O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

DRŽÍME PALCE THAJSKÝM KLUKŮM PDF Tisk E-mail
Pátek, 06 červenec 2018
Výsledek obrázku pro malí thajci v jeskyniDvanáct chlapců ve věku 11 až 16 let a jejich pětadvacetiletý fotbalový trenér šli na výlet do jeskyně Tcham Luang Nang Non v sobotu 23. června. Překvapila je tam však povodeň, která vstup jeskyně zaplavila nejen vodou, ale i pískem a bahnem. Jeskynní komplex je dlouhý zhruba deset kilometrů a Velká síň, kde jsou, je asi čtyři kilometry od vstupu do jeskyně. Podle BBC znali chlapci jeskyni už z dřívějška. Jejich trenér je tam vzal na výlet před dvěma lety.

 

 

 

 

 

 

 

Našli je po devíti dnech! Potápěči jim nyní dopravují nutné zásoby, mimo jiné posilující vitaminovou výživu. Lékař některým z nich ošetřil drobná zranění, jinak vesměs nemají zásadní zdravotní problémy. Kvůli zlepšení možností komunikace se záchranáři rovněž pokoušejí do jeskyně dostat optické vlákno, které by chlapcům zajistilo telefonické připojení k internetu.

 

Ale případný způsob vyvedení chlapců z jeskyně zůstává zatím předmětem dohadů. Zatímco thajské úřady stále preferují variantu, že chlapci si osvojí základy potápění a budou schopni absolvovat náročnou cestu v doprovodu zkušených potápěčů, zahraniční experti varují, že tato akce by byla velmi nebezpečná a že rozumnější bude podle nich počkat, až opadne voda.

 

 

 

 

 

 

Přesto už první lekce v plavání a potápění dostali ve středu. Když bude jejich stav dobrý a budou stoprocentně připraveni, mohou ven, a pokud někteří budou mít zdravotní obtíže, mohou v jeskyni zůstat déle. První potápěčské lekce se zatím konaly na suchu a ke skutečným ponorům se chlapci dostanou až později. Prozatím nacvičovali dýchání v potápěčských maskách.

 

 

Výsledek obrázku pro malí thajci v jeskyni

 

 

Technici sice odčerpávají z jeskyně desítky milionů litrů vody denně, hladina ale klesá jen zvolna a koncem týdne se navíc očekávají silné deště, při nichž by mohla opět stoupnout.

Premiér Andrej Babiš navrhl vyslat hasiče a čerpadla firmy Sigma Group na pomoc při záchraně 12 chlapců a jejich fotbalového trenéra z jeskyně na severu Thajska. "Mluvil jsem s majitelem Sigmy Milanem Šimonovským. Naše čerpadla jsou nejlepší na světě, po povodních mají státní hmotné rezervy na skladě čtyři kusy s výkonem 400 litrů za sekundu, naši hasiči je zvládají perfektně. Volal jsem thajskému chargé d'affaires a nabídl pomoc vlády chlapcům uvězněným v thajské jeskyni."

 

Správa státních hmotných rezerv (SSHR) je schopná poslat do několika hodin velkokapacitní čerpadla na letiště”, informoval její předseda Pavel Švagr. “Tato čerpadla byla už v roce 2014 nasazena při povodních v Srbsku a zvládnou odčerpat az 1500 litrů za vteřinu," uvedl. “V televizi je vidět, že tam (v Thajsku) používají velmi málo výkonné stroje.”

 

Dvojice čerpadel by dokázala za hodinu z jeskyně odčerpat zhruba 3600 metrů krychlových vody. Důležité ale je, aby výkon čerpadel byl vyšší, než jsou přítoky do zatopených částí jeskyně. "Odčerpání je jedna z variant a asi by bylo nejsnazší. Kdyby se voda dostala pryč, tak by je mohli dostat odtamtud za pár dní. I kdyby se voda čerpala týden nebo 14 dní, tak je to pořád lepší, než kdyby tam kluci museli být několik měsíců."

/Zdroj: internet/

 

 

 

 

Komentáře (7)add feed
... : *deeres*
Dívala jsem se na www.windy.com, tam bývá dost dobrá předpověď počasí. Pršet má začít až snad v pondělí, ale v úterý to už bude hukot a skupina je až cca 6km od vstupu. Do jeskyně záchranáři pumpují kyslík, ale přesto prý jeho hladina klesla z 21% na 15%. To jim ke zbývající fyzičce moc nepřidá.
Trenér je na facku, ty děti tam nevzal poprvé a když to jednou prošlo, tak tentokrát to může blbě dopadnout. Už to stálo život jednoho potápěče a materiální náklady budou astronomické.
Také držím palce, něco takového, je noční můra pro rodiče dětí.
červenec 06, 2018 11:05
... : doktor
Držíme palce klukům i hrdinům záchranářům.Výhledy nejsou valné,ale když se propojíme my všichni s jejich vědomím může to pomoci.Nechci aby to znělo jako klišé,Bůh ochraňuj kluky i záchranáře.
červenec 06, 2018 12:20
... : d@niela
To je strašný, to o tom potápěči jsem nevěděla, snad se to v našich médiích ani nepsalo...
A materiální náklady vem čert, je tam tolik dětí, jen co se zaplatilo u nás např. za ty dvě "chytrý holky", co pak museli vyplatit...
/Jak to s nimi asi pokračuje? Jedna prý se nakonec dala na islám.)?
červenec 06, 2018 14:13
... : Josef Kouba
Dnes v ranních hodinách potěšitelná zpráva 4 kluci jsou již z jeskyně zachráněni.
červenec 08, 2018 18:52
... : mila1
Včera jsem tu zprávu, že se podařilo už 4 kluky zachránit, zaslechla v rádiu a pak i na netu a musím říct, že mne dojala solidarita všech, kteří tento příběh sledují. Žádné posměšné a urážlivé komentáře, jen přání, aby se kluci vrátili zpět domů.
červenec 09, 2018 07:34
... : mila1
A co se týče jejich trenéra - do jeskyní je bral opakovaně a není jeho chyba, že se to tak zvrtlo. A je to on, který se o ně celou dobu staral a taky půjde z jeskyně až poslední, takže není vůbec jisté, že to přežije.
červenec 09, 2018 07:37
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]