O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ZÁŽITKY S PLATEBNÍ KARTOU PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 07 červenec 2016
Image result for platební karta bezdotykováVyjely jsme si – stařešinové rodu – po několika letech na společnou dovolenou do Bulharska. Jsme už jen tři sestry a vzaly jsme sebou dvě nejstarší dcery z rodu (jinak jsou nejstarší kluci). Nechci popisovat pobyt, přírodu a moře. To znáte každý a je to v podstatě stejné, jen oči, které se dívají, bývají jiné.

 

 

 

 

 


 

Když jsme tak sedávaly v příjemném baru, tak pokud jsme nehrály žolíky nebo kostky, tak se vyprávěly zážitky z rodiny nebo z práce. Moje dcera se realizuje na benzínce Shell na dálnici D5 směrem do Německa u pultu s občerstvením. Když vyprávěla svoje příhody ze zaměstnání, lámaly jsme se smíchy (hlavně proto, že se dají vyložit dvojsmyslně, já už jiná nebudu). Tak se s váma podělím.

 

Povětšinou jsou to zážitky s placením platebními kartami.

 

Většina zákazníků má bezdotykové karty, nebo jakési čipy, které jsou umístěny všelijak – třeba i na telefonu (tak jsem to pochopila). A tak se obvykle stává, že zákazník mává nad terminálem kartou nebo tím, kde čip má. Na to dcera obvykle reaguje: „Až se s tou kartou vydovádíte, tak pěkně ze zdola zasunout, protože my jsme staromilci a potrpíme si na kontakt.“

 

Teprve po proběhnutí transakce a vytisknutí účtenky a dvou dalších dá dcera pokyn vytáhnou kartu.  Reakce jsou různorodé. Jeden ze zákazníků s úsměvem podotkl:  „Děkuji vám madam, bylo to krátké a rychlé, přijedu si to někdy zopakovat“,  a rozesmátý odcházel. Dcera se za pultem válela smíchy.

 

 

 

 

Další zákazník si po zasunutí karty nemohl vzpomenout na PIN a tak ho s úsměvem upozornila: „Máte jenom tři pokusy na zadání PINu“.  Navíc byl netrpělivý a kartu vytáhl dřív, než se vytiskly účtenky, takže opakovat. Na to podotkl: „No, to jste pěkná tělocvična“.

 

Jiný zákazník mával telefonem, na kterém měl platební čip a když neměl zasunovací kartu, prones: „Ty vole, já nemám peníze“, tak mu dcera povídá – „si půjčte, ale ne ode mě“, a tak povolal kámoše, „aby ten zasunul“.

 

Další není s platbou, ale zákaznice si koupila čokoládový mufin. Vitrína je směrem k zákazníkům otevřená, na ni jsou srovnány pytlíky na zboží a kleštičky. Paní zaplatila a čekala, tak ji dcera upozornila, že si ten mufin může vzít sama. Vzala s podotknutím: „Ježíši, já myslela, že máte tak vyblejskaný sklo na vitríně“.

 

Dcera doufá, že modernizace platebního terminálu se nebude v brzké době konat, jinak by bylo po srandě. No, bylo toho určitě víc, ale jen tohle jsem si zapsala.

 

A teď můj vlastní zážitek s platební kartou...

 

Byla jsem za kamarádkou v Kroměříži. Nevěděla jsem, jak dlouho se zdržím, a tak jsem neměla zpáteční jízdenku. Tu jsem si šla v rámci procházky koupit na nádraží. V pokladně seděla krásně vymalovaná a vystajlovaná paní, ovšem naštvaná na nejvyšší míru  (asi měla den blbec). A do toho jsem přišla já s platební kartou, s vypnutým bezdotykáčem. Řekla jsem ji, že se musí zasunout do terminálu, na to mi odpověděla, že tam vidí znak, tak ať mávám.

 

Nešlo to.

 

Popadla kartu s očima v sloup (jako že jsem nějaká vadná) a mávala sama – nic. Nakonec to vzdala a zasunula. Zadala jsem PIN a s úsměvem jsem ji řekla, že to jde vypnout, tak ať si tu informaci pamatuje pro příště…

 

Tím jsem ji dorazila.

 

 

ZDENA

 

 

 

Komentáře (10)add feed
karty...platební. : Pepa
Já raději používám hotovost. To co rád zasouvám je úplně něco jiného. Karta o naší činnosti dává informace prodejnám a ty o tom kolik utrácíme mají pěkný přehled.
Pár dní zpět jsem měl zážitek. Dáma přede mnou zasouvala jednu kartu po druhé a na po jedné za druhou nebylo dost krytí. Nakonec vysypala kabelku a já i prodavačka jsme zírala snad na 30 karet všech možných obchodních domů a bank.

Já doufám, že se nedočkám zrušení peněžní hotovosti, to bude konec osobní svobody.

červenec 08, 2016 08:41
Pepo, : d@niela
tady zatím a většinoujsou karty debetní. Taky jsem mnohdy zírala, co lidí tam na té druhé polokouli mají za "vymoženosti"... Ale u nás už se kreditky taky docela rozmáhají, což o to.

No, ne že by byl konec osobní svobody, ale nastane doba totálních dlužníků smilies/grin.gif
červenec 08, 2016 09:05
Banky : Pepa
Ano, zde se banky předhánějí v nabídkách kreditních karet. Ale účtují téměř 20% což je zlodějina. Ale nejen to, obchodní domy, potravinové prodejny nabízí své kreditní karty. Perou se o zákazníky.
Ale zrušením hotovosti skutečně končí osobní svoboda. Vše bude jen elektronicky a daňový úřad a jiné instituce budou mít do desetníku přehled o každé osobě. Pokud se "rozlobí", zablokují účet a dotyčný se může jít pást.
červenec 08, 2016 10:28
Těch 20% : Michal
je zcela běžných i v Americe, když se ti to nelíbí tak to nekupuj. Takovou kartu máme i tady, nikdy nevím kdy ji budu náhle potřebovat. Třeba mám peníze jinde, třeba ve slamníku a kartu sebou. Až přijdu domů, vyplatím ji.
O zrušení peněz se hodně mluví v USA. Hotové peníze jsou drahé. Jednak je vyrobit a po opotřebení nahradit. Banky s nimi mají výdaje, musí je schraňovat, počítat, převážet... Proto se používají karty debetní, utrácím jen co mám, v peněžence nosím jen tu jednu kartu, nikdo mi nic nemůže ukrást, pokud nezná můj PIN. Tam totiž musím zdávat PIN vždycky, ať je nákup sebemenší. Navíc nejsou karty bezdotykové.
Zatím tomu brání poplatky. Jak přesvědčit svět k používání karet, když za to obchodník který ji přijme musí platit?
A navíc, bankovní poplatky. Za co? Mám na účtu peníze, takže jsem je bance de facto půjčil. A ještě mám za to platit? Bývaly časy, kdy platila banka úrok mně. Jsou už pryč.
A Pepo, co je to svoboda? Svoboda neexistuje, pamatuj si to. Tu jsi ztratil když ti vydali občanku. Na ní je tvá fotka a ta je v databázi. Je tam i ta nesmyslnost, trvalý pobyt. A ty si myslíš, že ztratíš svobodu? Žádnou nemáš, a jestli ti z toho zbytku velký bratr kousek ukrojí?
červenec 08, 2016 10:59
Doba totálních dlužníků už dávno nastala : *NČ*
Momentálně dluží každej občan ČR, včetně kojenců, cca 200.000,- Kč. Nevim sice komu, ale podle všeho nějakýmu židovi, kterej si to v příhodnejch okamžicích vybírá nebo vybere v naturáliích.
V nejbližší budoucnosti se ještě dluh každýho z nás o dalších 100tis. zvedne. Jednak budeme platit daleko víc "uprchlíkum", to hned, jak EK nařídí, platit všem těm ******* stejný dávky, jako pobírají teď v Dojčlandu a druhak je potřeba posílit a vystavět mohutnou armádu proti Putinovi, kterej sice ničím neohrožuje, ale to je fuk. Hodí se to takhle hlásat (skutečnýho nepřítele si ovšem i nadále budeme po tisícovkách lovit přímo z moře a pak hejčkat).
Čili, tzv. karty debetní jsou už dááávno jen a jen kartama kreditníma a úroky narůstaj.
Jen fakt furt netuším, komu vlastně dlužím. Pokud tak čtu, tak dlužej komplet všechny státy Světa, dluží celá Zeměkoule... ale komu kurnik? Židovi? Marťanum? V tom aby se prase vyznalo!
červenec 08, 2016 11:51
NČ, : Michal
jsi v hlubokém omylu. Debetní karta je co máš na účtu, utrácíš jen svoje peníze. Druhá strana věci je, že ty peníze jsi vlastně půjčil bance a ona by tobě měla platit úroky. Jenže to bych chtěl moc.
Tohle je omyl ve kterém žije většina národa, plete si debetní kartu s kreditní.
Debetní: máš peníze na účtu a z nich utrácíš a nemůžeš utratit víc než máš.
Kreditní: máš sjednaný otevřený úvěr ve výši řekněme 10 000. Z těch můžeš čerpat, ale platíš nemalý úrok.
No a pak existuje ještě, tady se tomu říká kontokorent, v mém případě 40 000 a o ty můžu utratit víc než mám. Samozřejmě, naskakuje úrok. U nás je sjednáno, že banka si automaticky bere peníze jakmile se na účtu nějaké objeví a v tom případě z nich úrok neplatím, nic nedlužím.
Jasné?
Ovšem máš pravdu, že jsou lidi třeskutě zadluženi ale tomu ty ani já nepomůžem. Když někdo takhle vytlouká klín klínem, není mu pomoci. Nakonec dopadne tak, že jeho příjmy nebudou stačit na úroky a pak zbývá už jen insolvence, teda bankrot. Ale to taky něco stojí a je z toho pořádné utahování opasku. Takže, utáhnout ten pásek o jednu dírku teď, nebo za čas až na doraz. Co kdo udělá je ale zas jen a jen jeho odpovědnost.
Nevidím ale souvislost mezi osobními dluhy a dávkám uprchlíkům, to mi jaksi uniká.
červenec 08, 2016 15:48
Zdeni : doktor
Zdeni,tak je paráda.Opravdu jsem se pobavil a pak,že život netropí blbinky.Díky....!!!!!!!!!!!
červenec 08, 2016 15:54
Hm. Aha. Tak jo, Michale : *NČ*
.
červenec 09, 2016 08:38
Doktore : Zdena
ti hrajou co?! smilies/wink.gif
červenec 09, 2016 12:10
popleto : Monika
znova jsem si tu početla a posmála se, poznámka, já jsem nejstarší, pak Lenka a kluci jsou proti nám cucáci, všichni mladší.
Amávat se u nás dlouho nebude, protože to sowtware nepobírá smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
sranda bude dál smilies/grin.gif
leden 10, 2017 12:48
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]