O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

FRANTOVY ORLICKÉ ZKAZKY PDF Tisk E-mail
Pondělí, 23 květen 2016
Tak jsem taky coural po Českém Středohoří, ale z té litoměřické strany. Koukám v jedné vesničce na značně zpustošený baráček, a tak mě napadlo, že jsem tady asi někdy před lety dvaceti pěti byl u jednoho známého, na jistém večírku. Ženil syna, měl tam s sebou i svoji docela pěknou slečinku, štíhlá útloboká blondýnka z těch lepších pražských kruhů.

 

 

 

 

 

     Svatba dopadla dobře, panička v krátké době řádně otěhotněla, jak se konečně sluší a patří. Pěknej byteček v Praze, pohoda. No, a když byla ve třetím měsíci, tak se jednoho krásného dne sebrala, došla na Nuselský most a skočila dolů. Rodinná tragedie, samozřejmě, důvod se prostě žádnej, ale opravdu žádnej nenašel. Žádnej dopis, nic a nic.

 

      Ovšem pár starých a moudrých dochtorů říkalo, že se to prostě stává u těhotných žen v souvislosti s hormonálními změnami a vůbec. Dost možná, nikdy jsem ovšem o podobném případě neslyšel.  Mladej vdovec byl z toho v těžkém šoku, tak se ho ujmula jeho manželky kamarádka a metodou Monte Carlo ho z toho docela rychle dostala. Vy nevíte, co je metoda Monte Carlo? No v automobilovém sportu se říká, že když při závodě havaruješ, rozsekáš auto na mraky a zůstaneš ovšem naživu, tak než ti to všechno dojde, tak máš vlézt do auta dalšího a závodit dál.

 

     No, a v mezilidských vztazích jasně existuje něco podobného.

 

 

Tak radši o něčem jiném, pod tou chalupou byl opravdu obrovitý lán kukuřice. Kukuřice ovšem sovětská, dva metry vysoká. Pole už na rovině, v tom úrodném polabském nížinném pásu. Oseto taky sovětskou metodou, obroušené zaseté zrno obalené startovacím hnojivem ve sponu tak 40 x 40 cm. Seto strojově, takže vzorová šachovnice.

 

No a takhle jednou za vlahé letní noci táhla parta z hospody. A jak to tak u pánů bejvá, jeden z nich se potřeboval ulevit. Nikdo neví, proč si nestoupnul k příkopu, on vlezl do toho lánu kukuřice. Potom udělal pár kroků, dvakrát se zamotal a bylo vymalováno… Von řval, kamarádi řvali, ovšem nic a nic. Venku tma, měsíc nikde. Po chvíli jim všem došel dech, z toho řvaní začali sípat.

 

 

 

 

 

 A co teď, ten maník se jednou ozval támhle odsud, po druhé támhle odsud a nic. No a takhle to táhli celou noc, až v půl páté ráno přitáhli traktor a potrubovali houkačkou a dělali pro něj zvukovej terč. Vylezl na druhé straně pole, naprosto vyřízenej, špinavej, utahanej a pořezanej od té obrovité kukuřice.

 

 Povídal, že nahoru neviděl vůbec nic a když se sehnul, tak nahmatal akorát kousek před sebou tunýlek a nic. Zdá se to dost neuvěřitelné, ale jak si nemůžeš korigovat směr zrakem, tak je konec.

 

Chodím dost plavat a párkrát jsem zkoušel přeplavat 500 m bazén se zavřenýma očima a trefit se na druhou stranu, do stěny 25 metrů široké. Ani omylem, vždycky skončíš na pravé straně bazénu. Stejně jako takové ty různé pokusy přejít náměstí se zavázanýma očima - buď začneš chodit v kruhu, nebo narazíš na zeď. Ale každej, bez výjimky, ať je pravák či levák, se točí napravo.

 

Stejně je to člověčinstvo divný…

 

FRANTA BOUŠKA

 

 


Komentáře (5)add feed
Franta Bouška má zajímavý poznatky : Míša šíša
S tím bazénem a náměstím to musím zkusit. Do kukuřice ale nelezu. smilies/kiss.gif
květen 24, 2016 07:19
... : deeres
Nemám žádný orientační smysl a je jedno jestli mám oči zavřené, nebo otevřené,mám pouze vizuální paměť. To je dost nedostatečné, pokud někam přijdu po x letech a mezitím dojde k podstatným změnám. Třeba povyroste les, nebo mně ho naopak pokácí. Pak jsem ztracená.
A Bouškův kamarád měl kliku,vzrostlá kukuřice je oblíbená skrýš černé zvěře. Většinou tam leží přes den, můžete kolem nich přejít na metr blízko a pokud nemáte psa, tak o divočácích ani nevíte. V noci vylezou a jdou na pastvu. Kdyby v kukuřici jeho kámoš narazil na bachyni, byl by venku raz-dva!
květen 24, 2016 11:04
Tak : Milene
mně ta kukuřice připomněla dětství. Blízko domku, kde jsme bydleli, bylo pole. Každým rokem ho JZD oselo. Jednou obilí, jindy kukuřice nebo hrách. A právě kukuřičné pole nám dopřávalo spoustu možností. Tak jsme si stavěli bunkry, chodby a různá obydlí. Divočáci asi v kukuřici nebyli. To asi měli jezeďáci radost. smilies/wink.gif A hrách byl taky senzační. Byl to asi nějaký krmný, ale to nám vůbec nevadilo se na něm pást. A dneska děti sedí u počítačů, a na skype. Taková škoda.
květen 24, 2016 12:32
Však ono se nadarmo neříká: Vylezl z hospody a motal se, jak maďar v kukuřici :))) : NČ
Dobrej cestopis. Dííík.
květen 25, 2016 18:31
NČ - maďara v kukuřici neznám :-) : skipper1
já kdysi pochytila akorát vítr v bedně a nudle v bandasce smilies/cheesy.gif

jinak v bazénu poslepu končím na levé straně - možná mám silnější záběr pravou rukou, tak mě to stočí vlevo (a možná je to blbost smilies/smiley.gif )
květen 25, 2016 21:58
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]