O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

BAKTERIE, CHLAPEČEK,CHRYZANTÉMY A JEŠTĚ NĚCO... PDF Tisk E-mail
Pondělí, 30 říjen 2017
Tak teď nejspíš nevíte, o čem to zase píšu... A docela určitě si říkáte, že už nevím, co roupama vymyslet. Ale všechno je jinak... Měla jsem totiž ve čtvrtek narozeniny.  To by zas nebylo něco tak extra, protože čím vícekrát se mi přihodí, tím jsou už fádnější, už je to jen taková síla zvyku a slabota v nadšení z té číslice.

 

 

 

 

 

 

 

     Nojo, jenže, jak si mí milovaní a hlavně databázistky všimly, nějak jsem poslední dobu vyloženě prochcípávala. Jednou dole, jednou nahoře. A víceméně "furtcumfurt nadraka". Začalo to fádně - asi nastydlá, tak laboratoř a antibiotika, která měla vyhubit fujtajbl bakterie.  Jenže - nějak se to nedařilo, brala jsem stále další a další, až se mi udělalo mizerně víc než běžně, a já skončila na čtrnáct dnů v nemocniční posteli...

 

      Dostávala jsem třikrát denně infuze, injekce, všechna možná vyšetření, i další prášky.   Teď mám prý všechny výsledky v pořádku a měla bych se fakt uzdravit.

 

 


 

 

     Pro mne ale největší dilema před cestou na Homolku bylo, kam s mým milovaným chlupáčkem? Padlo i řešení, že bude sám doma, jen ho ráno a v podvečer přijede syn vyvenčit. Jenže on (syn) potřeboval být mimo Prahu a že by jezdil dálavu jen kvůli pár minutám?  Nakonec to dopadlo dobře, vzala si ho moje moc hodná kamarádka, která bydlí ve vedlejším domě. Sláva! Sice jsem měla hrůzu, jak u ní doma budou snášet celodenní pobyt mého divočáka - mají taky pejska, mírnou a nesmírně hodnou dvanáctiletou boloňačku - ale nakonec to všichni přežili ve zdraví.

 

     O tom, že půjdu konečně domů, jsem se dozvěděla až slavný den ráno. Byla jsem nadšená a za pár minut sbalená, k odjezdu připravená... Však tam na každou postel stojí pomyslná fronta. Víte, kdyby se tam nechodilo nemocnět, tak bych napsala, že jsem zažila nesmírně příjemnou dovolenou. Spolupacientky milé a hodné. Sestřičky fantastické, doktoři jakbysmet (zvláště primář interny - áááách!). Jak říkám, jen ty nepříjemnosti okolo, kdyby nebyly :-))).

 

 

     Vrátim se ještě k sestřičkám - a dávám vám všem otázku, na kterou bych moc ráda znala váš názor:

 

 

      Sestry tam chodí neustále někoho píchat, jo, buď zavádějí kanylu, nebo ji mění, dávají infuze, berou krev, aplikují rozličné injekce.. A to se děje celý den. Problém, kterého jsem si všimla, byl, že se musí neustále sklánět (a že hodně) k ležícímu pacientovi.  Tak jsem se jedné zeptala, zda ji nebolí záda?

A víte, že jo? Dokonce si - kvůli bolavým zádům - k lůžku přiklekávala... Napadlo mne, že by snad mohla být řešením obyčejná židlička s kolečky. Takže by mohla ojet a opíchat pacienty v pohodě, bez bolavých zad... :-)))))

 

      Vím, že je tu pár lidí, kteří s touto profesí mají zkušenosti z té "bílé strany"; tak by mne zajímal jak jejich názor, tak i názor ostatních, tedy nás opichovaných...

 

       Nebo myslíte, že je to zbytečnost?

 

 

 

         Doma jsem pak dostala (mj.) obrovskou kytici chryzantém (díky, synku). Já vím, že se jim říká hřbitovní kvítí, ale já je miluju. Už snad odmala a fest! Dokonce jsem se jeden čas - ve vší slušnosti - kamarádila se  zahradníkem, kterému jsem velmi ráda chodila pomáhat do skleníků, abych pak k narozeninám od něj fasovala moje milované kytičky. Ale ono asi svůj ke svému, ony nejsou květinky zrovna filigránské, a mně je taky kus... A tak vždy dopoledne si z lodžie přinesu dvě velké broušené vázy (po babičce), v nichž trávily noc moje chryzántémy a pak ještě překrásné lilie, které jsem dostala o něco později.

 

      Má vtipná a nápaditá odnož ženského rodu mi nadělila také kytici, ale tentokráte jedlou. Komplet celá je vytvořená z ovoce!  Tuhle mám ustájenou v lednici a chodím ji tam párkrát za den ozobávat.

 

 

 

        Z dalších dárků mne ještě zaujal skvostný slaný štrůdl, který byl překvapením pro všechny moje chuťové kanálky. Výhodou je (ještě ho mám), že je chuti ostré, ač velice příjemné - takže větší kus ho sníst najednou nelze - alespoň pro mne :-))).

 

       Bylo toho všeho víc, sladkého, skleněného, malého i velkého - dokonce i dvě pro mne zvláštní rostlinný potvůrky, se kterými si moc nevím rady, protože jsem je doposud osobně neznala. Ale určitě mi hodnej strejda google poradí...

 

 


P.S. Chtěla bych všem těm báječným kamarádkám
        a kamarádům,

        co mi všude možně gratulovali,

        moc a moc poděkovat!

 

        Byla jsem tak dojatá....

d@niela

zas o rok starší

a tč. zdravá

:-)))


 

Komentáře (9)add feed
... : Myška
Dani, všechno nejlepší k narozkám! Hlavně pevné zdraví! To teď už snad bude. Chryzantémy jsou krásné, i moje maminka je má moc ráda. A že jsou vnímány jako hřbitovní? Myslím, že už tak intenzívně jako dřív ne.

Práci sester mohu posuzovat jen jako laik, a určitě bych jim přála cokoliv, co by jim ulehčilo práci a usnadnilo život.
říjen 31, 2017 08:00
... : Markéta
Danielko, i já se připojuji s přáním všeho dobrého. Jsem ráda, že zdravotní problémy jsem zažehnány a je už lépe. Takže hodně zdravíčka, zdravíčka a zdravíčka. Co důležitějšího přát...

říjen 31, 2017 08:06
... : *deeres*
Tak nějak jsem tvoje výročí prošvihla, nejsi sama, protože mně odešel milovaný telefon a do té bestie Smartphonu se to zadává tak složitě, že jsem se na to vybodla a mám to pouze na papíru. Půjde do háje androidní brouček, nejsem zvědavá na to, abych já sloužila mobilu a ne naopak.
Opožděně, ale přece veliká gratulace, čím větší narozeninové číslo, tím větší výhra nad osudem. Samozřejmé je ode mne přání pevného zdraví, co by si bez své paničky počal tvůj chlupáč.
I já mám ráda chryzantémy, stačí jedna s velikánskou rozkvetlou hlavou. Já je nikdy jako hřbitovní kvítí nevnímala. Ne tak moje někdejší kolegyně, která byla Ludmila. A na Ludmilu se vždycky velkokvěté chryzantémy objevily v prodeji. Já jí jednu koupila, že jí udělám radost, neudělala, čtrnáct dní se mnou nemluvila. smilies/cry.gif
říjen 31, 2017 08:25
... : alka..
Chryzantémy mám ráda,ale opravdu jen na hrob.Jelikož jsem v narozena v listopadu,tak jsem za mlada dostávala od kluků k narozeninám jen ty chryzantémy.Po revoluci jsem to zakázala.
říjen 31, 2017 08:27
... : mia I
k narozeninám už jsem Ti přála. Ale musím napsat, neodpustím si to - podle fotografie vypadáš výborně. Nemysli si že Ti pochlebuju. Ale když vezmu fotky co byly třeba z Malvazinek, když jsi tam byla na rehabilitaci (byly v galerii na Kudle) , tak mi teď připadáš mladší, štíhlejší, prostě kočka smilies/wink.gifJestli on ten Kayo Tě neomladil tou svojí přítomností, že Tě obveselil a udělal šťastnější a spokojenější. A pak se to člověku odrazí i ve tváři.
říjen 31, 2017 12:10
... : doktor
Vítej doma Danielko!Jsem šťastný,že jsi opustila bílý "domov" a mohla jsi k prsům přivinout svého divocha.Dani ,nevím jak kdo,ale myslím si ( dle mých zkušeností ),že pojíždět po špitále,od pokoje k pokoji, i když by to bylo pohodlné,na pojízdném křesílku nebude možné ohledně bezpečnost sestřiček i pacošů.Nápad,jo nápad je to skvělej.Dani a musím se přiznat,že též mám rád listopadky.Jsou nádherné,různobarevné,malokvěté či velkokvěté,prostě super.Dani.tak jště jednou VÍTEJ DOMA.!
říjen 31, 2017 12:13
... : *deeres*
Mia má pravdu, ale to už jsem ti říkala, tahle barva to moc sluší a ten nový účes se kadeřnici také povedl, ani jsi fotku nemusela prohnat photoshopem. smilies/cheesy.gif
říjen 31, 2017 13:49
... : Sidon
I já se připojuju k řadě gratulantů a doufám, že teď už si to Tvoje zdraví dalo říct a že se Tě bude držet, jako ten pověstný materiál košile.
O těch chryzantémách jsem si vypůjčil kousek z Wikipedie -

Chryzantéma (Chrysanthemum) neboli listopadka či dušička je rod rostlin z čeledi hvězdnicovitých původem z Číny a Japonska, kde jsou tyto květiny velmi oblíbené. Chyzantéma se dostala např. na japonskou královskou pečeť. Kvete na konci podzimu a nebo začátkem zimy. Její květy mají mnoho různých barevných odstínů. Chryzantéma je nejpoužívanější rostlinou k dušičkové výzdobě hrobů.

V Japonsku je chryzantéma tradičním symbolem císařského rodu.


smilies/wink.gif
říjen 31, 2017 16:24
... : Bara
Tak zitra je 1.listopadu a mne porad kvetou bile, zlute, tmavo cervene a ruzove chryzantemy, vysoke oranzove afrikany i ty nizke a dokvetaji nektere ruze a fuksie. Da se rici, ze u me na zahradce je porad jeste veselo a barevno.....jak dlouho to vydrzi?? Abych to nezakrikla, zatim nebyl zadny nocni mrazik.
říjen 31, 2017 21:39
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]