O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

NAPÍNAVÝ PŘÍBĚH ALERGIE PDF Tisk E-mail
Úterý, 21 březen 2017
Přejít na obsah
NAPÍNAVÝ PŘÍBĚH ALERGIE
Strana 2

 

 

 

 

Praktický lékař, který mi psal na alergologii doporučení, se tvářil povážlivě na fakt, že máme v domácnosti dvě kočky. Je známá věc, že alergologové mají na kočky spadeno, ale já je miluju (ty kočky) a nemůžu si prostě DOVOLIT být na ně alergická. Taky můj přítel prohlásil, že pokud by se muselo rozhodovat, jestli půjdu z domu já, nebo kočky, tak kočky to rozhodně být nemohou. Už jsou postarší, citlivé a hodně plaché, i když s námi dvěma se mazlí intenzivně, ale jinde by si nezvykly a na jiné lidi už vůbec ne. Začalo mi vrtat hlavou, že kdybych opravdu byla alergická na kočky, asi bychom měli v bytě vybudovat „bezkočkní zónu“ s nějakou „cat-proof“ přechodovou komorou, kde bych trávila většinu času, pracovala a spala.

 

Záhy jsem ale zjistila, že co opravdu vadí, je přímý kontakt s kočičí srstí. Znáte ten krásný pocit, když vezmete kočku do náruče a zanoříte obličej do její srsti? Tak přesně tohle nesmím dělat.

 

 

 


 

 

 

A právě v inkriminované době náš kocour Hustouš vyostřil situaci tím, že si vytvořil nový zvyk: když jsem pracovala na počítači, vyskočil mi na klín, vmáčknul se do prostoru mezi moje břicho a psací stůl, načež se labužnicky převracel na záda a zase na bříško a nechával se hladit. Přiznávám, že to značně snižovalo mé pracovní výkony, rušilo mě to a ruce musely svírat s klávesnicí nepřirozený úhel, ale co bych pro něj neudělala. Jenomže... mě přitom oči nápadně svědily. Došlo mi, že když už ho hladím, musím si potom hned umýt ruce, a moje oblečení by s ním taky nemělo přicházet tolik do styku.

 

Celou teorii jsem si ověřila experimentálně, schválně jsem se s kocourem hodně kontaktně mazlila a ráno oči byly v opravdu hrozném stavu!

 

Můj přítel, který pohlíží na mé ekologické záliby s despektem, mě neopomněl upozornit, že jsem si tím pracím práškem evidentně oči senzitizovala a vypěstovala jsem si i alergii i na kočky. No, asi má pravdu.

 

Na druhé straně se mě můj veganský syn snažil několikrát přesvědčit, že když taky přejdu na veganství, všech alergií se zbavím. No nevím... každopádně toho nejsem schopná.

 

 

Zážitky na alergologii

 

Konečně jsem se vypravila na odborné vyšetření. K mému údivu trvalo velice dlouho a přišlo mi, že z větší části „já o koze, oni o voze“ – prováděli na mě nějaká rutinní dechová vyšetření, kdy mě personál nutil foukat do podivných přístrojů ani málo, ani moc, a když jsem nedodýchla nebo předýchla, prakticky mě seřvali za nešikovnost, což mi připadalo až ponižující. Pak jsem zase měla dýchat co nejvíc, ale neřekli mi, že si musím náústek opravdu NACPAT do pusy, nezkontrovali ani pohledem, co dělám, takže jsem foukala jen rty přitisknutými k náústku a jim vyšlo, že mám neuvěřitelně nízkou kapacitu plic a zřejmě musím být astmatička. Což fakt nejsem a vůbec netoužím, aby někdo zkoumal moje dýchání. - Takže zase jedno typické setkání se zdravotnickou mašinerií vybavenou drahými přístroji, která vás rutinně schroustá, vyplivne a najde vám nemoci, které nemáte.

 

No ale nakonec mi odebrali krev a brzy se dovím verdikt, na co přesně jsem tedy alergická. A jak se dalo čekat, na kočky v naší domácnosti se tvářili velmi povážlivě.

 

Takže teď si kocoura Hustouše nebo jeho sestřičku Mokošku sice pohladím, ale pak si běžím omýt ruce. A kontakt srsti s obličejem (i když mě to drásá a citově deprivuje) jsem zrušila vůbec. Hustouše už nepouštím na klín, když pracuju na počítači, což nese dost ukřivděně. Vždycky vyskočí na židli za mými zády, lísá se ke mně a pacičkou zkouší, jestli bych ho přece jenom nepustila na klín. Promiň, Hustouši, nejde to! Zato můžeme doufat, že v rámci našeho bytu nedojde na tu bezkočkní komoru...

 


EVA HAUSEROVÁ

 

 

 

Komentáře (5)add feed
Jsem asi divnej mužskej, : Michal
ale kočky miluju a nedám. Importovali sem dvě z Ameriky a ty s námi dožijí. Také jsem trpěl přesně jako Eva a třásl se hrůzou, že je to od nich. Hurá, není a čert ví od čeho to je.
březen 21, 2017 09:00
autorce upřímnou soustrast s alergií, : bb2
Když vidím a slyším mého muže s naším kocourkem, nepochybuji o tom kdo by šel z domu, kdyby mě nějaká taková alergie postihla :-))
březen 21, 2017 09:13
Evi.... : doktor
.... Ty jsi ještě mladá holka,mne už pouští mladé holky v trolejbuse sednout a alergie mne doběhla též.Asi tři čtyři roky spět jsem se celý osypal.Tak nic naplat šupem mne hnali do špitálu a infekční.Po všech možných vyšetření verdikt zněl: .... alergie na med ,propolis,včelí vosk,nilk a různé bylinky a bylinné čaje.Prát prádlo jen v prostředcích bez jakýchkoli příměsí,na vlasy extra šampon pro alergiky,mýdlo pouze s nanostříbrem atd.Vím proto jak se cítíš.Buď holka statečná.
březen 21, 2017 13:53
Alergie na : Iris
královny kočky musí být strašný trest. Asi bych se zbláznila, kdybych měla doma milovanou číču a nesměla ji pomuchlat. Ale nemám je - tedy ani číču (zatím), ani alergii.
Ale čistě teoreticky si představuji, jaký by byl asi děs, kdybych měla třeba alergii na barvu na vlasy... ó hrůzo, jak bych já, černá holka, vypadala se stříbrnou hlavou?
březen 22, 2017 13:46
Přísahám. : Pepa
Žena jezdí každoročně na 2 až 3 měsíce do své rodné vísky v Čechách. Po celou dobo jejího pobytu, (na to mám rodinné svědky) se nenas... ani jednou. Sotva přijede tak určitě v průměru jednou týdně. Myslíte že to může být třeba nevhodným parfémem. A to si představte že jsme spolu 42 let.
březen 30, 2017 01:37
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]