O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

PACIENTI JSOU TAKY LIDI PDF Tisk E-mail
Pátek, 03 červen 2016
To by jeden nevěřil, jaká jsou někteří doktoři prasata; aneb jakým strašlivým trapasem může skončit jedno vyšetření. Oč se jedná? Když kolega Eda minulý týden musel absolvovat vyšetření konečníku, jal se mi hned druhý den v práci vyprávět, jakéže to bylo. „Člověče, oni mají novou ordinaci a já byl úplně první pacient. Ještě jsem musel čekat, než jim tam připojí počítač,“ pravil Eda.

 

 

 

 

 

 

 

     „Hm, to se teda máš,“ já na to. „No, ona to teda žádná výhra nebyla. To si představ, že si tam tak klidně ležím na boku, zatímco mi doktor láduje hadici do zadnice, a v tom tam přišel jeden z těch řemeslníků a ptá se setry, kam chce pověsit ten obrázek. Ani dveře za sebou ten debil nezavřel, takže každý, kdo šel kolem, si mohl prohlédnout mojí prdel,“ kroutil hlavou Eda.

 

„To je hrozný,“ konstatovala jsem, načež Eda pravil: „To ještě nic není. Mnohem horší bylo, když mi tu hadici narvali do krku,“ a mávnul rukou, jakože škoda mluvit.

 

„Prosííííím?“ vytřeštila jsem oči. „No, to když jsem byl tenkrát na tom vyšetření žaludku …“ začal Eda své vyprávění, a mně se poněkud ulevilo při zjištění, že jsme se přesunuli v čase, k jinému vyšetření a k jiné hadici.

 

     A jakže to tedy bylo? To se měl tenkrát Eda objednat na gastroskopii (vyšetření horní části zažívacího traktu), a protože prý nebylo možné se do ordinace dovolat, rozhodl se jednoho dne, dojít tam osobně. Ráno si dal v klídku vydatnou snídani stávající z rohlíku s máslem a marmeládou, což zalil dobrým půllitrem kakaa, a poté vyrazil.

 

     Čekárna byla plná lidí, a když vylezla sestra z ordinace, podal jí to svoje doporučení k vyšetření s tím, že se jde objednat. „Tak se posaďte a počkejte si!“ pravila sestra, přidala ten jeho papír k těm ostatním, co v čekárně posbírala a zmizela za dveřmi ordinace. Uplynuly už víc než dvě hodiny, čekárna se mezitím vyprázdnila a Eda pořád seděl a čekal.

 

„Jééé, vy jste tady ještě?“ divila se sestra, načež jí Eda vysvětlil, že si čeká na ten termín vyšetření. „Jééé, já na vás úplně zapomněla,“ konstatovala sestra, zamyslela se a dodala: „Tak víte co? Když už jste tady, tak vás vezmeme hned. Pojďte!“ „Ale já jsem snídal,“ bránil se Eda. „A co jste měl?“ ptá se sestra. „Rohlík s máslem a marmeládou,“ on na to. „To zvládneme,“ konstatovala sestra. Samozřejmě se stalo to, čeho se Eda nejvíce obával – sotva mu do krku narvali hadici, milá snídaně šla ven.

 

„Já ti to měl rozmazaný po celém obličeji,“ pravil Eda a já měla při té představě co dělat, abych udržela obsah svého žaludku tam, kde má být. Nevím proč, ale nějak mi povídání o zvracení nedělá dobře (a jsem-li dokonce nějakému zvracení přítomna, s největší pravděpodobností hodím šavli taky).

 

     Když mu vytáhli hadici z krku, sestřička mu očistila obličej nějakým papírovým kapesníkem a poslala ho domů. A jak si tak Eda vykračuje městem, minul výlohu kadeřnictví, a v tom dostal spásný nápad nechat se ostříhat. Konečně proč smysluplně nevyužít ten volný čas, který mu zbýval, než mu pojede autobus, a háro už měl notně přerostlé.

 

„Tak ti vlezu dovnitř a povídám, že to chci úplně na krátko,“ pravil Eda a pokračoval: „Ty dvě kadeřnice se po sobě tak divně koukly, a pak jedna povídá, ať si teda sednu, načež si navlékla gumové rukavice. To mi bylo divný. Ještě nikdy se mi nestalo, že by mě stříhala kadeřnice v rukavicích. No nic. Až když mi zajela strojkem do vlasů, hodil jsem oko do toho zrcadla, před kterým jsem seděl a v tom jsem to uviděl.“

 

     Eda se odmlčel, máchal oběma rukama a pravil, že takový trapas jsem nikdy nezažila. Tušila jsem, co bude následovat. „Holka, já ti měl plné vlasy toho vyblitého rohlíku,“ pravil Eda a upřeně se na mě zahleděl. Instinktivně jsem si dala ruku přes pusu, protože, jak již víte, to povídání o zvracení mi nedělá dobře, a když jsem to ukočírovala, zeptala jsem se ho, co udělal.

 

„No, co? Nic. Zavřel jsem oči a nechal jsem jí to dostříhat. Co jsem měl jako dělat? Měl jsem jí vysvětlovat, jaká jsou ti doktoři prasata, že tě nechají z ordinace odejít takhle zeblitého? Navíc rukavice už měla, tak co. Ale to víš, že už jsem do toho kadeřnictví nikdy nešel,“ zakončil své vypravování Eda.

 

     Takže, přátelé, dobrá rada na konec: Po gastroskopickém vyšetření si ověřte, v jakém stavu ordinaci opouštíte, těžko se potom vysvětluje, jaká jsou ti doktoři prasata. Edovi děkuji za svolení tento příběh publikovat a čtenářům přeji krásný víkend.

 

JITKA GOTTEROVÁ

 

 

 

 

Komentáře (25)add feed
Krásný. Takový ze života. : Míša šíša
Vyblitý rohlík ve vlasech mě pobavil, předchozí zkušenost při vyšetření konečníku je dost otřesná. Ale nepřekvapuje mě to. Viděla jsem v nemocnici jak vozí babičky (s otupělým odevzdaným výrazem) na vozejčku jen v takových těch krátkých erárních bílých košilkách, kdy je vidět snad všechno. Kde je úcta k člověku? Kde je lékařská etika? smilies/sad.gif
červen 03, 2016 09:02
doktoři a sestry asi mají jiné vnímání nahoty, či co.... : Nona
.... chodivala jsem do gynekologické ordinace, kde byly běžně otevřené dveře do místnosti pro sestru, ta si tam pozvala i 3 další pacientky, dveře stále otevřené, ty čekající se tam bavily a naslouchaly, co si povídám s MUDr., naproti vyšetřovacímu lůžku bylo otevřené okno do ulice.... rozhodně jsem tam chodila co nejméně....
červen 03, 2016 09:08
Veselé vyprávění. : Pepa
Dobře a vtipně napsané.
červen 03, 2016 09:20
Mě by zajímalo, : Sidon
do jaké doby je to zasazené, jestli je to nedávno, nebo hodně dávno. Troufnul bych si to odhadnout na dobu před "sametem", protože to se stávaly i daleko horší věci. Anebo si to Eda trošku "přibarvil", aby víc zapůsobil na Jitku.

smilies/cheesy.gif
červen 03, 2016 09:48
Dost dobrej článek :))) : *NČ*
.
červen 03, 2016 10:00
Sidonku, : d@niela
to je z doby současné...

Ano, je to bohužel tak. Byla jsem asi před půlrokem na pohotovosti, moje astma. Velká místnost, čekárna - hala. Přivezli tam na lehátku pána, jen tak, v trenýrkách, asi jak ho doma bafli, ležel přesně tak, odevzdaně, nejméně půlhodiny, než na něj přišla řada. Na břiše položený papíry, v ruce zapíchlou kapačku...

A když jdeš do nemocnice na návštěvu - v létě - všechny dveře do pokojů dokořán, protože na pokojích je dusno, hnusno. Je vidět lidi, jak tam ležej. Někteří, kterým je fakt špatně, ležej úplně odevzdaně, je jim putna, jak vypadaj, co je všechno vidět.

Jiní, co tam mají návštěvy, mají svou postel obloženou příbuzenstvem...
No, a nemluvím o nějakém chudém špitále. smilies/sad.gif
červen 03, 2016 10:04
Tak to je teda nářez! : Sidon
V tom případě musím konstatovat, že za všechno stejně můžou komunisti!!!



smilies/grin.gif
červen 03, 2016 10:09
Danielko, : Sidon
a jestlipak dostal Pepa ze Žižkova tu povídku o tom pivě?

smilies/sad.gif
červen 03, 2016 10:11
zdravotnický : Iris
personál má určitým způsobem to vnímání změněné, to není omluva, ale je to fakt. Podobným syndromem trpí i jiné profese - třeba to často zmiňované pohřebnictví, školství aj. Jakýsi druh provozní slepoty. Na druhou stranu je taková otupělost někdy i lepší - představte si, že by se měl udělat pacientovi klystýr před operací a sestřička by se velice styděla a rděla, pacient by se rděl, och ach...takhle ta holka řekne - fakt se nestyďte, mě už to ani nepřijde. Otevřené dveře do vyšetřoven apod. je nevšímavost a hloupost, za kterou je personál shora plísněn, nemá a nesmí se to a´, děje se to a je možné se proti tomu ohradit.
Zrovna tak proti vyšetření bez předchozí přípravy, to je absolutně non lege artis.

Pokud jde o Edu, myslím ale, že navršil pár hlouposti na sebe, takže si také myslím, že historka je malinko uměle vyhnaná. Po nepříjemné fibroskopii a zeblití se jít nechat ostříhat - no to není moc věrohodné či vhodně zvolené, nemůžu to nenapsat. smilies/wink.gif
červen 03, 2016 11:29
Já jsem : alka..
Oboji vyšetření prodělala v malé oblastní nemocnici ve Vysokém Mýtě. Byla jsem mile překvapená vlídným a vstřícným jednání jak pana doktora,tak všech sestřiček.Přiznala jsem ranní hrneček čaje a musela jsem ještě hodinu čekat.
červen 03, 2016 11:43
a ještě si dovolím : Iris
poznámku..
Nejen personál, ale i pacienti dlouhodobě hospitalizovaní určitým způsobem otupí a ztratí mnohdy základní zábrany a slušné způsoby. Neříkám, že si to vysloveně vychutnávají, ale děje se to.
A pak je to personál, kdo je znechucený chováním některých pacientů - nevšimli jste si toho?
Není samozřejmě řeč o nebohých stařečcích v nedopnutých košilkách odložených na chodbě s chorobopisem na břiše....možná by stálo za to ty papíry schovat nebo sebrat a odnést řediteli nemocnice, to by pak byl tanec !
červen 03, 2016 11:46
alko : Iris
děkuji za Tvůj příspěvek smilies/smiley.gif
červen 03, 2016 11:47
Irisko, : Míša šíša
měla bych na tebe jednu otázku. Jak vnímá personál pacienty, kteří si na lůžkovém oddělení zaplatí nadstandard? Myslím to tak, jestli k takovým lidem spíš nemají lehčí formu averze, že jako mají něco navíc než ti "běžní" ostatní.
Nějak to nedovedu vysvětlit, tak nevím, zda pochopíš, jak to myslím.
červen 03, 2016 12:05
Jo, Sidone, už mi to došlo. Mám dlouhý vedení. : *NČ*
Nedostatky vznikly mejma různejma adresama. Přečtu snad do odpoledne, teď nutně musim pro kozel (strašně rychle mi v letních dnech vysychá) a pro kusanec bůůůůčku a flašku vokurek. Jestli bude ještě i čerstvej voňavej chleba, bude to bezva.
červen 03, 2016 12:05
Míšo šíšo, : Iris
za nás, za naše oddělení - spíše naopak Míšo. Pacienti, kteří si zaplatí nadstandard přinášejí nemocnici něco peněz, jsou většinou plánovaně přijatí a tudíž u nás leží dobrovolně a vědomě, jsou většinou slušní, čistotní a pravidel dbalí.

Tím samozřejmě v žádném případě prosím nechci říct, že lidé, kteří si nadstandard nezaplatí jsou horší. On nemusí být pokoj zrovna k dispozici pro všechny, kteří by ho chtěli, nemusí na něj dotyčný prostě mít nebo mu to přijde zbytečné, nebo se rýsuje delší pobyt a on by platil moc a blokoval pokoj atd...
Ale pak je skupina lidí, kteří se u nás octnou neplánovaně a někteří se chovají tak, jako bychom je tam drželi z plezíru a dělají naschvály a neposlouchají a remcají a jsou sprostí a utíkají a stěžují si kvůli kravinám.Říká se tomu non-compliance.
To ti z nadstandardů obvykle nebývají.smilies/smiley.gif

Trochu jiný pohled je na lidi, kteří si platí výkony - tedy plastické operace, které i u nás děláme, ačkoliv nejsme plastická chirurgie primárně. Tady musím říct, že...jo, ten pohled na ně je malilinko takový, jaks popsala. Nechci tomu říkat averze, to přímo ne.Ale mezi těmi opravdu nemocnými a potřebnými lidmi tvoří takovou zvláštní skupinku pacientů, bývá to jednou za čas a najednou, takže jsou pohromadě třeba na jednom pokoji - no a oni se někdy samoplátci tohoto typu chovají malinko...no jako samoplátci. Není to totéž, jako nemocný člověk na nadstandardu. Rozumíš?
Ale i vůči nim je třeba se chovat slušně - víš, možná až moc, skoro jakoby servilně, tak to víceméně nastavilo naše vedení befelem - z toho možná vychází ta lehoulinká averze. Ale fakt jen a jen lehoulinká. smilies/wink.gif
červen 03, 2016 12:24
Irisko, : Míša šíša
díky moc. smilies/kiss.gif
červen 03, 2016 13:01
Ne všude a ne vždy: : Martina P.


Ale převážně vidím nějakou změnu pouze v tom, že současní doktoři jsou ještě více zkorumpovaní, než tomu bylo za komouše. Dřív to byla flaška, bonboniéra, kafe či nějaká stovka.

Dnes to jsou peníze od 30 tisíc do 100 tisíc. Bohužel dřív měli všichni na tu bonboniéru či kafe, dnes těch 30 tisíc má však málokdo, zvláště narodil-li se v 50. létech.
Když mne máma vedla na operaci krčních mandlí, dala doktorovi flašku domácí slivovice. Máma říkala, že se smál, že je škoda, že těch mandlí nemám víc... Ale péči jsem prý měla náramnou.
červen 03, 2016 14:25
četla jsem hezkou věc: : d@niela


Když se zrodilo zdravotnictví, přistoupily tři hodné sudičky k jeho kolébce a první pravila: „Budeš dostupné pro každého“.
Druhá dodala: „Budeš kvalitní“.
A třetí to završila: „A budeš zadarmo“.

Pak vstoupila do místnosti sudička čtvrtá, ta zlá, a jenom prohodila: „Ale pokaždé bude jedna z těch tří vlastností chybět!“.
červen 03, 2016 17:04
Nemohu soudit. : Pepa
Já byl v nemocnici jen 3x. Jednou když jsem končil vojnu, tak jsem se probral na neurochirurgickém oddělení v Plzni. Nic mi nebylo. (Stálo by to za napsání) Jen mě bolela hlava po "opici". Podruhé jsem pobyl neuvěřitelně pěkných 14 dní. Na čundru jsem si zlomil lýtkovou kost. (proč mě tam nechali tak dlouho nevím) A po třetí mě léčili na vzteklinu. Něco ve mě stejně zůstalo, říká manželka.
červen 04, 2016 07:39
... : Bara
Vzteklina neni zadna sranda. Moje sestra mela pouze podezreni na vzteklinu, protoze ji kousl pes a lecba v nemocnici (pred triceti lety) byla dost narocna. Rikala neco o injekcich do bricha, coz bylo pry hodne bolestive.....brrrrrrrrrrrrr
červen 04, 2016 11:32
vzteklina : Iris
pokud propukne, je téměř vždy smrtelná.Proto i jen podezření na ni se složitě léčí vakcinami, které v inkubační době mají zabránit rozvoji onemocnění.Pepo, asi jsi hrozný vztekloun, kterého radší preventivně na přání manželky píchali....nebo ne? smilies/wink.gif smilies/cheesy.gif Žertuji samozřejmě smilies/wink.gif
červen 04, 2016 15:48
Iris. Rozbujelou vzteklinou trpí jeden bejvalej zdejší cestář, cestopisář, : *NČ*
u něhožž je to patrný už nejméně 10 let. Tak bych jen chtěl podotknout, že ta smrtelnost na vzteklinu není vždycky tutová, zatímco odumírání mozkovejch spojení je prokazatelný.
Ostatně, smrt je součástí života a umíráme všichni, každej přesně od okamžiku početí.

červen 04, 2016 15:58
NČ : Iris
Tutová ne, ale přeživších je jen skutečně pár a je to téměř zázrak. Nebo výdobytek moderní medicíny, která za člověka umí dýchat, honit krev tělem, vylučovat a vůbec......
Tvoji narážku jsem pochopila, ale nereaguji smilies/wink.gif
červen 04, 2016 16:19
Jasan, Iris. Jistě máš pravdu. : *NČ*
Já se v chorobách a následcích až tak neorientuju. To jen to slovo "vzteklina", zřejmě pocházející od slova vztek, mi připomnělo nedávný zdejší situace.
červen 04, 2016 16:27
Jitko.... : doktor
.....Jitko zdravím,omlouvám se,že píši tak opožděně,nebyl jsem opět přihlášen.Přečetl jsem Tvůj článek a žasnu.Ono opravdu záleží na lidech kteří maji o Tvé tělo i duši pečovat.Do dnešního dne jsem byl osmkrát(minimálně) na kolonoskopii a třikrát na gastroskopii a dvakrát na sondě do plic.Všechna vyšetření v pohodě.Při sledování mého vyšetření úžasná konzultace s doktorem a bezva péče od sestřičky.Vyšetření sondou do plic jsem nedal.Ne vinou lékaře,ale mou.Dávení bylo otřesné.Vždy jsem předem informován laboratoř přípravek k vyčištění vyšetřovaného místa,prostě super.Ahoj a při dalším Tvém vyšetření držím palce ať narazíš na doktora a sestřičku a ne pár čuníků...!
červen 06, 2016 13:39
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]