O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

Z PAMĚTÍ JEDNÉ ŠESTNÁCTKY 7. - BÁJEČNÁ DOVOLENÁ PDF Tisk E-mail
Úterý, 27 únor 2018
Jak už jsem psala, mám dva kluky. Když byli malí, jezdili jsme každý rok na dovolenou na Vysočinu. Otec mých dětí pracoval na jednom úřadě, který vlastnil čtyři rodinné chaty. A ty byly krásně zařízené, kousek od nich byl přímo luxusní rybník a nádherný les. Takový malý ráj. Tam rostly nejen houby, ale byly tam i maliny a spousta borůvek.

 

 





 

 

Takže jsme si vždycky nasbírali na koláč, na plněné knedlíky a ještě jsme si vezli borůvky domů. Ale jezdila jsem tam s dětmi sama. Jejich otec nás tam vždycky odvezl a po týdnu pro nás přijel. A tak jsem na jednu takovou dovolenou balila a balila, bylo toho potřeba hodně, protože Vysočina je v počasí zrádná a proto jsem musela vézt s sebou i teplejší oblečení. A jak jsem tak připravovala a žehlila, ozval se najednou křik, protože mladší syn musel zkusit, jestli je ta žehlička vůbec zapojená… Popálenou měl celičkou dlaň. Pofoukat, ovázat, a po chvíli byl klid.

 

 

 

Související obrázek Další den jsme tedy vyjeli směr Vysočina. Docela jsem se těšila. Večer jsem chtěla dětem uvařit krupicovou kaši. Na chatě byl - na rozdíl od domova -elektrický sporák. Zapnula jsem plotýnku, a šla jsem si pro mléko a pro krupici. A najednou opět řev.

 

Ten můj zvídavý kluk si to chtěl asi zase vyzkoušet a tu zdravou dlaň položil na rozpálenou plotýnku… Neuvěřitelné. Chudáček, měl pak celou dovolenou zavázané obě ruce a moc si to užíval a opatroval…

Na chatě se kloučkům nechtělo po obědě spávat a tak jsem jim v pokojíčku zavřela venkovní okenice, budiž tma, a kluci za chvíli spali. A já? Dala jsem si před chatu lehátko a začala se opalovat.

 

A jelikož kluci spali a byl tam klid, usnula jsem i já. A to byla moje veliká chyba. Děti spinkaly dlouho a já též. Když jsme se všichni probrali, byla jsem ne červená, ale fialová. Kluci mě mazali bílým jogurtem a vůbec mě opatrovali. A tak jsme byli spálení dva…

 

Otec mých dětí slíbil, že bude v době naší nepřítomnosti malovat. Ale znáte to (tedy, snad, některé z vás…). Obývák zmastil úplně, kuchyni namísto plánované oranžové vymaloval na takové divné fialovo-růžovo a dětský pokoj – ten byl jedna veliká pohroma. On totiž maloval tak, že to vzal fofrem kolem záclon a závěsů! Vůbec je nesundal, ale jen to tak „vrznul kolem“.

 

 

Bylo to dělané narychlo, aby splnil, co bylo naplánováno a měl co nejvíc času. (Jak jsem pak zjistila, tak celý týden trávil se svojí kolegyní.)  Musela jsem nakonec pozvat odborníka a celá akce se musela zopakovat. Jo, takové zážitky jsem měla se svými klučíky a tím velkým ...

 

 

HANKA TULIPÁN

 

 

 

 

Komentáře (2)add feed
... : *deeres*
Ta fotka, to je něco, až se mně dělá šoufl. Mojí mámě stačilo vylézt na chvíli na sluníčko a byla krásně opálená, stejně tak moje ségra. Já ne! A tak, když se obě válely někde u vody a užívaly si, já byla schovaná někde ve vrbičkách a žadonila, abychom už jely domů. Stejně mně to bylo na nic, vždycky jsem k večeru vypadala stejně,jako tady ta fotka. Opalování někde u moře dodnes mám za trest.
únor 28, 2018 09:57
... : doktor
Hezké povídání a stalo se to jistě každému z nás.
únor 28, 2018 12:32
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]