O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

KAYO ŠTĚKÁ FISTULKOU ... PDF Tisk E-mail
Úterý, 20 březen 2018
Po nedávné hrůze, kdy se můj pesan nemohl vzpamatovat z běsnění po vůkol hárajících kámoškách, jsem se rozhodla ho nechat zbavit jeho ozdobiček. Pánům, kteří to nelibě nesli – i jen slabou zmínku o tom – jsem vysvětlila, jak by asi bylo jim, kdyby se celej život museli procházet mezi krásnejma nahejma ženskejma, a ani jednou si nevrzli. Já nevím, jaký to je, ale rozhodně nic příjemnýho. A jelikož mému pesánkovi podobná budoucnost hrozila, rozhodla jsem se k akci.

 

 

 

 

 

A tak jsme se objednali na veterinu…. Když jsme tam včera přijeli, tak si ho za chvíli převzali, byl hodnej. Bobovi jsem v autě nechala přepravku, takže mi ho pak večer  vykuchanýho přivezl. Sotva ho dostal, tak mi tu omámenou potvůrku vyfotil.

 

 


 

Trychtýř kolem krku, venku pak do něj nabíral sníh… Bylo to legrační, ale to už jsem se dopředu bála, že by se mohl nějak zranit, kdyby s ním skákal na postel, nebo dokonce nahoru "na svoje vokýnko".

 

Tak jsem fofrem vymyslela kalhotky - vzala jsem svoje jedny pružný spoďáry, kusy po stranách jsem odšila, takže z toho vznikla taková dlouhá roura, kalhoty hooodně vysoký, se širokym místem v rozkroku - tedy širokym pro něj, aby mu to krylo náplast na ráně. (Mj. já doufala, že to pak jen zas rozpářu, ale zapomněla jsem, že Kayo má vzadu svý mávátko, takže jsem musela vystřihnout dirku na ocásek.) A pak jsem mu to navlíkla... Tím pádem si nemohl svý bebí olizovat, drbat, což bylo jediný případný nebezpečí. Ale on vám je neuvěřitelně hodnej, když tam přiblíží hlavu, tak mi jen stačí krutým hlasem říct Kayo!!! a už hned přestane.

 

 

 

 

 

Usnula jsem kolem třetí, zprvu jsem ho měla - snad do půlnoci - v posteli v náručí, byl totiž celej bolavej a šíleně smutnej, kam se na něj hrabala pohádková Vondráčková, prostě jak mu to přišlo k sobě. Později se trochu probral, šel se napít... a pak už si to rovnou zamířil na svoje okno, na pelíšek. On zas pak někdy v noci přišel ke mně, což je jeho rituál - spí vedle mých nohou, stočenej do klubíčka. Ráno se jako vždy kolem šestý vzbudil, to jsem ho z těch kaťat vysvobodila, dala mu bundu a šli jsme ven. Tam mu bylo už docela dobře. Ale vyčůral snad demižon. Chudinka, ten musel bejt totálně plnej.

 

Procházka, a už blaženě vyhledával plácky s hodně sněhem, aby se v něm mohl válet. On sníh miluje. Pak jsme šli nakoupit. Koupila jsem na řízky, našla jsem recept na obalovaný řízky, který se dodělávaj v crock potu, všichni píšou, jak je to úžasný. Neříkala jsem vám to ještě?

 

 

 

Jemu jsem koupila kuřecí žaludky, doma jich pár dostal. Syrový, jak jinak. Pak to zapil a šel si zas lehnout, bylo vidět, že je mu čím dál líp. Ale současně bylo vidět, že ho to taky začíná hoooodně bolet.

 

Kolem druhé jsme jeli na tu veterinu zas, tentokrát už jen na kontrolu, paní doktorka ho prohlídla, změřila mu teplotu, poslechla srdíčko, sundali mu z packy kanylu, dali ještě poslední injekci proti bolesti. A já vyfasovala čtyři malý injekce, ve kterých je nějaký sirup proti bolesti, to bude dostávat každý den jednu. Na stehy až za čtrnáct dní.

 

Po příjezdu ještě chvilku venku, pak už zas domů,  a za chvíli začla injekce účinkovat, protože s pauzama furt spal.

Za chvíli, jen co tohle dopíšu, zas půjdem ven, tentokrát už jen na přednoční vyčůrání...

 

Jak jsou na tom vaši psí kluci?

Vykastrovaní, nebo jste se rozhodli je nechat se trápit?

 

Tedy, pokud nejsou zavřeni sami na jedné zahradě,

A nepoznají nic čtyřnohého, mimo svého plyšáka.

 

d@niela

 

 

Komentáře (18)add feed
... : Nona
Chudinka malej, soucítím....
My jsme psa nekastrovali, kdysi za totáče se to nikterak plošně nedělalo. Měli jsme žíhaného boxera Abíka (kdysi jsem o něm psala) a je fakt, že nám čas od času utekl. Nepátrali jsme, která fenka ho odlákala, žili jsem na takovém větším a modernějším venkově, tam se to nijak neřešilo. Abík se nám ale vracel vyválený v exkrementech. Takže těžko říct, jaké touhy vlastně měl....
Ať se pesan brzy uzdraví! smilies/smiley.gif
březen 21, 2018 07:29
... : *deeres*
Vypadá, že má teď hodně smutný vočíčka. Ale teď už bude jenom líp a ke stáru určitě nebude mít rakovinu varlat a ani problémy s prostatou.
My měli jenom jednou fenu, jinak psy, kastrované i nikoliv. Ty kastrovaní byli a jsou z útulku, kříženci, určitě ne na chov a když to srovnám, tak v tom vidím především výhody.
Moje teta měla na venkově středního knírače, papíráka, s loveckým výcvikem. Strejda by ho nikdy nenechal vykastrovat. Jednou jim utekl za fenou, připlazil se až za několik dní a podle toho, jak vypadal, tak se serval. Byl potrhaný a měl přeražený hřbet, ochrnuly mu zadní nohy. Dva roky ho teta nosila vyvenčit do zahrady na trávník, dva roky platila léčení, než se z toho ten pes vylízal.
březen 21, 2018 10:29
... : NČ
Dyť vocode, žejo. Koule jsou jen koule, překážej každýmu, to vim já nejlíp; a vůbec! JÁ ROZHODUJU!
březen 21, 2018 11:42
... : doktor
Dani,je mi tvého klučiny opravdu líto.Lepší by možná bylo ho jednou dvakrát nechat šmrncnou,než toto řešení,ale jak vidno,je už pozdě.Musí ho to chudinku bolet,pohlaď Kaya za mne.
březen 21, 2018 12:28
... : d@niela
Milej doktore, proč jsi neřekl, že máš pár majitelů feneček, který by mu tu svou půjčili na to šmrncnutí a jásali nad úrodou budoucích podvraťáčků ve své péči?

Tohle vědět, tak tam k vám jezdíme na šmrnc třeba každý týden!!!

Jenže tady v okolí mají chovatelé zájmy opačné...

březen 21, 2018 12:55
... : Myška
Zmrzačit nejlepšího přítele? Víš, co jsi mu tím, Danielo, vzala? Možnost cítit se rovnoprávně v psím společenství, už vždycky bude na nejnižším stupni hierarchie, protože jsi z něj vlastně udělala bezpohlavního živočicha. U psů je to markantnější než u fen. A nad tím se téměř nikdo z majitelů, kteří hledí jen na své pohodlí, nezamýšlí.

Jinak, nechat psa krýt, a myslet si, že se pak pes uklidní, je blbost. Naopak, namlsá se, a bude ještě fanatičtější.

To běsnění při hárání fen se dá řešit výchovou, důslednou výchovou.

březen 21, 2018 13:21
... : d@niela
Myško, myslíš, že jsem na to nemyslela? To rozhodování mne trápilo setsakra dlouho. Jenže tady na pražském Jižním Městě je fakt hodně moc psů, v podstatě furt se v nejbližším okolí najde nějaká háravka. On se tím fakt trápil, doma naříkal, venku většinou jen na vodítku... Jinak tady je většina psů už kastrovaná.
A to ani nemluvím o tom, že se mnou je i v New Yorku, a - no, prostě to nešlo... Jinak, on je úžasnej, chová se báječně, hodnej, to já jsem výchovnej antitalent. Ale on ví, že ho "bezmezně miluju", takže nezlobí, nikdy nic nezničil, poslouchá... Až si říkám, že jsem si ho snad ani nezasloužila...
Pevně doufám, že bude i v budoucnu spokojenej...
březen 21, 2018 14:05
... : NČ
No, tak hlavně, že ví, že ho bezmezně miluješ. To mu koule jistě bohatě nahradí.
březen 21, 2018 14:40
... : NČ
No, tak hlavně, že ví, že ho bezmezně miluješ. To mu koule jistě bohatě nahradí.
březen 21, 2018 14:40
... : *deeres*
Friga jsme si vzali z útulku už kastrovaného. Většina útulků to u kříženců takhle řeší. Že je kastrovaný mu tam zapomněli sdělit, protože určitě se necítí být na nejnižším stupínku hierarchie.
Doma by nám nejraději velel všem a jediný, kdo na něho opravdu platí, je kočka. Ta mu nafackuje a unikne na svůj strom, kam Frigo pořád ještě nedokáže vyšplhat. A venku ukazuje svoji dominanci i mnohem větším psům a nejenom známým. Klidně i cizím, chvilku je oťukává, co si jako může dovolit a i když ho seřvou, tak to stejně zkouší znovu. Nejspíš mu to prochází právě proto, že není cítit jako dospělý pes.
březen 21, 2018 16:56
... : Myška
No, můj názor je jasný. Nejsem fanatickým odpůrcem kastrací, ale kastrovat jen proto, aby měl páneček lehčí život, to mi přijde děsivé. To, že to na sídlišti na Jižním Městě udělali páníci většině psů, hodně o společnosti vypovídá. Stejně jako kastrace psů a koček v USA, kde se zviřata kastrují velice brzy, takže vlastně jim ani není dopřáno přirozeně dospět. Je to taková móda. Můžeme se jen dohadovat, kdy dorazí do Evropy ze zámoří odstraňování hlasivek psům, aby nerušili štěkotem.
Zajímá mě, co si od té kastrace slibuješ? Že se rázem uklidní a přestane mít zájem o feny? Tak pozor na naučené chování, které už má jistě hodně zafixované.
V budoucnu bude spokojený, proč ne, i eunuši byli svým způsobem...
březen 21, 2018 20:10
... : Páša
Taky nad tím přemýšlím. Mám velkého bezpapírového fešáka, který se každé jaro začne trápit a my s ním. Vyje, nežere, utíká. Taky to vidím na krátké a stručné vyřešení problému. Bude nám všem lépe.
březen 22, 2018 12:11
... : Milena Nováková
Mívala jsem (na farmě) tři psy, tedy psa a dvě feny. Každá se hárala minimálně 2 týdny, takže to vyšlo na cca 2 měsíce v roce, kdy pes s fenami nemohl na procházku.Takže zatímco ony šly ráno na hodinu ven a večer znovu, pro Filipa zbyl čas jen na
kratší vyvenčení. Takže jsme ho vykastrovali a bylo po problému. Pes byl asi pětiletý, ještě tu a tam na feny v hárání naskakoval ...ale samozřejmě víc nic. Jestli jsme si tím ulehčili život my? Ano. Ulehčili jsme ho jemu? Asi také, protože nebyl důvod jej od fen oddělovat.
Pak jsem také vykastrovala jednoho z odchovaných hřebců. Dcera jej chtěla do sportu a neměl rodokmen na možné budoucí chovné využití. Koule mu prostě byly k ničemu. Volba byla jasná - buď bude kastrace a Happy Star muže dál žít ve stádě na pastvině s klisnami, nebo bude muset být od roka zavřený, separovaný od všech ostatních koní.
Myslím si, že zvířata nestrádají tím, že se jim seberou varlata. Nebrečí, že už si opravdu neužijou sex, nebo že nebudou mít potomky.
březen 22, 2018 18:57
... : Myška
Myslím si, že zvířata nestrádají tím, že se jim seberou varlata. Nebrečí, že už si opravdu neužijou sex, nebo že nebudou mít potomky.
To určitě ne. Nevím, jak je to u koní, ale u psů to může být tak, jak jsem psala. Vy, jako majitelé, asi nevidíte, nerozeznáte, nevšimnete si, že se k vykastrovanému psu chovají jinak psi i feny. Díky chybějícím hormonům to vlastně pro ně není ani fena ani pes...
Příkladů, v úvozovkách prospěšných, kastrací sem můžete snést třeba milion. Ale kromě kastrace kvůli onemocnění varlat to bude vždy jen pro pohodlnost majitele. Jak je vidno i z výše popsaného.
březen 23, 2018 15:43
... : Milena Nováková
Oprava: ostatní psi

březen 26, 2018 20:52
... : Milena Nováková
Nevím, kam se poděl můj předchozí komentář, který jsem po uložení zde ještě opravovala, viz výše.Takže znova:

Koně i psi mají společné, že žijí ve skupinách, u koní je to stádo, u psů smečka.V obou případech jde o skupinu nerovnoprávných jedinců, tedy různým způsobem sobě nadřízeným a podřízeným. V takové aspoň dočasně stálé skupině (nemění se každý den) se jedinci znají, a dost často i po kastraci si uchovávají postavení, které měli po kastraci.U koní jsou prokazatelně valaši považováni klisnami za "kluky", viz různé odborné studie. U psů literaturu na toto téma neznám, takže můžu spekulovat.

1) pro psa je smečkou jeho rodina, jeho člověk. A ten ho jistě po kastraci nepřesune na jiné místo v hiearchickém žebříčku, než tam, kde dobře vychovaný pes být má - dole, za manželkou, dětmi atd.
Nicméně milován bude stejně jako před operací.
2)pes bez varlat může být považován jiným psem, který jej nezná, za nedospělé štěně. To je fakt strašné, že? :-)
3)psi se sice dost často potkávají s cizími psy při venčení, ale většinou jsou na vodítku nebo jinak omezováni v kontaktech s cizími jedinci. Takže jestli cizí fena nebo pes zavrčí na našeho kastráta, zřejmě by na něj vrčeli i před kastrací - neznají se, nebo si nejsou sympatičtí. Náš kastrát nebude obtěžovat feny sousedů, nebude začínat rvačky se psy sousedů. Možná tedy ti ostatní psy s kulkami ve varlatech napadnou našeho kastráta. Nemusí to být proto, že je jiný, ale proto, že by po něm vyjeli stejně.
4)zvířatům nevadí podřízené postavení. Koneckonců, někdo musí být v psí partě podřízený. Je tak strašné, že to bude náš pes?
Nedělejme chybu, že bychom našemu psovi přisuzovali lidské pocity. U zvířat se na rovnoprávnost nehraje, sorry!
březen 28, 2018 19:49
... : Milena Nováková
Zase chybička - po kastraci si uchovávají postavení, které měli PŘED kastrací.
březen 28, 2018 19:51
... : xanada
Mám dva psy.Jeden je kříženec čivavy z útulku a toho jsem dostala kastrovaného.Druhý čivavák,který začal kolem 3 roku značkovat si byt.Když mi občural všechny rohy a i počítač ,tak jsem ho na radu veterinářky nechala vykastrovat. Kastrace proběhla bez problémů-žádný límec, žádný velký pláč. Jen z 2,2kg pejska mám 3,1kg cvalíka.Ale je opět čistotný, stále štěká na lidi a psi kteří se mu zdají podezřelí-prostě charakter se nezměnil. Jen někteří psi z ulice si ho dlouho očuchávají-pokud s tím souhlasí. Na kastraci nevidím nic divného.I nám ženám občas odejmou ze zdravotních důvodů pohl. orgány a přesto zůstáváme ženami.
duben 01, 2018 20:47
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]