O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ŠMARJÁ, SOU TADY LIDI! PDF Tisk E-mail
Středa, 08 únor 2017
Image result for jedlové větveTen les prostě do tramvaje tahat neměl. Kdyby si ho ale hodil na ramena a šel pěšky, nezažilo by pár lidí další z variant vánoční "atmosféry". Když se stanete součástí přepravní kabiny přecpaný vánoční tramvaje a krabice s panenkou vás tlačí do pravého kolene, do rozkroku se vám nasune svým zadkem paní před váma a další spolucestující se rozhodl ve stejné kabině přepravit kolo, opravdu nechcete přijet ke stanici, ve které už z dálky vidíte muže, který podpírá strom...

 

 

 

 

 

 

 

Strom, který rozhodně nevypadá jako stromek vánoční, ale spíš jako vzdálený bratranec sekvoje někde z Yellowstonu.

 

Malá skupinka lidí po otevření dveří s povděkem břicho tramvaje opustí, ale i jako špatný prognostik usoudíte, že to, co se chystá dovnitř, bude příčinou zážitku roku! Před otevřenými dveřmi se objeví hustý les a stařeček, stojící u dveří a vypadající jako děda Ježíška, sestoupí na první schod a směrem k lesu řekne: "Poďte, já vám pomůžu."

 

 

Smrk, Jedle, Evergreen, Jehličnatý, Strom, Les, Rostlin

Do tramvaje padne špička smrkového obra, pár lidí šlehne po ksichtu a jedné dámě posune brejle na obličeji tak, že vypadá, jako by právě vypadla fest zlitá z baru někdy kolem třetí hodiny ranní. "Šmarjá, tady sou lidi!", zakřičí směrem k lesu a paní přede mnou zaboří svůj zadeček hlouběji do mého rozkroku. Panenka taky pořád tlačí!

 

Pomocný stařík čapne oběma rukama jednu z větví motouzem obaleného obra, zabere a ... zmizí. Zmizí v lese, páč klouznul a spadl pod něj. Ztratil se. Vlastník stromu, zatím stojící na refýži, se ohne, oběma rukama uchopí spodní kmen s průměrem vinylové desky a začne celý ten les sunout do vnitřku tramvaje. Stařík pod ním je větvemi vláčený pod nohama spolucestujících a s velkou odvahou v hlase křičí: "Ještě kousek a jsme tam."

 

Lidi se snaží rozestoupit a udělat tak prostor symbolu klidu a porozumění.

 

Jenže ... udělejte místo tam, kde žádné není!

 

Další cestující, co zřejmě pospíchají víc než ostatní a tramvaj stojící ve stanici je irituje, se aktivně přidají k vcucnutí lesa do tramvaje. Zachytávají různě větve stromu a táhnou ho dál, včetně dědečka pod ním. Majitel stromu je už skoro vevnitř, zbývá jen pár centimetrů a vůz bude moct konečně vyjet ze stanice.

 

Pak se to stane!

 

Motouz omotaný kolem stromu, dávající dosud lesnímu obrovi tvar obrovského kužele, prdne.

 

Stromek..., který se kolem nás zatím sunul v úrovni rozkroků, roztáhne znenadání své dlouhé, silné a jehličím pichlavé větve do všech koutů a vy se ocitnete v lese a musíte přivírat oči, abyste pár dní před Vánocema nepřišli o zrak. Pár větví celkem agresivně mrskne svoje špičky i mezi sedadla a dosud šťastně sedící se stanou ozdobami na vánoční jolce.

 

 

 

 

Včetně malýho voříška, kterej nechápe, proč kousek od něj pod stromem leží starý pán. "Můžeme", zakřičí majitel stromu směrem k řidiči a dveře, které se stěží zavřely, nechávají za svými zády kabelu visící stále na jeho rameni.

 

Tramvaj do stanice Vánoce se rozjíždí!

 

Chytit se madla je nemožné. Skoro každý se drží nějaké větve, kolem to voní jako v Krnapu a mladej kluk zpod stromu vytahuje staříka a pomáhá mu na nohy.  Paní, co si posunula brejle zpět na místo kam patří, se podívá na strůjce toho všeho a říká: "Nezbláznil jste se? Proč si kupujete tak velkej strom? Malej by vám nestačil?" a namíchne ksicht do podoby a tvaru právě usmažené koblihy.

 

Všichni děláme, že nám na odpovědi nezáleží, ale uši máme nastražený jako dravec při lovu.

 

"Já se moc omlouvám," hlesne unaveně ten, kterej svojí kabelu veze na následující stanici stále za dveřma tramvaje. "Omlouvám??? Na to vám prdim. Se podívejte, co jste způsobil!", zahřmí nasupeně a cuká sebou, jako by u ní začala propukat padoucnice, paní v brejlích. "Kam až jedete?"

 

"Na Karlák", hlesne poníženě přepravce lesa.

 

"A to musíte jet tramvají? Teď? Na to jste si měl objednat traktor s valníkem, prosimvás!", hrne mezi větve svoje nasupení a čeká, že se přidá někdo další. Tramvaj sebou v zatáčce trhne a pár větví držených v rukách cestujících se zlomí a lidi tak přijdou o zbytky jakés takés stability.

 

Vám se ale uleví, protože na Karláku vystupujete taky a radost vám udělá, že se ven z tramvaje nebudete muset dostat tak, že sešplháte po kmenu stromu směrem ke dveřím. A pak... "Dyť je to krásný", prohlásí ten, který málem instalaci lesa do tramvaje zaplatil vlastním životem. "Jsou Vánoce. Tak si zazpíváme... naaroodiil se Kristuspán, veselemee see..", vypustí stařík z hrdla vánoční evergreen v evergreenu sám stojící.

 

"Dyť vás to málem zabilo a vy si zpíváte!", okřikne kouzelnýho dědečka paní brejlatá, "To vám nevadí?" Dědoušek dozpívá svůj krátký part a řekne: "No Bóže, za chvíli budou Velikonoce a narodim se znova….“

 

 

FRANTA BOUŠKA

(stalo se těsně před Vánoci)

 

 

 

Komentáře (6)add feed
:) krásný : bb2
jako všechno od Franty Boušky. Moc ráda si tu od něj zase něco čtu. Moc ráda.
únor 09, 2017 01:22
... : bb2
no, a když jsme u těch Vánoc..;-), my letos neměli strom z lesa, ale z obchodu, dánskou jedli. Krásnou, vysokou, drahou jak čuně, ale vůbec, vůbec nevoněla :-( na to se vždycky těšíme, že rozvážeme strom,osprchujeme ho a on se pak krásně rozvoní. Letos nic. A dekorace z chvojí z lesa to nezachránily.
únor 09, 2017 01:25
hezký, jenom pro příště, : toulavej
v Yellowstonu jsou gejzíry a bizoni, sekvoje jsou v Yosemite. Ale jasně, že se to odtud špatně rozezná.
únor 09, 2017 16:06
bb, doporučuju - : Krakonoš
najdi si nejbližšího pěstitele, kterej má plantáž a řeže to těsně před prodejem, případně si to můžeš uříznout sama. Dnes se dá vybrat libovolnej druh, velikost atd., podpoříš českýho podnikatele, trochu ušetříš a budeš mít doma kromě dobrýho pocitu i voňavej strom. smilies/wink.gif
http://www.vanocnistromek.cz/
únor 09, 2017 18:11
Krakonoši, : bb2
za odkaz děkuju, omrknu, uložím. Před vánoci jsem našla https://stromkyonline.cz/, ale to už jsme měli doma ten krásný nevoňavý.
Roky míváme jedličku od příbuzného z Moravy, vozíme si ji z vánoční návštěvy, ale letos jsme se tam o adventu nedostali. Mohli bychom mít stromek odsud, z prořezu z lesa od známých, nebo od rodičů, nebo z našeho obecního lesa, ale smrček nechceme nikdo (suchý barák, jednou jsme udělali výjimku, holé větve ve stojanu na silvestra se nám nelíbí) a řídkou borovičku o třech patrech na dva a půl metru výšky by brali jen chlapi ;-) Jednou jsme dostali od našich smrček pichlavý, že neopadá, což byla pravda, byl krásný a neopadával vůbec a kdyby nás chtěli vykrást, mohli jsme stromek strčit do dveří a zloději by neprošli, kam se hrabe ostnatný drát, až se budu chtít někomu pomstí,dám mu smrk pichlavý jako vánoční stromek :-)
Tak dobře, pokud příště nedopadne jedle rodinná, bude jedle online :-) Dík.
únor 09, 2017 21:17
No, to je právě výhoda těch plantážníků, : Krakonoš
že pěstujou všechno, i jedle, krásný. Já už taky tak 15 let nic jinýho než jedli nekupuju, je prostě nejhezčí a na zdobení si člověk nemusí brát azbestový rukavice. Takovej nevopadavej nepíchavej smrk smilies/wink.gif.
únor 10, 2017 12:02
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]