O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

SLÁVA NAZDAR VEJLETU! PDF Tisk E-mail
Pondělí, 18 září 2017
Včera večer poštou ranní, růžové mi přišlo psaní... zpíval Jiří Suchý a podobně hezky mi to znělo do uší, když jsem si četla e-mail od Stáni (snad se nebude zlobit, když prozrazuji její křestní jméno). Nedávno byla na nějaké fuj operaci s kolenem - a ejhle, za pár dnů už zase křepčí po lukách i lesích, jen v doprovodu svého pejska Pirxe:

 

 

 

 

 

 

 

Výsledek obrázku pro šípky růže mnohokvěté

Od časného rána jsme byli s Pirxem venku, po druhé hodině jsme přišli. Cestou jsem nasbírala, co mně cvrnklo do nosu. Šípky ještě nejsou, ale natrhala jsem si velikánskou kytici mochyně a větvičky z růže mnohokvěté, ta má teď na podzim množství mrňavých, tmavě červených šípků a v kytici vypadají skvostně.

 

Pobrala jsem nějaké další vlašáky i lískáče a jestli se mi ještě bude chtít, tak si dojdu na oříšky z turecké lísky. Ale později, až vypadají z oplodí, protože od nich bych byla špinavá a ulepená jako prase. Taky je to dost daleko, až za Tuchoměřicemi.

 

 

 

 

Výsledek obrázku pro jabloň matčino na podzim

 

 

Jednoduše - musím oběhat všechny okolní latifundie, co se kde urodilo, aby to nepřišlo vniveč, protože tady často to nechají ladem -na poli, na stromech, ani se nenamáhají to sklidit. Loni tu bylo nastojato celé kukuřičné pole, vysoká to nežere, pokud jim to neutrhneš a nerozšlápneš.  A kousek od nás jsou obrovské sady, kde se na stromech „válejí“ nádherná jablka malináče i matčino; jak říkám - všechno to minule nechali na stromech; ty byly obalené ještě začátkem prosince.

 

 

 

 

Tak jsem se nacpala bobulí z mochyně a podle toho, co kde píšou, tak nejspíše brzy umřu. Jenže já je jím odjakživa - ale musí být bobule, co jsou v lampiónkách už úplně dozrálé. Většinou se píše, že jsou jedovaté, a že zdraví prospěšné jsou ty kupované z mochyně peruánské. Kecy v kleci.  Teď jsem našla tohle a rozhodně nebudu mít žádné revma. :-D

 

 

 

Výsledek obrázku pro zralá mochyně

 

 

Tohle píše moudrý internet:

 

Plody mochyně židovské jsou velice bohaté na vitamin C, obsahují ho dokonce více než citróny. Pro nás nejpřínosnější je ovšem kombinace látek s detoxikačním účinkem. Mochyně je známá hlavně jako přírodní prostředek pro léčbu dny a kloubních potíží, dokáže totiž rozpouštět a odvádět nebezpečné soli kyseliny močové, usazené v kloubech a tkáních. Tyto soli jsou příčinou bolestivé dny a zhoršují také průběh revma a dalších kloubních potíží. Konzumací plodů mochyně, nebo užíváním přípravků s jejím výtažkem, si tak můžeme přírodní cestou pomoci s léčbou těchto velice nepříjemných onemocnění.

 

Židovská třešeň nám může pomoci i v případě, že trpíme zadržováním vody v těle a otoky kloubů a končetin. Příznivý vliv má i na močové cesty a ledviny, které čistí od solných a jiných usazenin.

 

Tak se měj,

DEERES

 

 

 

Komentáře (7)add feed
... : Michal
A sakra, tak abych ji začal shánět.
září 19, 2017 09:14
... : *deeres*
Dani, ty mi dáváš. Raději si zkontroluj mejla ode mne, ať si také nevymaluješ , jako já! smilies/grin.gif
září 19, 2017 10:23
... : *deeres*
Michale ani moc shánět nemusíš, je to jenom takový plevel, co někde uteče ze zahrádek. A ve městě teď už brzy začnou prodávat tu jedinou správnou, kterou se neotrávíš, mochyni peruánskou. Bobule je podstatně větší, spíše oranžová, jedna zabalená do krabičky, ale za peníze.
Poslední dobou si lidé vysazují na zahrádkách i tu peruánskou, možná je chutnější, ale zdaleka ne tak hezká, jako ta židovská.


září 19, 2017 10:33
... : Michal
deeres, budu se po ní pídit. smilies/wink.gif
září 19, 2017 12:03
... : doktor
Deeres,jojo,máš pravdu.Když jen není línej tak nasyslí jablíčka,hruštičky oříšky i ořechy na celou zimu.S manželkou ještě neopomeneme před prvním mrazíkem natrhat tašku šípku.Sušené jsou skvělé v chladném čase proti nachlazení,rýmě i při chřipce.Nepohrdneme ani sušeným květem lípy.Ahoj.
září 19, 2017 12:46
... : Bara
Tak ja jsem objevila tuhle mochyni peruanskou loni v Lidlu. Nejdrive jsem trochu zagooglila abych zjistila o co vlastne jde. Pokud se da verit na co vsechno tahle bylina pomaha, tak je to super bobule. Mam kamaradku, ktera ma cely zivot problemy s vyprazdnovanim a tyhle bobulky pry napomahaji i pri peristaltice strev. Vyzkouseno a pry pomahaji.
V NL Lidlu stoji baleni 2OOg asi 4 eura pod nazvem INCA bobule, ale v bylinkarskych obchodech nebo v obchodech se zdravou vyzivou jsou mnohem drazsi. Chutnaji kysele a jsou ususene (oranzove v zadnem pripade nejsou), takze vypadaji jako nevzhledne vetsi rozinky.
září 19, 2017 15:31
... : *deeres*
Supermarkety je kolem vánočních svátků prodávají ještě nesušené, pod latinským názvem Physalis a vypadají jako na té fotce. Co stojí nemám tušení.¨
A určitě se prodávají jako doplňky stravy usušené, třeba tady:
http://www.svet-orisku.cz/susene-ovoce/exoticke-susene-ovoce/physalis
září 19, 2017 16:08
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]