O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

QUEER BALL BRNO - PRAHA PDF Tisk E-mail
Úterý, 21 únor 2017

Ples pro gaye, lesby, queer lidi a jejich přátele, Queer Ball, se bude konat 10. března tr.  v Brně už po páté. Nyní se tato událost, určená LGBT minoritě, dostává také do Prahy. Její konání zde podpořila svou záštitou primátorka metropole Adriana Krnáčová. Přáním organizátorů je, aby si ples vybudoval v Praze svou tradici a stal se jednou z hlavních společenských událostí v hlavním městě.


 

 

 

 

 

     Queer Ball je akce, která umožňuje všem návštěvníkům užít si plesový večer se svým partnerem či partnerkou bez ostychu a předsudků.
 
 
 
 
Na klasickém plese, ať už se koná kdekoliv, není zatím běžně možné, aby si kluk s klukem nebo holka s holkou normálně zatančili. S ohledem na ostatní návštěvníky se neodváží projevit se a užít si ples po svém.
 
 
 
 
Odlišnost je dodnes ve společnosti velké tabu.

 

      Je to akce jiná, než Prague Pride, která upozorňuje okázalým průvodem na odlišnost queer minority, a která se touto akcí z většinové společnosti sama vyčleňuje a vymezuje se tak vůči ní.

 

 

 

 
 

 

 

        První ročník plesu Queer Ball v Praze se uskuteční v pátek 17. března 2017 od 19:00 v Národním domě na Vinohradech.

 

(snímky jsou z minulé akce)

 

d@niela

 

P.S. Chtěla bych vysvětlit, že snímek, který tu byl předtím, byl z vídeňského bálu, který je v poněkud jiném stylu. Nechtěla jsem dávat snímky české, pokud jsem nedostala přímo svolení od pořadatelů.

Mj. osobně doufám, že se oba plesy, jak brněnský, tak ten pražský k všeobecné spokojenosti vyvedou :-)))

 

 

 

Komentáře (19)add feed
... : Mikin1
Zajimava vec je ta, ze v zemich kde nebyli homosexualove v minulosti pronasledovani a kde je lide berou jako normalni cast spolecnosti (napr. nektere zeme JV Asie) se zadne pochody teplych nekonaji. Geyove a lesbicky si tam nemaji co dokazovat.
Takze pohledem na spore oblecene, poskakujici hosany trpime za netoleranci a homofobii nekterych z nas.
únor 22, 2017 04:25
. : toulavej
Už za mého mládí bylo u nás normální, že spolu tancovaly dvě holky – z nedostatku mužských tanečníků, zájemců o tanec. Jinak z fotky vyvozuju, že dotyční mají mnohem větší chaos v hlavě, než jenom kvůli zálibě ve stejném pohlaví. Zdá se mně nanejvýš nepatřičné chodit jenom v plavkách na PLES i kdyby to byl maškarní. Takže mám za to, že se tito lidé odlišují od většiny nejen sexuální orientací, ale spíš svou hloupostí se odlišovat za každou cenu . . . ale jinak proti hlupákům nic nemám, když neovlivňují můj život.
únor 22, 2017 11:44
Oba mí předřečníci : Michal
trefili hřebíček na hlavičku, nic proti homosexuálům a ...lkám nemám, ale tohle je móda podle mne naprosto nesmyslná.
únor 22, 2017 12:11
souhlas, : bb2
extrém plodí extrém. Až bude menšinová orientace brána jako menšinová orientace, nebudou mít potřebu se vymezovat vůči většině, ani zjevem. Jistě, většina z nich to nedělá ani dnes a ti co to dělají, tak často jen proto,že se domnívají, že budou zajímavější, ale to dělají i heterosexuálové, to se nezmění.
No a až to bude v klidu, tak nebude problém podobné zjevy nevpustit na ples, ale ukázat jim, kudy se jde k bazénu.
Chceš na ples? Ok, tak slušně oblečený. Nebo prostě aspoň oblečený. Jsi gay? Ok, a koho to zajímá.
únor 22, 2017 13:10
... : doktor
Vím,jsem jsem ze starého železa,vyznávám tradiční hodnoty rodiny a na tzv 4% svazky a jejich stálé na svou jinakost horko těžko toleruji.Již neodsuzuji.
únor 22, 2017 14:07
omluva a oprava.... : doktor
... na jejich stálé upozorňování..... Děkuji
únor 22, 2017 14:09
Tak tohle je akce určená jen pro ty, : Krakonoš
koho plavečky na "plese" nepobouřej. Nikdo další se toho nemusí účastnit ani se na to dívat. Pravda, reportáže z akce pak zaplněj noviny a ty se budou výborně prodávat, protože spousta pohoršenejch vobčanů by měla pocit, že by vo něco přišla, kdyby nekoupila...
Napadlo mě ovšem, že pokud bych na takovej ples šel, ušetřil bych vobrovský prachy za voblek, kterej bych si kvůli tomu jinak musel nechat ušít. Vzal bych si prostě jenom svý nejhezčí "boxerky". Jen bych asi před tím musel tak dva tři roky pocvičit, aby se na mě dalo koukat. smilies/grin.gif
únor 22, 2017 14:53
Krakonoši, : bb2
jasně, že se nemusí nikdo dívat, účastnit. Ale tady je asi zájem na obou stranách. Ono tím, že se na takovou akci pustí a nechají fotit a natáčet zástupci médií, tak se ta veřejnost prostě k účasti přizve. A jak se o takové akci média dozví? Někdo jim dá vědět.
Jistě, můžu zvát média jak chci a zdejší ples včelařů do médií asi nepronikne. Ale to je právě tím, že včelaři už jsou normálně braná menšina ;-)
Takže když si pořádají ples, nikdo nemá potřebu tam jít v kostýmu Včelky Máji :-)

únor 22, 2017 15:19
jinak, : bb2
jak píšeš toulavej, u nás si taky můžou spolu zatančit dvě včelky nebo dva čmeláci. I když ty čmeláci spíš jen "jako z legrace", hlavně aby si snad někdo o nich něco nemyslel ;-)
únor 22, 2017 15:21
Jasně, bb, : Krakonoš
ale proč budou mít média vo takovou akci enormní zájem? Protože vědí, že článek vo "ouchylech v plavečkách" jim prodá náklad. A kdopak si to koupí? Všichni ty pohoršený "jábychové", co tak milujou řád, pořádek a tradice, ale ještě víc milujou nějakej ten "škandál". smilies/wink.gif

Jak krásnej by byl svět, kde by voplavečkovanej exhibouš zavolal do Blesku, že chystaj ples, a voni by mu z redakce vodpověděli: "Milej pane, koho tohle dneska zajímá? Tak si plesejte, ale bez nás!"
únor 22, 2017 16:12
Prisel cas, : Mikin 1
abych tady na sebe zase neco "napraskal". (Az do nedavna jsem ten vyraz vubec neznal).
Takze vite co?
Ja jsem predevcirem tancoval tradicni etiopsky tanec za zvuku bubnu a jakehosi strunneho nastroje - s chlapem!
A navic s cernochem!!!
smilies/grin.gif
únor 22, 2017 16:27
jojo, Krakonoši, vždyť píšu : bb2
můžu zvát média jak chci a zdejší ples včelařů do médií asi nepronikne. Ale to je právě tím, že včelaři už jsou normálně braná menšina ;-)

jako na všechno i na tohle musí být dva, exhibouš co se tetelí před foťákem, a ten co se tetelí na fotky exhibouše
Někdy jsem překvapená, co ještě lidi bere a zajímá. Říkám si, že po 25 letech záplavy bulváre a fotek všeho možného by už snad měl zájem opadat a média tohohle druhu krachovat. Holt dorostla další generace, táta to četl po večeři, máma u kafe v neděli...

únor 22, 2017 16:50
Vídeň má několik druhů gay plesů : HankaG
Vídeň má několik druhů gay plesů, a jeden z nich je Life Ball, který je věnován dobročinným akcím re: HIV a AIDS. Nazí jsou tam všichni, někteří červeně pomalovaní, tedy jako nemocní atd.

To jestli někdo vyznává tradiční hodnoty rodiny, IMO, je fajn, ale homosexualita je dokazatelně v dnešní době fyzického původu a dost jich v pubertě páchá sebevraždu protože se tak někteří v zásadě narodit nechtěli.

A doktore, promiň, ještě dnes si s hrůzou vzpomínám na ten sci-fy článek co jsi zde před lety otiskl kde kus ženy byl přimontován na muže takže ta celá zrůda se pak sexuálně ukájela. (Nebo tak nějak, rozhodně to nebudu vyhledávat).

Nikoho v zásadě nezajímá, co si o tom člověk myslí nebo ne. Jsou tu a vždycky byli, a mají stejné právo na život jako ti blahoslavení kteří se narodili " správně".

https://en.wikipedia.org/wiki/Life_Ball
https://www.wien.info/en/vienna-for/gay-lesbian/queer-ball-season

Omlouvám se, česky to není
únor 22, 2017 17:42
když koukám na ty dva fešáky z Vídně, : bb2
a pak na fotky z QBtak si říkám
únor 22, 2017 17:53
už zase...pardon : bb2
asi je načase vyměnit notebook.

Tak tedy, když porovnám fotky z QB z Brna s fotkou z Vídně, tak si říkám, že buď jsme proti Rakušanům konzervy a nebo nejsou ti dva na fotce obvyklí účastníci plesu, možná někdo z vystupujících.
Tady fotky z Brna (provázející článek,ze kterého je převzatý a upravený text z článku zde na Kudlance):
http://www.tukutuku.cz/perlicky/praha-bude-poprve-hostit-ples-pro-homosexualy-podpori-je-hejlik-krnacova/
únor 22, 2017 17:56
bb2 jak jsem psala : HankaG:
ti dva v plavkách jsou z toho Life Ball plesu, HIV AIDS dobročinná akce, viz links, kde jsou polonazí všichnihttps://en.wikipedia.org/wiki/Life_Ball
https://www.wien.info/en/vienna-for/gay-lesbian/queer-ball-season

únor 22, 2017 18:12
zde je ten Life Ball pro HIV AIDS : HankaG
únor 22, 2017 18:19
HankoG, : bb2
rozumím, předtím jsem si nepřečetla tvůj komentář.
No tak to pak vypadá všechno zase trochu jinak, žádný exhibicionismus.
únor 22, 2017 20:25
... : bb2
a ten brněnský QB, který nemá asi ten účel co vídeňský, je prostě ples - proto jsou na fotkách lidi v klasickém společenském oblečení
únor 22, 2017 20:26
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]