O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

HESLO PDF Tisk E-mail
Středa, 10 srpen 2016
Žijeme v zaheslované době. Všude a na všechno aby si chudák člověk pamatoval nějaké heslo, nějaký PIN. Kolikrát jsem to zvorala... Přiznám se, že se snažím, abych jich neměla moc; a pokud by si na mne zasedl nějaký hacker, byla bych pro něj vyloženě chuťovka, protože by mi lážo plážo vybral všechno. No, ale naštěstí nic moc nemám.  Jedno z mých prvních hesel, vlastně to úplně první, bylo "KOZÍ NOHA".

 


 

 

 

 

 

     Když jsem byla malá, pracovalo se i v sobotu. Sice jen šest hodin, ale všichni. A protože můj táta pracoval přes týden mimo domov, tak jsem byla jen na krku mamince. Pochopitelně, že byly situace, kdy potřebovala jít něco vyřídit, koupit atd., a nemohla malou holku jen tak, bez dozoru, nechat samotnou. A tak si vymyslela velice chytrou věc: přímo konspirativní. Nejprve mi vysvětlila, co všechno se takovejm malejm holčičkám, které, když jsou samy doma, a otevřou nějakému tomu bubákovi, může stát. A pak řekla, že vymyslela něco, čím ty ošklivé lidi, co by mi mohli třeba ublížit, převezeme: že budeme mít své tajné heslo, které budeme znát jen my dvě a jinak nikdo na celém světě. A tak přišla na svět ta "kozí noha"... 

 

     Maminka si mne nejprve párkrát vyzkoušela, když šla třebas jen naproti do obchodu a zpátky. Zazvonila jednou, příště jen klepala, ještě příště zvonila vícekrát... a já vždy, když jsem přišla ke dveřím, tak jsem jen zavolala: "heslo"!!! A bylo to... Opravdu jsem nikomu jinému neotevřela.

 

     Jednou dokonce, to k nám šla babička, to dopadlo docela komicky: babička zazvonila, já se zeptala, babička mi odpověděla: "Dadlinko, to jsem já, babička, jdu k vám na návštěvu." A já nic, klidně jsem se sebrala a šla si hrát. Babička za chvíli zvonila znovu a pak zas, nakonec si tam sedla na schody a smála se i brečela. Naštěstí brzy přišla máma, babičku pustila dovnitř a omlouvala se jí. Ale babička - byla to její tchýně, tedy maminka mého táty - ji velmi pochválila. Sice byla z toho sezení na schodech celá dřevěná, ale řekla, že teď už věří, že se k nám rozhodně nikdo cizí nedostane :-)))

 

     Já to pak používala i když byly moje děti malé a věřte, bylo to fakt báječné. Poslední heslo, které jsem s nimi měla, jsem si vymyslela, když byli v pubertě. Měla jsem vkladní knížku, na kterou jsem si spořila "železnou rezervu". Občas se pochopitelně muselo trochu vyzvednout.

 

 


 

 

     Já ovšem byla vždy hrozná krkna, vždy jsem říkala, že "skákat si můžem jen tak vysoko, na kolik máme - a basta". Ale občas mne nějaké dítě ukecalo a tak se muselo jít s knížkou do spořitelny. To ale oni opravdu neměli moc v lásce, protože se vždy strašně styděli... A spořitelní úřednice je podle hesla už velmi dobře znaly a zdáli se na ně culily.  A jaké že to bylo heslo? - Museli do té řádky napsat: "Díky, mami!"

 

d@niela

 

 

 

 

Komentáře (4)add feed
A co dnes, : Michal
když všude kam lezu to po mné chce jméno nebo emal a heslo. K tomu mám dvě adresy a kdo si má tohle pamatovat? Někde na heslu nezáleží, někde chtějí jedno velké písmeno, n3kde k tomu číslo, někde nesmí být. A někde, aby to nebylo jednoduché, ještě speciální znak,#$%&... Takže, v počítači jsou všechna hesla v excelu, protože bez toho byl nemožnej. Ne všude si browser jména i hesla pamatuje sám. Není to přímo dokonalé zabezpečení?
srpen 11, 2016 06:29
Kudlí, : *deeres*
krásný!
"Díky, mami!"
To každý nevymyslí.
Také jsem mívala takovou spořitelní knížku, dokonce výherní,chodívalo mně tam z platu 300,-Kčs měsíčně, po měsíci ten zůstatek byl podobný, celých 20,-Kčs. To by byl nářez, kdybych vyhrála tu největší trefu 200%. smilies/grin.gif
srpen 11, 2016 08:57
jo, ale musím přiznat, : d@niela
že buď to moje krkounství je nakažlivé, nebo se mi výchova celkem povedla :-).
Ani jeden z nich není rozhodně "rozhazovačný".
srpen 11, 2016 10:52
Hele, : *deeres*
měla si to i s tou čárkou a vykřičníkem? Jedna moje tetka totiž měla mámu Slovindu a ta se jmenovala Mária a tetka její jméno použila na VK jako heslo. Pak se ale k penězům nemohla dostat, protože bába za přepážkou byla nekompromisní a tetka nějak zapomenula na tu čárku nad "a", protože měla utkvělou představu, že heslo zní Maria. Když chtěla prachy vybrat a knížku zrušit, svedla urputnou bitvu v České spořitelně, nejdříve s úřednicí a pak se svojí pamětí.
srpen 11, 2016 11:05
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]