O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

MNOŽÍRNY PDF Tisk E-mail
Pondělí, 27 únor 2017
Přejít na obsah
MNOŽÍRNY
Strana 2

 

 

 

 

 

 

Když jsme přivezli Besinku k Andree na první stříhání, dali jsme řeč o původu našeho štěněte. Andrea nám ji pochválila a zeptala se, jestli jsme si pro ni byli přímo u paní L.J. Když jsme jí vysvětlili, jak ke koupi došlo, řekla Andrea, že si to myslela. Paní L.J. prý nikdy nikoho domů nebere. Nám to bylo jedno, z pejska jsme měli velkou radost a nijak jsme nad tím nepřemýšleli. Naše Besinka je pořád nádherná, miloučká, veselá a laskavá fenka, nemáme s ní jedinou potíž.

 

Když jsem ale přečetla všechny články, které se týkaly kauzy „Množírna u Tábora“, když jsem si prohlédla otřesné fotky a když jsem si to dala všechno do souvislosti, udělalo se mi špatně, jako nikdy dřív. Špatně fyzicky i psychicky. Na všech těch otřesných fotkách byli malí pejskové a fenečky, všechno bráškové a sestřičky naší Besinky. Někteří šli zachránit, jiní ne…od té doby nemůžu spát, pořád musím myslet na všechny ty malé tvory, kteří se neměli narodit, kterým bylo tak strašně ublíženo. Na všechny malé chudinky, které „lidi“ pěstují pro kšeft, pro prachy, pro zisk.

 

 

 

mnozirna.jpg

 

 

 

Všichni ti „chovatelé“ mají zatracenou kliku. Mají velké štěstí, že je nikdy nepotkám, a že nebudu jejich soudcem. Protože já si dovedu představit, že bych jim ublížila. Že bych je zavřela do klece a že bych jim zařídila stejný život, jako oni zařídili malým bezbranným tvorům.

Vím, že dokud bude poptávka po štěňatech a koťatech přes internet, pokud budou lidi ochotní kupovat zvířata nejasného původu, vždycky se najdou lidské hyeny, které toho využijí. Je to boj s větrnými mlýny.

 

I já jsem si kdysi přinesla štěně z takové množírny. Omlouvá mě možná moje nevědomost a moje touha po malé fenečce, co by mi nahradila naši Berušku. Omlouvá mě možná i moje přesvědčení, že snad tehdy ještě paní L.J. neměla množírnu, že prostě jen měla občas nějaký problém s nenahlášeným připuštěním... Tehdy v roce 2010 ještě patřila mezi uznávanou chovnou stanici. Dnes  ji mezi nimi nenajdete…a já jen můžu doufat, že L.J. už nemá žádné psy. Ode dneška budu pravidelně posílat měsíční příspěvek depozitu Beruška, které se postaralo o desítky zubožených Besinčiných sourozenců.

 

Moje malá Besinka spí vedle mě a já jí přísahám, že budu bojovat ze všech sil proti lidským zrůdám. Že budu podporovat ty, co zachraňují z množíren pejsky a kočičky. Že budu nahlas křičet a budu prosit o pomoc. Nejsem věřící. Ale dnes si přeju, aby pro tyhle „lidi“ bylo peklo. Za života i po smrti.

 

 

ZUZANA ZAJÍCOVÁ

 

 

 

Komentáře (19)add feed
... : Mikin1
Bohuzel, problemy s takzvanymi puppy mills (tovarnami na stenata) a zrudami ktere je provozuji jsou v celem svete. Chce to opravdu kupovat od lidi ktere zname, nebo se s chovatelem alespon seznamit.
Dalsi moznost je necistokrevnej orisek, protoze na tech jen sotva nekdo vydelava. A pokud chceme pomoci, tak psejk z utulku.
únor 28, 2017 07:33
stejny problem, : Anicka 1
byl v Americe taky. Ale jak uz tam maji ve zvyku chodit s bubnem na zajice, tak se to tentokrat vyplatilo. Lidi si postupne prestali kupovat mladatka z obchodu (nechci domyslet, co se s nimi stalo; spousta jich byla nemocna, nebo mela genetickou vadu), ale zacali si brat zviratka z utulku. Takze na ulicich potkavate skoro same vorisky. Vsechna nase a synova zviratka byla a jsou bud z utulku, nebo nalezenecci.
únor 28, 2017 10:21
je mi vždy zle na duši, : Martina P.
když něco podobného čtu, a natož, když vidím fotky těch zoufalých zvířat.
Ale současně si musím vzpomenout na NAŠE MALÉ DĚTI, protože je hodně dětí, které jsou stejně tak týrané, nemají pořádné jídlo, vzdělání, jejich "lidi" se j nim chovají nelidsky.
hrůza. ALE O TOM SE UŽ ZAS TAK NEPÍŠE... PROTOŽE TO JE TABU, ve "slušné společnosti".
--------------

Koukám, Mikine, že závodíš, abys byl vždy první a poslední komentátor, co?
No, zabodoval jsi.

únor 28, 2017 10:51
Jak typický příběh... Proč se množitelům tak daří? : Myška
Za prvé je na vině lenost zájemců o koupi psa - lidi nevěnují výběru psa ani takovou pozornost, jako výběru mobilu, a to je pořízení psa závazek na 10 - 15 let, nehledě k tomu, že je to živý tvor. Pračku by na parkovišti sotva kupovali, psa koupí bez rozpaků.
Za druhé je na vině snaha ušetřit - lidi se mylně domnívají, že když koupí štěně bez průkazu původu (PP), tak že ušetří. Jenže pořizovací cena je jen zlomek nákladů, které budou muset vynaložit na psa. Psi z množírny bývají často nemocní, začervení, nebývají očkovaní, krmení jsou buhví čím, a tak zájemce, který štěně z množírny koupí, pak utratí majlant za léčbu, mnohdy celoživotní.
Za třetí je na vině důvěřivost - lidi věří kdejaké kravině a pověře, např. - pokud koupíš psa s PP MUSÍŠ s ním chodit na výstavy, nebo - štěně nedostalo PP, protože je přespočetné, což není pravda, průkaz původu dostávají všechna štěňata, i nestandardní, atd.
Dokud se najdou lidé jako autorka úvodního článku, budou i množitelé. Protože jejich byznys díky takovým kupcům pokvete.
únor 28, 2017 11:27
Kdyby se lidi spokojili : Krakonoš
s vořechem vod kamaráda nebo z útulku, měli by tihle dacani po vtákách. Já vim, že Myška se mnou nebude souhlasit, ale já jsem nikdy honbu za čistokrevnou rasou (a ani fenomén výstav tzv. čistokrevnejch psů například) nepochopil. Spousta vyšlechtěnejch ras má zdravotní nebo povahový problémy už jenom tím, kam šlechtění tý který rasy dospělo.
Mám fantastickou vořešici a je to ten nejlepší pes, kterýho jsem kdy poznal. Přirozeně chytrá a přirozeně poslušná byť s naprosto minimálním výcvikem.
únor 28, 2017 11:58
Drahá Martino, : Michal
jsou lidé kteří vědí co jsou časová pásma a že je Mikin o 9 hodin před námi.
Evidentně mezi nimi nejsi.
únor 28, 2017 12:01
Krakonoši, kdyby neexistoval čistokrevný chov, tzv. papírový, kdyby neexistovala plemena a snaha je udržet a zušlechťovat, : Myška
tak by po pár generacích byli všichni psi víceméně typově stejní, lišili by se jen výškou, kdy by zmizely extrémy - příliš velcí a příliš malí psi, krátkolebí a s hodně dlouhým čenichem, atd...
Vím, že u některých plemen zašla snaha chovatelů dost daleko, některá plemena jsou na hranici přešlechtěnosti, ale většina plemen ne. Čistokrevný chov s průkazem původu pod organizací FCI je kontrolován, po rodičích jsou vyžadovány povahové a zdravotní testy, testuje se na dědičné nemoci a postižení, vždy podle výskytu těchto problémů v tom kterém plemeni. Psi, prodávaní jako čistokrevní bez PP, mají dost často rodiče, kteří neprošli úspěšně testy pro zařazení do chovu s PP, buď zdravotně, nebo povahově, nebo exteriérově. A lidi se pak diví, kde se bere např. agresivita u labradorských retrívrů bez PP. Rodiče kříženců se opět rekrutují ze psů neprošlých testy pro uchovnění a z kříženců.
Není pravda, že jsou voříšci zdravější a chytřejší než psi s PP, to je jedna z pověr. Ale drží se, potvůrka! Stejně jako je pověra, že fena má mít alespoň jednou štěňata (není pro to žádný důvod).
únor 28, 2017 12:30
... : doktor
Nechápu proč tento nešvar není velmi přísně postihován a trestán.Jsou to zločinci.
únor 28, 2017 13:35
Jo, dokrtore, veterinární správa je jaksi liknavá. : Myška
Nejsem odborník, ale prý se musí na kontrolu nejprve ohlásit, a tak množitel má čas se připravit.
Bohužel, když vidíte v televizi, jak jsou týrána jiná zvířata, koně umírají hladem a veterinární správa s tím nic nedělá, nedivíte se, že nedělá nic s tímto. Buď máme špatné zákony, nebo vykonavatele. Já bych řekla, že to druhé.
únor 28, 2017 14:19
Kdyby nebyla po levných štěňatech bez PP poptávka, : Myška
nebude ani nabídka.
únor 28, 2017 14:21
100% souhlas se všemi přízpěvky od Myšky : marty
a stejné je to i u koček.
Mám chovatelskou stanici kartouzských koček. Francouzské plemeno, které přežilo jen díky trpělivé práci chovatelů, kteří např. zabránili křížení kartouzaček s britkami. Pro zajímavost, ještě před 1.svět. válkou byly v Paříži divoké kolonie těchto koček, které se hodně specializovaly na lov krys a potkanů. Zatím se nám nezadařilo mít koťata, ale budu ráda, když přispěju k rozmnožení tohoto plemene alespoň o pár jedinců. Což obnáší především najít vhodného nepříbuzného kocoura.

Bohužel najde se spousta vykuků, kteří nekontrolovatelné množení vidí jako bezpracný a výhodný byznys, ti zpravidla nemají potřebu chov.stanici ani zakládat. Narozdíl ve většině chovatelských stanic jsou zvířata brána jako členové domácnosti.

PS. : na výstavy nejezdím a k papírové kočce mám i kocoura nalezence. Nedělám mezi nimi rozdíly.
únor 28, 2017 16:57
Michale, : Atropin
tak to vidis! Sice znas ta casova pasma, ale mas to nejak prevracene, Mikin je od vas 9 hodin pozadu. Aspon dodneska jsem si to myslel, ale asi probehla nejaka zmena, ktere jsem si nestacil vsimnout.
únor 28, 2017 18:38
O množírnách vím... : Milena Nováková
a tak jsem nelitovala peněz (15 tisíc) a koupila si štěně s PP. Jela jsem si pro něj přes celou republiku. Vyzvedávala ho v obytné kuchyni chovatelky a ta opravdu vypadala tak, jak vypadá místnost, kde rostou štěňátka. Viděla jsem obě feny chovatelky a celý vrh štěňat, protože jsem si přebírala štěně jako první. Od první chvíle malá vypadala na svoje plemeno, a okouzluje všechny kolem.
Nevím, jestli budu jednou chtít mít štěňata, ale budou-li, tak jedině dle pravidel , tedy s PP, nebo vůbec žádná.

únor 28, 2017 19:04
Atropine : Michal
chybička se vloudila, když je v Česku půlnoc kdy vychází Kudlanka, je tam ještě odpoledne. Takže co napíše tam po třetí, je tady ranní zpráva ale on má odpoledne. Když píše těsně před půlnocí, je tady poslední zpráva dne.
Zaměň prosím slovo před za za. V tom jsem se splet. smilies/angry.gif
únor 28, 2017 20:00
Dik Michale, : Mikin1
je to tak. Podobne tomu bylo v Etiopii, ktera je sice jen o 2 hodiny napred, ale kdyz clovek napise na Kudlu v 8 rano, bude nejspis prvni.
Me tady bylo jednou vycitano, ze se "vyhybam odpovedi". Ve 4 hodiny rano Standart Pacific Time. smilies/grin.gif
Maji to nekteri lidickove starosti.... smilies/wink.gif
březen 01, 2017 08:47
Mikine a vlasně nejen ty, : Michal
já se obávám, že problém leží úplně jinde. Ty žiješ a my žili moc dlouhé roky v cizině a na Česko jsem se dívali z dálky. A jak je známo při pohledu z dálky vidíš širší záběr a detaily už ne.
No a tak jsme dopadli i my, od první chvíle se nám ta slavná sametová revoluce jevila jako podvod na lidech, to byl nekrvavý převrat pod heslem my vám to dáme a vy nám nic neuděláte.
Samozřejmě nám unikly detaily, kupónová privatizace je pro ně nic neříkající pojem, abych jmenoval aspoň něco.
My teď žijeme tady a lidé mi vyčítají zaujatost, že nadávám a moc kritizuju. Asi jo, i když nadávání si nejsem vědom.
Jen jsme se v Americe naučili co je to tolerance, co je to pokora a taky co je to svoboda. Ona přece svoboda neexistuje, jak se v Americe říká "tvá svoboda uhodit končí u špičky mého nosu". Takže je to o toleranci, k úctě k ostatním okolo a zdá se mi, že to tady lidé moc nechápou. Dělám co můžu abych to změnil, aspoň v mém okolí, "ochočil" jsem takhle dost lidí. Nedá to přece moc namáhání usmát se na tu uhoněnou pokladní v Kaufu, ovšem dost lidí tady si řekne, že je to laciná přetvářka. Možná je, ale přece jen, je to hezké a příjemné, když se lidé smějí i na mne. Mám pak dojem, že mně i v tom obchodě rádi vidí. Tak proč ne?
březen 01, 2017 11:04
Michale, : Mikin1
i ja jsem dostal parkrat sh*t za "kritiku rodne vlasti". Pritom stejne jako ty kritizuji hlavne ty ruzne brucouny a profesionalni stezovatele. A stoucham akorat do ruznych byvalych aparatciku a smejdu, kteri maji s narodem ci vlasti pramalo spolecneho.
Ale vis co je sranda? Ja dostavam od "vlastencu" nejvetsi sprdunk ve chvili, kdyz svou rodnou zemi chvalim!
To mas videt ten kraval pokazde, kdyz se necham slyset, ze Ceska republika je slusna, moderni evropska zeme, clen NATO a ze ma byt na co hrda.
Nebo kdyz pochvalim opravene domy, pamatky, ulice, vyborne fungujici dopravu, plne obchody, nebo pomerne demokraticka media.
Jejda, to je vzdycky kravalu... A pritom je to pravda. CR je krasna zeme.
Jen tech nakyslejch kdyby konecne ubylo....
březen 01, 2017 17:36
Co mám dodat? : Michal
Už nic, jen se divím, že se na nás nikdo nevrhnul. Že by nás snad někdo pochopil? smilies/shocked.gif
březen 02, 2017 09:51
Michale, : Mikin1
neboj, uz nam to spocitali jinde. smilies/smiley.gif
březen 03, 2017 11:30
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]