O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

LOĎ GENERACE IDENTITY SMĚREM K LIBYI PDF Tisk E-mail
Úterý, 01 srpen 2017

Přetiskuji podstatnou část rozhovoru, který  v pátek 14. 7. 17 Monika Pilloni  měla v televizi s italským mluvčím hnutí Generace Identity - Lorenzo Fiatou. Ten na její otázky odpovídal o plánovaném projektu DEFEND EUROPE a především o lodi C-Star a plánech, které s ní mají.  Nu, počkáme si na výsledek. Pokud dokáže posádka jedné statečné lodičky více než diplomacie EU, tak smeknu. (Bylo to však nakonec všechno jinak... - bohužel). Ale zpět k onomu prvotnímu lánu:

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Loď, která se jmenuje C-Star, pluje pod vlajkou Djibuti směrem na Sicilské pobřeží, nyní by se měla nacházet poblíž Egypta. Je dlouhá skoro 40 metrů a může mít posádku 30 lidí. S touto lodí je možné zůstat na moři více než 30 dní. Bude na ní přibližně 12 aktivistů a zbytek bude profesionální posádka, která bude na lodi pracovat, ale nemá s GENERACÍ IDENTITY vůbec nic společného.

Příští týden by měla C–Star dorazit do Katánie a za pár dní na to můžeme vyplout. Chceme udělat to, že poplujeme do pátrací a záchranné oblasti (SAR), budeme monitorovat lodě neziskovek a nahlašovat jakoukoliv jejich zakázanou aktivitu. Chceme zahájit spolupráci s Libyjci, abychom mohli najít lodě pašeráků dříve, než je najdou lodě neziskovek, aby se tak mohli zatknout viníci a imigranti mohli být odvezeni zpět.

 

 

Takže chcete za spolupráce s libyjskou hlídkou fungovat v libyjských teritoriálních vodách, abyste mohli spatřit loď pašeráků dříve než neziskovky ... A co přesně v takovém případě hodláte dělat?

Chceme dohodnout spolupráci s Libyjskou Námořní hlídkou z Tripolisu pro případ, jestliže najdeme loďku pašeráků s naloženými imigranty, abychom jim mohli poskytnout první pomoc a zachránit jejich životy. A hlavně zavolat Námořní hlídku aby přijela, převzala loďku, mohla zatknout pašeráka - jestliže bude přítomen, aby odvezli zpátky imigranty, zničily loďku pašeráků, poté, co se imigranti přemístí na jiné bezpečné plavidlo.

My se snažíme dostat do přímého kontaktu s Námořní hlídkou z Tripolisu, což není tak jednoduché - zatím jsme měli pouze nepřímé kontakty, oni vědí o našem příjezdu, ale ještě jsme neměli to štěstí, mluvit přímo s nimi. Jestliže s nimi nezískáme přímý kontakt ještě před vyplutím, tak si s nimi pojedeme promluvit přímo do Tripolisu. Jakmile se dostaneme do pátrací a záchranné oblasti, tak bude v každém případě jednoduché s nimi mluvit přes zařízení, které máme na lodi.

 

 

Lorenzo Fiato -  host v televizním pořadu SkyTG24
  

 

Takže Generace identity prakticky zavolá Libyjskou námořní hlídku, a celá operace se bude vyvíjet dle platných dohod a předpisů a nebude se dít nic nezákonného.

Děkuji ti Lorenzo za tvoji ochotu, v České republice mnoho lidí se zájmem sleduje váš projekt. Mimo jiné ... i v Čechách existuje hnutí Generace Identity ... chceš přidat ještě nějakou zprávu?

Ano, chci pozdravit aktivisty z Generace Identity v České republice. Pak, jestliže tyto mise budou mít dobrý výsledek, bude možné rozšířit posádku lodi - možnost pro všechny. Chceme docílit toho, aby na této lodi mohlo být zastoupení všech států.

 

MONIKA PILLONI

 

 

 

Komentáře (7)add feed
... : Mikin3
Ha!
Kdyz jsem pod druhym clankem pana Vlka pochvalil ceskou financni pomoc libyjskym namornikum (kteri jedini maji pravo vozit uprchliky zpet do Libyje), bylo mi nadavano. smilies/shocked.gif
srpen 02, 2017 04:43
... : Míša šíša
Nelži, nikdo ti nenadával.
srpen 02, 2017 07:28
... : marty
No, dle mého, by bylo daleko účinější dát ty peníze rovnou GI, než Lybijcům.
srpen 02, 2017 09:43
... : *deeres*
Ano, všechno je jinak. Jsou to další pašeráci imigrantů.Prý! Mafie si přece nenechá kecat do svých výnosných kšeftů. Tak nejdřív nemohli dostat loď do Středozemního moře a pak se ukázalo, že jejich profesionální tamilská posádka, která nemá s hnutím nic společného, jsou vlastně imigranti a mise byla obviněna z pašování lidí. Tady je dodatek k tomu, co se tam dělo od Moniky Pilloni.
http://pilloni.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=616193
Za pozornost také stojí to, že některé neziskovky odmítly podepsat kodex pro záchranu imigrantů, navržený italskou vládou. V kodexu je také zákaz vplutí záchranářských lodí do libyjských vod, či povinnost pro tyto lodě, přijímat na palubu členy speciálních bezpečnostních složek pro boj proti obchodu s lidmi. Policii si na paluby prostě nepustí, odmítají to z humanitárních důvodů, imigranti by byli takovou kontrolou traumatizováni.

srpen 02, 2017 10:35
... : Míša šíša
Ja bych Libyii poslala jeste nejakych par mega, aby meli na munici, kdyz ted chteji italske lode bombardovat, jak vyhrozuji.
srpen 04, 2017 06:43
... : Mikin3
Zeby se pani Pilloni v predeslem clanku mylila? smilies/tongue.gif
srpen 04, 2017 06:49
... : *deeres*
Paní Pilloni se nemýlila a nemýlila se ani Míša Šíša. Dost by mne zajímalo, kde ty prachy nakonec skončily. Libyjská vláda kontroluje pouze tři procenta pobřeží, 30% má DAEŠ a zbytek drží generál Haftár. Tomu prý fandila Moskva, ale to je nejspíš historie ,teď se kamarádí se synem Kadáffího.
A kdo z nich vyhrožuje, že bude bombardovat italské lodě, které mají kontrolovat neziskovky, to je ve hvězdách. Nejspíš ten, kdo se nechce nechat připravit o zisky. A ty tečou ze všech stran.
Zaplatí plaváčci, zaplatí EU. zaplatí Sorosovy fondy a teď jsme přispěli i my.
srpen 04, 2017 10:30
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]