O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

Z MĚSTA DO MĚSTA PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 23 srpen 2018

Přes hory, řeky, kopce, jezera … a hlavně přes dlouhánský moře. A letadlem. A s taškou na psa na krku, s taškou na notebook přes jedno rameno a báglíkem přes druhý. A občas se psem nejen na vodítku, ale v náručí… Bylo to fajn, ale bylo toho víc než dost: tím myslím tu dlouhatánskou cestu. Vařej dobře, chovaj se k cestujícím velmi dobře, ale…
 

 

 

 

TAK SE HLÁSÍM ZASE Z PRAHY.       

Je to paradox. Vystoupila jsem na Havlovojc letiště, kam jsme lehounce přistáli, a venku bylo pouhopouhých třicet ve stínu. A příjemný vánek. Žádná vlhkost… Nojo, jak je to relativní! Ještě jsem si zvládla fofrem zavolat onu perfektní taxislužbu, která mne za pár korun odvezla na Jižák, pak vypustit pesa, který byl chudáček asi na prasknutí. Však stačil během pěti minut počůrat všechno v nejbližším okolí.

 

Jen odhodit kufřík a výše zmíněné… a konečně zase doma, tentokrát v Praze.

Před odletem jsem si objednala nákup z itesca,  to přišlo ve dvě, a pak jsem měla mít ještě jednání na zdejší radnici. Vyhodnocování literární soutěže. Naštěstí jsem to měla všechno už připravené předem, pročtené a ohodnocené už z New Yorku, takže jsem vybrané kousky jen vytiskla, bafla a odnesla…

 

Téma bylo Jižní Město (jak jinak) a byla jsem příjemně překvapená reakcí zdejších obyvatel. Však vám také postupně ty vítězné práce předvedu. Je mezi námi tolik lidí, co umějí s češtinou… A opravdu moc hezky, vtipně, malebně.

Nejen si říct o kus žvance, domluvit se, případně někomu vynadat.  

 

Pak už jsem jen doškobrtala domů, ani nevím jak, a nastala rychlá proměna – zbyl tu jen jeden spící hafan a Šípkovic Růůůža….

 

 d@niela

už zas ok a na „kudlení“ se těšící

 

 

 

Komentáře (14)add feed
... : NČ
No, tak ti gratuluju k tomu Jižnímu městu.
Zrovna čtu: "Hrušínský dostal od starosty Prahy 4 štědrou dotaci pro divadlo. Na jeho zahradě se v pondělí tentýž starosta fotil s Drahošem i se zmíněným principálem..."
Je holt vidět, že skutečný umění si svý mecenáše vždycky najde, zejména, když mecenáš nedává ze svýho. A nějakej Mountfield může bejt umělci ukradenej i s Béďou Trávníčkem. My, uvědomělí občané, to rádi umělcum nahradíme z veřejnejch (našich) peněz. Peněz v obecních kasách máme přece dost a na nějaký chromý pancharty na vozejčkách sesbíráme nějaký ty víčka a ještě se s tím pak budeme vytahovat v televizi.
Měli by to lidi patřičně ocenit v podzimních komunálních volbách. Leč, obávám se, že už jsou tak otupělí, že neoceněj.
Brejden. J.
srpen 23, 2018 15:38
... : d@niela
No, všeho dočasu.... smilies/cheesy.gif
znáš to: "Jen počkej, zajíci!"
srpen 23, 2018 17:14
... : NČ
Tak si užij štěstíčko, přeju z celého mého srdéčka. I pejsáneček, ať má krásnej životeček. Jsem toho štěsíčka tak plnej, až to ze mě stříká.
srpen 23, 2018 17:54
... : NČ
Jsem z toho, Danielko, hotovoučkej. Jdu hledat kapesníčíček na slzičky a na nůdličky...
srpen 23, 2018 18:22
... : mamča
Vítej doma, "Kudlo velká" !
srpen 24, 2018 06:29
... : mia I
vítej v české kotlině Kudlí.

P. S. Dělám článek Zašlá sláva o českém držiteli Oscara Ivanu Jandlovi, o víkendu by mohl být u Tebe v poště smilies/wink.gif
srpen 24, 2018 07:20
... : NČ
Zrovna dělám článek s dotazem, zda vařit nudle v polívce, nebo extra. Je to teda děsná makačka na palici.
srpen 24, 2018 09:06
... : *deeres*
Nejlepší jsou papírový kapesníky, ty nemusíš vyvařovat, rovnou se zahodí.
srpen 24, 2018 09:25
... : NČ
Dík za radu, Deer. Doteď jsem nudle vyvařoval extra, dával na talíř a teprve pak zalejval poblívkou. Ale sousedka mi to teď vymlovala, že ona jako nůdle vaří dohromady s poblívkou. Tak jsem byl zmatenej. Zřejmě bude fakt nejlepší zlatá střední cesta - kapesníky s nůdlema spláchnout do hajzlu.
srpen 24, 2018 09:59
... : *deeres*
Tak dobře! Jestli jsi estét, nebo profi kuchař,či si chceš od návštěvy vysloužit mišelínku, tak je vař samostatně! Když je lupneš rovnou do polívky,bude zakalená, ale budeš jí mít výživnější. A když si koupiš rýžové skleněné nudle, kzeré já stejně ráda, jako domácí, tak je ani vařit nemusíš, stačí chvilička ve vařící polévce a máš to bez makačky na palici.
srpen 24, 2018 10:06
... : doktor
Danielko vítej doma,vítej jak bylo řečeno v matičce Praze.A ostatním? Všem děkuji za dobrej humor.Jste fakt dobří.Díky ahojky.
srpen 24, 2018 12:25
... : NČ
Ale jo, Deer. Estétem sice zrovna nejsem, ale mám to tak, že nedělám poblívku s nudlema, nýbrž núdle s poblívkou. Tzn. plnej talíř vařenejch studenejch nudlí, zalitej vařícím vejvarem s masem a zeleninou z pytlíku. A votom to je, že kdybych půl kila nudlí hodil do hrnce do vejvaru, byla by z toho akorát kaše haše. Naprt.
A Danielečko, vítej v domovečku a čubíček ať se má taky krásňoučce a ať dělá krásňoučký slaďoučký roztomiloučký voňavoučký ee.

srpen 24, 2018 13:50
... : *deeres*
V tom případě se nenechávej ve sých zvycích rozházet nějakou sousedkou. Já také vařím po svém a nikdo mně nebude vykládat, že do knedlíčkové polévky už žádne nudle nepatří a když náhodou jo, tak
normální, ale dávat tam rýžové vlasové nudle je zvěrstvo.
srpen 24, 2018 14:32
... : NČ
To já se v tom, Deer, zase až tak nevyznám. Knedlíčky v polívce určitě můžu jakýkoliv a vždycky moc rád, klidně i s nůdlema, dokonce už asi dvakrát i z droždí, a i to šlo zežrat. Ale sám dělám jen to, co mi nenadělá nádobí!!!! A chutná to i vnukům, vlastně od malička. Když jsem kdysi nějak neměl zrovna po ruce suroviny a musel jsem drobečky zasytit, tak jsem splácal kdeco bylo v lednici, zalil to vajíčkama s moukou a předložil jim to, coby pravou Pokémonskou pochoutku (tehdá Pokémoni zrovna frčeli). Asi to ale bylo fakt dobrý, občas si dodneška uděláme pravý Poké amolety.
srpen 24, 2018 15:20
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]