O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

KUTNÁ HORA A ŽIVÝ JIŘÍ Z PODĚBRAD - 3.. PDF Tisk E-mail
Úterý, 14 únor 2017
Přejít na obsah
KUTNÁ HORA A ŽIVÝ JIŘÍ Z PODĚBRAD - 3..
Strana 2

Na netu jsem objevila sentenci: „Žena má být v kuchyni! Má tam v poklidu upíjet víno a sledovat, jak jde manželovi vaření“. Musíte uznat, že to nemá chybu. Pepa je zručný nejen tanečník, ale i kuchyně je jeho doménou a nemá rád, když se mu tam někdo cizí hrabe a nedává věci zpět na své místo. Takže, ač výborná kuchařka, k vaření u něj v kuchyni se nedostanu a ani nehrnu.

 


 

 

 

A tak jsem zaujala pozici upíjející pozorovatelky. Dopoledne mi skleničku nepovolil (až večer, jinak  by to se mnou nebylo k vydržení :-)), tak holt čaj. Sedím, kibicuju, ochutnávám, anebo se jen tak dívám a užívám si motýlkovské šimrání v břiše. A tak jsem si vzpomněla na slova doktora Plzáka, že je třeba využít každé příležitosti, když vás přepadne chuť na milování, i kdyby se měly rozvařit knedlíky na sporáku.

 

Image result for senior men in the kitchen
 
 

Pepa stál ke mně otočený zády, v ruce nůž velikosti tesáku a krájel cibulku. Prdelka, jako když vrána srazí paty, a mě začaly napadat hříšné myšlenky. Přimáčkla jsem se k němu zezadu a objala ho. Okamžitě mě upozornil, že drží v ruce nůž a začal s ním šermovat. Neměl šanci. Když chci, mám ruce jako háďata, vím, kam sáhnout a co na něj platí. Nic se nám tehdy nerozvařilo, ale prvně jsem zažila, kdy se rozhořel plamenem olej na pánvi.

Pepa sice není hasič, ale mohl by klidně zaskočit za profesionála. Bravurně zachránil pánev i kuchyň od požáru. I když se mu to ještě nikdy nestalo, věděl, že vodu do tohohle ohně né a neéééé. A tímto počinem  jsem byla z kuchyně nadobro vyobcována.

 

Image result for fire in the kitchen
 
 

Ale stalo se jednou, že mi volal – "na sobotu jsem slíbil kamarádovi, že mu půjdu pomoct na stavbu, tak abys tady nebyla v bytě sama, mohla bys přijet až v sobotu odpoledne?" Nebo zrušit víkend, co (myslela jsem si, ale neřekla). A tak jsem zašveholila: "A proč bych nemohla přijet jako obyčejně v pátek a v sobotu bych nám něco uvařila. Nebudeš u toho, tak tě nebude irritovat, jak ti devastuju kuchyň, a po svém nájezdu ti ji zase dám do pořádku, co?! Malou chvilku přemýšlel a pak souhlasil, ještě se zeptal - a co chceš vařit? No zatím nevím, ale nejspíš nějakou klasiku, na zdravou stravu jsi tady ty, podotkla jsem.



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]