O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

JÁ SE JEN TAK NEDÁM ... - 2 PDF Tisk E-mail
Sobota, 17 září 2016
Tak jo, v pátek ráno jsem měla nástup na druhou šichtu. Doprava do Teplic na RP (randezvous point - military hantýrka - čili místo vyzvednutí - proběhla na rozdíl od pondělí bez větších zádrhelů, pokud nepočítám fakt, že jsme nabrali 20 minut zpoždění kvůli čekání na přípoj, a  ještě to, že v Teplicích na nádraží mají rozbitej automat na kafe. :-((


 

 

 

 

V autě mi parťák a současně supervizor povídá: "Ty sis tu rovinu vymodlila". 

Já potěšeně: "Fakt?" Protože ten pondělní kopec byl fakt hnusnej. A on že jo, že to tam mezitím dodělal a čeká na mě pěkná rovina kousek od Bíliny. 

 

 

 

Dojeli jsme na místo, nasadili jsme řetězy na kola traktoru, místo hydraulický ruky nasadili "terminátora" - speciální hlavici, která dokáže odvětvovat a řezat kmeny sama.  Používá se u kusů kmenů, blízko ke koruně, u těch, který mají nejmenší cenu a který se neřežou ručně, ale furt je škoda je nevyužít.

 

 

 

Image result for kácení stromů

 

 

 

Teda terminátor jsem tomu začala říkat já, po tom, co jsem to poprvé viděla v akci - hned jsem si vzpomněla na jeden z dílů onoho filmu, kde byl záběr na výrobní linku těchhle kyborgů.

 

Mezitím jsme dojeli na krásnou rovinku. Moje práce byla tentokrát odvětvovat smrky a řezat je na 12 m kusy. Z každého pokáceného stromu jeden kus - ten má největší cenu. Zbytek stromu zpracovala hlavice. Zjistila jsem, že smrk bude můj nejoblíbenější strom, protože větve jsou většinou suchý, takže půlka se jich uláme sama už při pádu stromu, a co náhodou zapomenu uříznout (protože to přehlídnu), tak to jednoduše ukopnu...

 

 

 


 

 

 

Začali jsme v půl desátý, končili v půl druhý, protože byl pátek. Do toho nás ještě přišel navštívit šéf, zdržel nás asi 20 minut a já jsem si ještě udělala pauzu na oběd. Když jsem si doma připravila řízečky, tak je přece nepotáhnu zpátky domu, to dá rozum, no ni?

 

Takže jsem řezala asi 3 hodiny a udělala jsem po přepočtu v čistým bez pár korun zase 700,-  Malý zlepšení oproti pondělku. Takže mě to začíná docela i bavit. Tak uvidíme zas v pondělí…

 

 

Ahoj zas všem,

přeju i vám úspěšnou práci!

LENKA 1

 

P.S. Opakuju si základy fyziky, v tom lese je to docela zásadní věc, je totiž nutno odhadnout, na kterou stranu se strom po odříznutí skutálí - a tedy včas mu uhnout.....

 

 

 

 

 

Komentáře (8)add feed
Ahoj Lenko1-dřevorubko, : mamča
to je fajn, že Ti to jde, i když si popravdě nedovedu srovnat v hlavě, co je v armádě fyzicky obtížnějšího, než rubání dřeva v lese. Ona armáda nepotřebuje instruktory, co by školili ty neduživé chudinky, co se teď pod dojmem vlastní zdatnosti podmíněné PC hrami hlásí do armády ?
Je mi jasné, že se jen tak nedáš, ale přijde zima, a pokud máš nějaké zdravotní obtíže, tak práce v lese nebude to pravé ořechové.
Nicméně Ti moc fandím. Je moc málo holek, co by si na tuhle práci troufly, a Ty ses teď klidně mohla povalovat na pracáku a čekat na nabídku práce odpovídající Tvému vzdělání, nebo vzhledem ke zdravotním problémům usilovat o invalidní důchod, jako naše opálená menšina.
Tak Zlom vaz ! (Né doopravdy !)
září 19, 2016 06:44
Leni : mia I
co ty ořezané větve a úklid po těžbě?? Dávají to lidem , aby si udělali palivo z těch silnějších větví a pak uklidili les nebo mají nějaký profištěpkovač, který spolkne i velká sousta? Co dřevo, kam se prodává? Je škoda, že vyvážíme ve velkém surovinu nastojato do ciziny, malé pily ubyly. Přitom se dají kmeny zpracovat na prkna, hranoly, hůř kvalitní dřevo na palety třeba. A lidi by měli aspoň práci.

Jsi odvážná holka, ale páteř trpí, ke stáru to nahledáš. Možná by to chtělo, jak už tu někdo minule psal, spíš sázet stromky . Uvidíš, jak Ti to bude vyhovovat. Hele a jedna maminkovská rada - pozor v zimě na krk, při práci v lese je člověk ohnutý, tímpádem na krku a v kohoutku se člověk potí a zároveň je chlad nebo vítr. Barchetový šátek s sebou smilies/wink.gif I naši chlapi si ho v chladných dnech a v zimě berou do lesa.
září 19, 2016 07:10
Co ještě napsat? Je fajn, že tě to baví : *NČ*
Přeju ti teda, abys měla pátek každej den! A až tě to bavit nebude, tak to zabalíš. Něco snadnějšího se určitě najde.
Zrovna třeba včera v tv ukazovali tři macatý matróny, který si v klidu na kanapi ve vobejváku vydělávaj solidní penís sexem po telefonu. Dokud budou žít úchylové a zoufalci (a ti jistě budou), mají tyhle báby vystaráno.
září 19, 2016 08:15
Leni 1 : doktor
Nevím proč krásná vojínka maká v lese,ale jsi dobrá.Upoutala mne Tvá poznámka na konci...:",že je nutné odhadnout",jak odhadnout? ,no přece podle zářezů do kmenu stromu se strom položí kam dřevorubec potřebuje nebo se pletu...???????
září 19, 2016 13:24
Strom už leží : vlk
A Lenka ho odvětvuje. Leží na neulomených větvích. Ty odřezáním změní těžiště kmene a ten se někam pohne nebo po otočí. Hlavně u listnáčů je to někdy dost zajímavé.
září 19, 2016 13:55
... : Mikin1
Prace v lese je makacka. Ja vcera kacel asi 3 hodiny suche smrky, odvetvoval je sekerou a nosil do pickupu (povoleni tady mame zadarmo) a byl jsem pekne znicenej. Muj synovec Martin pracuje v B.C. jako feller a samotne kaceni stromu (tedy bez dopravy na misto a pripravnych praci) muze delat jen 4.5 hodiny denne. A i kdyz je chlap jako hora, vraci se domu unavenej.
září 19, 2016 21:28
Popořadě: : Lenka1
mamča - to víš, že by reálně potřebovali, ale tak nějak na to, aby naše armáda skutečně fungovala sere Bílej tesák, jde v první řadě o teplý fleky papalášům a co se děje dole na jednotkách, je jim fuk.

mia 1 - jo, díky, budu na to pamatovat a jak začně foukat, začnu nosit svůj oblíbenej shemag.

doktor - naprosto přesně odpověděl vlk. Jo, vlku, chtěla bych mít tvoje technický nadání. Teď by se mi fakt hodilo.


JInak n- opravdu tohle beru jako nouzovku, nehodlám to dělat nafurt, protože je mi jasný, že za pár let bych to sakra poznala. Nejenom záda, ale třeba vibrace pily, který jdou do zápěstí a v dlouhodobém měřítku....... smilies/sad.gif

Aspoň o sobě můžu říct, že jsem schopná dělat s motorovou pilou a nezrakvit a nezmrzačit s eu toho, Třeba se to jednou taky bude hodit.


září 22, 2016 07:42
Technické nadání není třeba Lenko : vlk
stačí zdravý rozum a ten je ti vlastní. V lese se učím makat od maleho kluka. Měl jsem Husqvarnu 280, 12 kg těžkou neznicitelnou potvoru. Ale pak jsem měl návštěvu na chatě a pila šla asi do světa.
Přeji rovny terén a hodné kmeny smilies/smiley.gif
září 22, 2016 09:13
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]