O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

KOMU SE NELENÍ, TEN BRZO ZDECHNE PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 02 březen 2017
Půlku svého života jsem se trápila, že nejsem dost dobrá a dokonalá, že mám takových nectností, že bych s nimi mohla vytapetovat katedrálu Svatého Víta. Druhou půlku života jsem se s nimi učila sžívat. Říkala jsem jim: „Dobrý den a jak se jmenuješ a proč se ti u mě tak líbí a víš, že díky tobě mám v kanceláři největší bordel z celé firmy a moje práce s šanonem je opravdu prachbídná?“

 

 

 

 


Nebo: „Těší mě, že máš svůj názor, ale musí být opravdu na vše, co kolem tebe projde?“ popřípadě „Zkusím tě nezatěžovat zbytečnostmi jako je každoměsíční placení složenek, odpovídání na SMS, nákupy jídla, nedejbože pamatování si narozenin a svátků dětí, když sotva zvládáš ty svoje“.

 

Těžko říct, kde se moje naprostá nepraktičnost a nepořádnost bere. Možná je to skrytá revolta proti výchově, kdy mi každou sobotu ráno v osm zaparkovali za dveře vysavač a prachovku, a celé moje dopoledne se neslo v duchu utírání prachu, leštění skla na stole, vysávání a česání třásní u koberců. Časem se moje nechuť rozšířila na další stránky domácích nezbytností. Moje maminka mě vždy se vzdychnutím a káravým pohledem nabádala, abych se polepšila. Někdy jsem se nechala zviklat, ale té energie, kterou jsem musela na každé takové postavení se do latě, vynaložit…

 

Ano, nejspíš jsem jako špatně vychovaný pes. Nebo jak by řekla moje kolegyně Péťa: jsem nestrukturovaná a chybí mi systém, pořád hledám mobil, klíče a oba své telefony. Ber, neber – to jsem já. Děti to tak nějak zvládají. Syn je organizovaný a pořádný. Je příjemné mít někoho takového ve své blízkosti. Dcera tak nějak zvládá, asi jak její matka. Neustále kolem sebe dělá bordel a neustále ho potom uklízí. Možná i díky podobné neřesti se navzájem tolerujeme a smějeme.

 

Nedávno po mně chtěla nějakou informaci týkající se odjezdu jejich autobusu na lyžařský zájezd. Nevěděla jsem. Zaplatila, podepsala, nakoupila, ale ostatní jsem nechala na ní. Pouze jsem ji upozornila, že se bude muset se svým dotazem obrátit na kamarádku, která má lépe organizované rodiče. Dcera mi na to odpověděla, že jsem sice bordelář, ale zase je se mnou sranda.

 

Když jsem své nedokonalosti řešila se jedním psychoterapeutem a líčila mu svoje chaotické fungování v rámci rodiny, života a práce, a žádala po něm radu, jak na sebe vyzrát, a svoji neochotu, nechuť a lenost vytvarovat do nadšení. Zamyslel se na celé dlouhé minuty a pak vykouzlil odpověď hodnou génia. Zkusím interpretovat svými slovy.

 

Pořád nás někdo nutí bojovat se svými nedokonalostmi, se svými slabostmi a porážet je, vyzrávat nad nimi. Pracovat tvrdě na sobě, makat a vylepšovat se. Být organizovaní a systematičtí. A přitom zapomínáme tvrdě pracovat na své autentičnosti, na své podstatě a svém já.

 

Když to shrnu a zjednoduším. Obraťme svoji energii na vylepšování a vybrušování svých silných a dobrých stránek a ty slabší se naučme brát tak nějak s humorem, nadhledem. Ke své chaotičnosti se tedy stavím čelem a hlásím se k ní s hrdostí. Pravidelné placení účtů jsem vyřešila inkasem a trvalými příkazy.

 

A na Innu, která mi jednou za týden přichází utřít prach, vyleštit sklo a učesat třásně, nedám dopustit.

 

PS: záchod a umyvadlo mám v cajku.

RADANA

 

 

 

 

Komentáře (1)add feed
RADANA : doktor
Nejdůležitější je mít WC a umyvadlo v cajku,ostatní se poddá.Ahoj
březen 03, 2017 13:10
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]