O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

BLBŠŮLE TŘETÍHO VĚKU PDF Tisk E-mail
Úterý, 10 říjen 2017
Zase jsem se jednou nechala nachytat, ztráta tří stovek a minimálně dvě promarněné hodiny. Tak jsem o tom alespoň napsala. pro Kudlu. Povahově jsem spíše individualista, družit se v kolektivu mne nikdy moc nebralo. A tak, když za mnou přišli s tím, že u nás bude probíhat Univerzita třetího věku, tak jsem váhala, váhala, ale nakonec jsem se nechala ukecat.

 

 

 

 

 

 

Přišla jsem na čas, ale „na čas“ se nic nedělo. Absolventky se postupně a velmi pozvolna trousily do přednášecího sálu, nastavoval se projektor, dlouhou dobu se zkoumalo, jak si v kafovaru uvařit kávičku. Pak nám rozdali materiál, podle kterého měla hodina probíhat; bylo toho celých jedenáct stran, tak jsem si to přečetla, aniž bych se z nich však dozvěděla jedinou zásadní, nebo zajímavou informaci.  

 

 

VU3V

 

Udeřila sedmá hodina a konečně začala projekce na plátně, při které nám lektor Ing.Petr Štumpf, Ph.D., hlasem uspávače hadů, doslovně přečetl těch jedenáct stran, které jsme měly vytištěné před sebou a přečtené za pár minut.  Současně jsme na plátně  mohly sledovat autora kurzu, občas švenknutého pohledy na Krumlov, Jindřichův Hradec i Budějovice. Když dával k lepšímu, že po svržení vlády prezidenta Mubaraka již není Egypt bezpečný, viděly jsme i pyramidy.

 

 

 

Zajímavost: Ač lektor tvrdil, že stále ještě bezpečná jsou uzavřená letoviska Hurgáda nebo Šarm el šejk, tak my už dávno víme, že to není pravda.

 

Poté jsme se dozvěděly, že Rakušané a Němci už „nerajzujou“, ale správný název je „turismus“,  neboť takový je požadavek UNWTO - (United Nations World Tourism Organization) na sjednocení názvu. A že proto ani my, Češi, nemůžeme používat název Cestovní ruch, protože to není název mezinárodní. Naopak název „turista“ se nedá použít u někoho, kdo cestuje z místa A, aby se do stejného místa A ten samý den vrátil. Pro toho je správný termín „Výletník“. (Pro mne určitě nezbytná byla také informace, že nasranost domorodců na houfy turistů, se nazývá iritace turisty a tato se udává v %.)

 

Moje sousedka, která nedbala, že celou přednášku má před sebou vytištěnou, si dělala poznámky, aby náhodou u zkoušky pak nepropadla. :-)

 

Hodinové žvásty, nezáživné jak na schůzi ROH, jsem přetrpěla. Dorazilo mne, až když došlo k naší závěrečné zkoušce z lekce. Pan Ing Ph.D. se nás s vážnou tváří tázal:

 

 

Jestlipak víte, jaký je správný název?

 

a) Cestovní ruch

b) Cestovní turistika

c) Turismus

 

 

Tak to už jsem nevydejchala, prostě jsem odešla a víckrát mne tam už neuvidí.


DEERES
 
 
Komentáře (5)add feed
... : Míša šíša
Typický obraz dnešní doby. Aneb jak 2 hodiny žvanit o ho*ně. Přesto mě článek pobavil - pěkné, deeres.

"...nasranost domorodců na houfy turistů, se nazývá iritace turisty a tato se udává v %." smilies/grin.gif smilies/grin.gif
říjen 11, 2017 08:14
... : Vodoměrka
Nevím, co to bylo u vás za akci, ale babička "studuje" na U3V, teď už končí, jede třetí rok a je spokojená...
říjen 11, 2017 08:19
... : *deeres*
Možná jsme měli smůlu s výběrem. Já si představovala, že se pod názvem "Cestování" skrývá něco úplně jiného. A ne to, že mně někdo bude hodinu vykládat, že se cestuje vlakem, autem, lodí a letadlem. A že individuální turistiku provozují lidé movití.
Když mně někdo na straně tři tvrdí, že správný název je turismus, aby vzápětí na další stránce uvedl:
"Jsou různě druhy cestovního ruchu. A tak máme rekreační, kulturní, lázeňský, o chválí.obchodní a kongresový.", tak si o dotyčném okamžitě pomyslím něco nelichotivého.
Ze všeho nejvíc mně ale vadilo, že to byla pouhá projekce a nedalo se diskutovat.
Mám kámošku, která už také několikátým rokem chodí na U3V a také si to chválí. Tak možná příště budeme mít šťastnější ruku s výběrem.
říjen 11, 2017 10:23
... : doktor
Mám kamarádku,studuje U3V na UJEP v Ústí a je nadšená.Studuje již třetím rokem.
říjen 11, 2017 12:10
... : Lenka1
Na U3V mám ještě fůru času, ale i tak bych tři kila vyplázla radši za hodinovou masáž celýho těla. Místní pan masér je moc šikovnej, vždycky mi perfektně rozhejbá to moje ztuhlý šíjový a zádový svalstvo. Hmmmmmm.
říjen 11, 2017 13:08
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]