O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

VŠETEČNICE – HUDEBNÍ OKÉNKO PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 02 listopad 2017
Image resultO víkendu jsem měla kupodivu trochu času, a tak jsme se s manželem dostali (v našem případě velice překvapivě) I ke sledování televize. A vrhli jsme se do toho po hlavě, nebudeme zadní troškaři, pustili jsme si rovnou celý, celičký seriál…



Tohle je on: https://www.csfd.cz/film/328992-temny-pripad/prehled/ Nebudu komentovat ani doporučovat, každý má jiný styl, vkus, i televizní chutě, ale chci se zmínit o úvodní písničce https://www.youtube.com/watch?v=p4zluA60hjs

 

 

Výsledek obrázku pro seriál temný případ

 

 

Možná je to tím, že jsme se dívali na více dílů, možná se mi prostě jen písnička tak nějak “zažrala pod kůži”, ale každopádně mě to přimělo se hned druhý den poradit s kamarádem googlem, a zjistit si o písni a její historii trochu víc informací. Píseň "Far from Any Road" (Daleko od všech cest), napsaná v roce 2015, z alba “Singing Bones” (Zpívající kosti) je dílem skupiny Thé Handsome Family, což je vlastně jen manželské duo Brett a Rennie Sparks - http://handsomefamily.com/ .

 

 

 


 

 

A pokračovala jsem dál… Wikipedie mi o nich prozradila, že skupina je charakterizována jako alternativní country, což já bych upravila spíš na moderní, či přímo velkoměstskou. Je to zmodernizovaná country říznuta rockem a možná I trošku přidán pop. Vzhledem k tomu, že já rozhodně nejsem country fanoušek, musí to být říznuté asi hodně. Oficiálně to má být mix country, bluegrass a hlavně “murder balady“ s trochou rocku. Texty jsou založené na příbězích, často vyprávějí o vraždách, sebevraždách, strašidelných historkách plných čarodějnic a duchů, někdy jsou založeny i na skutečných událostech o skutečných lidech – Amelia Earhart, Emily Shore, Nikola Tesla.

 

Poslechla jsem si písniček víc, a i když ženský hlas je trošku slabší, o to víc překvapí svou kvalitou Brett. Opravdu si do detailů vyhraje s různou technikou zpěvu, užitými nástroji i celkovou produkcí jednotlivých písní. Mám pocit, že to musí být opravdu nadšený hudebník a vůbec super člověk, který se s ničím ne-ere a dělá si co ho baví, a co má rád.

 

A tak závěrem dnešního kulturního okénka vám doporučuji nalít si sklenku něčeho moc dobrého, zavřít oči, a nechat se alespoň na pár minut unášet trošku jinou hudbou…

 

Na oplátku se můžete podělit i vy – se svou muzikou - jakou hudbu máte rádi? Co posloucháte nejčastěji? Kdo – jaká skupina – je vaše nejoblíbenější?

VŠETEČNICE

 

 

Komentáře (4)add feed
... : *deeres*
Já poslouchám country a když mám zaměstnané ruce a oči, tak si pustím příslušnou rádiovou stanici.
Mám ráda i jazz a swing z třicátých let minulého století, co neskousnu je dechovka.
The Handsome Family jsem si teď pustila hned v několika klipech na yuotube. Ten chlap má vemlouvavý, skvostný hlas, dobře se to poslouchá a některé kousky jsou skvělé, ale já nejsem objektivní, já country můžu. Jenom doprovodná hudba mně připadá často jako kafemlejnek, ale tohle jsou písně založené na textu.
listopad 03, 2017 09:27
... : doktor
country,pop,vážná hudba,opery i operetky - prostě dobrou muziku.A výběr?..... dle momentální nálady.
listopad 03, 2017 12:49
... : Sidon
zkuste si poslechnout tyhle hudebníky, možná se vám jejich muzika a zpěv bude taky líbit -
https://www.youtube.com/watch?v=hIOwUU3N3I8&feature=youtu.be
listopad 03, 2017 16:20
... : mia I
je toho moc, hudba prostě k mýmu životu patří, poslouchám, když je mi smutno i veselo. Před pár lety jsem na Kudlu psala, že moje srdeční záležitost je Tears in haeven od Erica Claptona. Teď poslouchám zase hodně zámořské písničkáře Neila Youga, Joan Osborne, Boba Dylana a hudbu šedesátých a sedmdesátých let. Zjistila jsem , že hodně písniček jsou coververze vypalovaček ze šedesátých let. Právě třeba Neila Younga Heart of gold přezpívalo hodně zpěváků, u nás Petr Kalandra Dětské šaty a je to moc krásná písnička. Teď mám Cher a jejího prvního manžela Sonnyho Bono puštěný.. Někdy se pustím ale i třeba tvrdou pecku třeba Ramones Pet cemetery nebo Kabáty.
listopad 03, 2017 16:39
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]