O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

AŤ-NO-ŮŮŮŮ!!! PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 03 srpen 2017
Dávno, dávno tomu. O to veseleji se vzpomíná. Však to znáte: "čím větší průšvih teď, tím veselejší historka je z toho za pár let". To jsem byla tenkrát ještě jednodětná, měla jsem malou, nesmírně živou holčičku a moje maminka milená mne občas od ní na pár dnů osvobodila.  Tehdy s ní jela na týden do hor. (Jo, a nezapomeňme, nebyly mobily...) Lence byly necelé dva, a fakt neuvěřitelné éro.

 

 

 

 

 

          Ovšem, když se po týdnu obě v pořádku vrátily, předala mi babička úžasně hodnou, klidnou a poslušnou holčičku. Po vybalení, uklizení a vyřízení všech nutných věcí, když Lendula už spinkala, mi máma vyprávěla zážitky. 

 

           Jo, všechno bylo fajn. Lenka byla fajn, jen  já mamince zapomněla říct pár velice důležitých bodů. Protože jsem v té době byla celý den s holčičkou sama (manžel většinou někde "lítal za prací" - byl fotograf), měly jsme plno svých vlastních rituálů. Například večer, když jsem ji dávala spát  (bydleli jsme tehdy v pidibytě, kdy se do ložnice vešly od zdi ke zdi jen dvě válendy, takže se spalo ve třech; napravo Lendulka, na druhé straně manžel, já uprostřed), tak jsem jí zpívávala a přitom buď skládala vyprané prádlo, nebo něco zašívala. Ale většinou to bylo to prádlo...

 

 

 Související obrázek

           No, a jak jsem jí zpívala do usínání, tak ona občas vystrčila jednu nožičku, a já ji po ní hladila.  Byl to takový hezký kontakt a docela ráda na tyhle chvíle vzpomínám.

 

           Ale zpět k té docela nepřijemné chvilce, kterou zažily spolu na horách. První noc po příjezdu Lenka usnula, jak kdyby ji do vody hodil, opravdu.

 

 

 

          Zato den druhý si užívala, bylo nasněženo, nebe modré, babička veselá - jídlo vařili dobře a chutně, takže nic ke spokojenosti nechybělo. Jen - ten rituál... Když ji tedy babička uložila a  vyprávěla pohádku, vnučka ne a ne usnout, jen vystrkovala zpod peřiny nožičku a stále ji k babičce natahovala. Pak už jí i do babičky šťouchala, což se samozřejmě mámě nelíbilo, zase jí ji zastrčila a pohrozila, že když nedá pokoj a nezavře oči, že nebude už žádná pohádka! 

 

          Vtom má dcera začala kvílet: "Ať-no-ůůůů, ať-no-ůůůůůů!" a docela to prý gradovalo. Tedy oboustranně. Za pár minut dítě vztekle ječelo, tak, že se babička sebrala, a jak byla, jen v noční košili, vyběhla před chalupu, tam někde utrhla proutek a zase šup zpátky do pokoje. 

 

 

 

Související obrázek          "Umíš si představit, jakej jsem měla vztek? Ona řvala, všude okolo tenký zdi, lidi chtěli spát - a co já s tím vzteklým cvikýřem?"

 

          Lendule, která mezitím přestala, protože se lekla, že už bude sama, okamžitě proutek ukázala a pohrozila, že s ním dostane na holou! pokud nebude hodná. A pro upřesnění s ním párkrát švihla přes peřinu. Lenka, unavená sáňkováním, nádherným  zdravým horským vzduchem, svým předchozím řevem a hlavně strachem z babičky, zaklapla oči a v cukuletu spala...

 

 

 

          Druhý den babička sešla s Lenkou z chalupy do nejbližší hospody, odkud mi zavolala. A setsakra mne pak vyčinila. Hlavně chtěla vědět, co znamená to divný "aťnoůůůů". Já jen povzdechla a moc a moc se mámě omluvila: "Víš, ty jsi to nevěděla, ona se ti jen snažila říct, co chce - prostě "hlaď nohu!!!"

 

           Jo, a ten proutek už na pokoji zůstal a mámě stačilo, když se na něj jen s otočenou hlavou podívala. Má zlobilka babičku od té chvíle poslouchala jak hodinky. :-)))

 

 

Určitě i vy máte podobné zážitky se svými ratolestmi.

Přidejte se, napište je :-)))

 

d@niela

 

 

 

Komentáře (2)add feed
... : *deeres*
Nožičky jsme nehladily, hrály jsme různé hry a jedna z nich se mně nevyplatila. Holce byly asi tři a šly jsme na běžnou kontrolu k dětské lékařce.
Ke kontrole patřila i zkouška sluchu. Sestra odešla do kouta, tam něco zašeptala a dcera u dveří to měla opakovat. Následovalo toto:
sestra:"kočka"
dcera: "mňau"
sestra: "čepice"
dcera: "boty"
sestra: "bílá"
dcera:"červená"
V té chvíli už byla červená i sestra, nebo spíš brunátná, jaksi nechápala, že ten prcek nevtipkuje, protože toho ještě není schopen. Kdykoliv jsme pak šly k doktorce, tak se mně dcera ptala, jestli tam zase nebude ta zlá sestra, co křičí. Naštěstí se tam dlouho neohřála.
srpen 04, 2017 10:50
... : doktor
Musím říci,že je to též hodně dávno.Dceři bylo něco okolo šesti roků.Doma nám čáp přinesl čerstvě narozeného sviště - syna,tak do Bulharska k moři nás manželka vystrnadila samotné.Jel jsem s kolegou ze zaměstnání.Měl desetiletého kluka.S dcerou byli od první chvilky kamarádi jak hrom.Cesta i pobyt vše OK.Tom se o dceru fakt staral a my s kolegou měli docela pohodový odpoledne.Hráli jsme volejbal,nohejbal,pinčes a nebo se jen tak povalovali ve vysluněném písku mořské pláže.Občas nám nedalo a mrkli se ti dva dělají.Většinou dováděli na mělčině.Bylo už na večer,pomalu se balilo na večeři.... v... tu chvíli ....nám tuhla krev v žilách.Tom pobíhal po mělčině a volal ...... Š Á R K O!...Š Á R K O!Prý ho ukecala a vzal ji na matračku.Přišla vlna a matraci s holkou překujila a.....holka nikde.Plakal,pobíhal a nebyl k utišení.

Mé pocity ani nemohu po tolika letech vypovědět.Ještě při té vzpomínce mám mokré oči.Konec dobrý vše dobré další vlna přinesla matraci i s holkou.Držela se jak klíště,culila se jak Filip na jelito a nám v tu chvíli bylo náramně.Zaplavila nás taková vlna štěstí,že jsme ani nepotrestali.Vše bylo odpuštěno.
Přeji hezké a slunečné léto nám všem.
srpen 04, 2017 13:31
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]