žádný průšvih... fakt nejsem žádná pečlivka na pořádek, tak jsem se teď snažila vžít do hostů, hledat kdejakou šmouhu, prášek a zašlost a likvidovat je. Zkusila jsem najmout uklízecí sílu v podobě studentky–brigádnice, ale nesedělo mi to. Naprosto nejsem schopná sdělovat někomu připomínky typu „prosím, příště ještě zkontrolujte i vnitřek ledničky a kuchyňských skříněk, nestačí, když to naleštíte zevně“, jelikož je mi to celkově trapné; je to pro mě něco úplně jiného, než někomu třeba kritizovat stylistické chyby v textu (i když racionálně vzato to zas tak moc odlišné není) a připadala bych si jako nějaká protivná milostpanička, buzerující služku - hm, asi je to vliv četby a stereotypů těch zlých milostpaní jako z Anny Proletářky.

 

 

Výsledek obrázku pro cleaning home
 

 

Každopádně, v minulém životě jsem zcela jistě takovou milostpaní nebyla a pokud by mě někdo chtěl vytrestat, pak by mi měl přidělit služku, kterou bych byla povinna využívat. To by pro mě znamenalo úplnou pohromu.

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]