O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ROZVODOVÉ DĚTI - 1 PDF Tisk E-mail
Středa, 29 březen 2017
Image result for střídavá péče pngJiřina a Kiki. Jiřina, sotva dospělá, odešla z Čech s manželem na Floridu v osmdesátých letech a tam se jim také brzy narodil jediný syn Frantisek, zvaný Frank. Život pokračoval jak má, ale když bylo Frankovi 18 let, Jiřina se rozhodla, že se rozvede. Více než muži ji totiž lákaly ženy…Nechtěla způsobit nepříjemnosti manželovi ani synovi a vyčkala tedy do Frankovy plnoletosti.


 

 

 

 

Když rozvod nabyl právní moci, udělala Jiřina za svou minulostí tlustou čáru, a přestěhovala se na úplně  druhý konec států - do Seattlu. Využívala nově nabytou svobodu a časem se usadila v trvalém vztahu s Kiki. Kiki měla přezdívku Pinocchio - protože si prý vždy přála být chlapcem. Klapalo jim to a vydržely spolu natolik dlouho, že si obě přály mít opravdovou svatbu. Obřad byl soukromý, státem neuznaný, ale byl.

 

Kiki pracovala jako dozorkyně ve státní věznici a Jiřina vyřizovala účty pro lékaře a malé polikliniky. Kdoví, jak by vše pokračovalo dál, kdyby obě dvě neprojevily touhu po opravdovém naplnění rodinného štěstí – touhu po společném potomkovi. Kiki odmítla myšlenku osobního těhotenství, ve své mysli byla více mužem, ryze ženské věci odmítala.

 

Jiřina se ve své zamilovanosti tedy rozhodla, že jim oběma společně dá ten nejhezčí dárek, jaký by si mohly přát. Otěhotní a porodí potomka. Nechala se tedy uměle oplodnit v jednom ze středisek k tomuto účelu vytvořených. Vše proběhlo podle plánu a v očekávaný čas se narodil Corey. V rodném listu měl oficiální pouze matku (Jiřinu), ale úředně byl potvrzen v péči obou žen - i když Kiki s ním biologicky neměla vůbec nic společného. Tak Coreymu začal rodinný život a výchova se dvěma maminkami.

 

Nic ale netrvá věčně a po dvou letech se Kiki rozvzpomněla, že jí vlastně schází pozbytá volnost a sdělila Jiřině, že se již necítí svázaná vzájemnou svatební (neoficiální) smlouvou. Jiřina by se s rozchodem už nějak smířila, byl tu ale problém – syn ve společné péči. Toho se totiž Kiki vzdát nemínila. Případ se dostal až před soud. Soudce nezajímaly propletence lesbického vztahu, a protože obě ženy byly rovnocennymi partnery v péči a výchově, nařídil oběma střídavou péči. Corey tak trávil střídavě týdny u jiné maminky.

 

Jiřině se ale Seattle přestal líbit, chtěla zapomenout na zklamání s Kiki, a zmizet z deště zpět na slunnou Floridu. Krátká návštěva u advokáta ale změnila její pohled  na situaci. Dle tamějších platných zákonů by odstěhováním pozbyla právo na navštěvování svého syna. Kiki si totiž postavila hlavu. Pokud Jiřina hodlá zmizet ze Seattlu, Corey zůstává s Kiki a Jiřina ho uvidí pouze, když se za ním přijede podívat.

 

A Kiki měla pravdu. Právník potvrdil, že odstěhováním se nejen ze státu, ale dokonce pouze i z okresu, pozbývá Jiřina práv vidět svého syna. Musela by pak znovu žádat soud o úpravu vztahu. Soud se ale tradičně netváří vlídně ke stěhování se jednoho z rodičů, a pokud nedojde k oboustranné dohodě, zůstává dítě u toho rodiče, který se nestěhuje.

 

Jiřina Kiki přesvědčit nedokázala a tak musela zůstat v Seattlu. V péči o svého syna se nyní dělí s jeho druhou matkou, která s ním vlastně  nemá vůbec nic biologicky společného...

 

GRETA

 

 

 

 

Komentáře (5)add feed
... : Mikin3
Zajimavy pribeh. Nicmene - jde o zakony zeme (nebo statu) kam se Jirina dobrovolne pristehovala.
Kdyby Kiki Pinochio nemela k malemu Coreymu vztah, byla by uz davno pryc z obrazu a usetrila by navic spoustu penez.
Navic nejde podle me o velkou tragedii - Seattle je krasny mesto. Na jedne strane uzasne hory, na druhe ocean s mnoha ostrovy.
březen 30, 2017 07:19
Mně to připadá rozumné. : Pernella
S maximálním ohledem na dítě, aby se pro něj neměnilo víc, než je nezbytně nutné. Jinak by pendlovalo mezi rodiči nebo by o jednoho rodiče přišlo, zdá se mi v tomto případě nepodstatné, jestli jde o dvě ženy nebo o tradiční model. Když se rozhodly si dítě pořídit, mají k němu závazky a nemůžou si dělat, co se jim zlíbí.
Někdy soudy operují s rodičovskými právy, ale podle mě jsou rozhodně důležitější práva dítěte na klidné dětství. Když už se tolik rodičů rozchází dřív, než děti dorostou. Jistěže má rodič právo vídat své dítě, ale za takových okolností, která dítěti neškodí.
březen 30, 2017 10:51
... : Sandra
Mně to přijde naprosto v pořádku.
březen 30, 2017 20:21
I mně. : Krakonoš
Bez připomínek. smilies/smiley.gif
březen 31, 2017 19:57
... : bb2
I mně přijde v pořádku to, že dítě zůstává ve svém prostředí s rodičem, u kterého doposud bylo, a že nebude vlát po celém kontinentu jen proto, že se druhý rodič stěhuje.
Až sem ok.
Ale moc se mi nezdá tohle:
Dle tamějších platných zákonů by odstěhováním pozbyla právo na navštěvování svého syna. Kiki si totiž postavila hlavu. Pokud Jiřina hodlá zmizet ze Seattlu, Corey zůstává s Kiki a Jiřina ho uvidí pouze, když se za ním přijede podívat.

Jednak je to tak trošku protimluv :-) - odstěhováním pozbude právo navštěvovat syna, ale uvidí ho pouze, když se za ním přijede podívat .
A pak pokud první část citace platí, pak mi přijde nespravedlivé, že pouhým přestěhováním pozbude vlastní matka právo navštěvovat syna.
Chápu to, že jejím odstěhováním padne střídavá péče, minimálně proto, že ho nebude tahat po všech motelech a podnájmech, kde bude zrovna přebývat, a tomu tedy zabrání zákon. Ale proč by ho nemohla navštěvovat? Rozumím tomu, že i návštěvy je třeba ošetřit nějakou úpravou, dohodou, aby to fungovalo. Ale tady je řečeno, že pozbude práva ho navštěvovat, to znamená, že si musí nejprve požádat o to, aby mohla syna vůbec navštěvovat? A když bude vyhověno, tak následně upravovat formu navštěvování..
Tak to se mi nezdá, ale možná jde jen o nesrovnalost v překladu.
duben 04, 2017 01:01
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]