O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

PRO KRISTOVY DRAHÉ ROKY... PDF Tisk E-mail
Neděle, 20 březen 2016
Bylo mi trošku přes třicet, byla jsem ošklivá, tlustá a cítila jsem se na umření. Každé ráno cestou do práce jsem byla připravena vrhnout se pod první rozjetý vlak. Jediným problémem na této skutečnosti bylo jen to, že v širokém okolí se nenašly jediné vlakové koleje.

 

 

 

 

 

 

 

 

     Několikrát denně mě napadaly šílené scénáře mé tragické smrti, jako například že mě na chodníku srazí cyklista, který tam nemá co dělat a já upadnu tak nešťastně hlavou na obrubník a po měsíci v kómatu odejdu a zbudou po mně veselé siroty, tesknící pes a spokojený manžel, nebo že mě na procházce píchne neznámý hmyz, a já zemřu tiše a statečně v krutých bolestech na otravu krve a nebo jak se na přechodu pro chodce při přecházení na zelenou stanu obětí dopravní nehody a jako umírající ještě stačím tomu řidiči říct, že jel na červenou, že je to jeho vina a jestli s tím svědomím bude umět dál žít a tak podobně.

 

     Někdy mi při těch představách vhrkly slzy do očí a začala jsem v duchu nenávidět všechny lidi kolem, neboť patřili ke skupině všech potencionálních řidičů, kteří mě mohli srazit, zedníků na lešení, kterým právě mohlo vypadnout kladivo a trefit mě do hlavy - a jiných vrahounů. Prostě byla jsem nešťastná a neustále ubrečená. Ze všech těch skvělých kamarádek a kamarádů, kteří mi v těžkých chvilkách brečeli na rameni a já jim naslouchala a radila a pomáhala, se stal ohrožený druh vymírající na všech frontách. Byla jsem tu pro ně když oni potřebovali a ujišťovali mě, že se na ně mohu spolehnout a že mi to kdykoliv oplatí.

 

     Prd oplatí. Teď, když jsem byla v depresích a bez vyhlídky na lepší zítřky já, se rozprchli do všech stran jak hejno holubů, když mezi ně hodíš kámen. Jéžišmarjá, a já zase byla na celý ten život sama!

 

     Tahle skutečnost mě rozbrečela ještě víc.

 

 

 

     Taky mě napadlo, že zřejmě nebude vše v pořádku ani s mým manželstvím. Došlo mi, že téměř roční absence sexu mezi námi se asi nedá vysvětlovat jeho únavou z práce. Zvlášť, když muž vstával až po deváté, když já už měla jedno kolo za sebou, a domů z práce se vracíval dřív než já. Trápila jsem se a trápila jsem se a jedinou útěchou v této situaci mi byla slova mé kolegyně: Když se ženská trápí, tak z těch nervů začne hubnout. Ona když měla problémy s manželem, tak shodila deset kilo během měsíce.

 

     Ovšem ani mé rifle nechtěly brát tuto skutečnost v úvahu a místo, abych musela stále více utahovat opasek, tak se nějak záhadně zmenšovaly a obepínaly má stehna a zadeček jak lačné mužské ruce. Přímou úměrou se zadečkem mi narostla i prsa, až jsem dosáhla stejné velikosti jako v době, kdy jsem statečně kojila své nenasytné děti. Kabátky a košile se vzdouvaly, knoflíčky se trhaly a tělo se tlačilo ven.

 

     Zatímco mužská část populace se o mě vyjadřovala jako o ženské - krev a mlíko, správně vyvinuté, kolegyně v práci mě závistivě nazývaly tlustoprdkou a neopomenuly se mě při každé příležitosti zeptat, kolik kilo jsem to vlastně přibrala a jak mi to teď sluší a že se musím mít asi moc dobře.

 

     Uzemnila jsem je vždy velikostí své nové podprsenky a zmínkou o nějakém krému na zvětšení poprsí, jak je drahý a jak za to ostatní ženské musí platit, aby jim ty jejich bobule narostly do velikosti meruněk.

 

 

 

     Jednou k ránu jsem byla v takovém zvláštním polovědomí - polospánku. Zase jsem měla jednu z těch svých nálad, kdy jsem přemýšlela o tom, jak moc by pozůstalí truchlili nad mou smrtí. Představa manžela, vybírajícího rakev v pohřební službě, mě uspokojovala, zatímco jsem šťastně brečela a v duchu vybírala vhodnou hudbu. Pak se mi před očima mihla scéna, která mě rozbrečela daleko nešťastněji.

 

     Mé tělo oblekli do mých jediných černých šatů (na hrudi se mi odporně rozepínaly knoflíčky), rakev uchopili čtyři silní chlapi a odnášeli ji do obřadní síně. Najednou bum, prásk a pomóc, dno rakve nevydrželo mou váhu a mé tělesné ostatky se propadly na zem. Děti plakaly, manžel se smál, až mu slzy tekly a tchýně všem opakovala: Já to říkala, já to tušila, ta ženská se mi od samého začátku nelíbila. Vždycky udělala nějakou ostudu, to je strašné, ani po smrti si nedá pokoj!

 

     Abych vyhnala z hlavy obraz své milované tchýně, vstala jsem a šla vyvenčit psa. Bylo hodně brzy ráno, jaro se probojovávalo posledními záchvěvy zimy ke své vládě, slunce vycházelo a malovalo na oblohu krásné červánky. Vzduch byl mrazivý, cítila jsem, jak se mé tváře mění do podoby rajčete. Procházela jsem se po pěšině kolem vody, začínaly kvést zlaté deště a plané trnky, tráva byla tak sytě zelená, jak se umí zelenat jen na začátku jara a ptáci doslova křičeli nahlas, aby vytáhli ven z peřin oskara. Dítka - budoucí siroty ještě spaly, pes byl tím vším jarem taky tak omámen a horečnatě pobíhal mezi keři, krtičinci a myšími děrami a snažil se všechno označkovat, všechny krtince rozhrabat a očichat všechno nově vyrašené.

 

     Zastavila jsem se na břehu, pozorovala kalnou a divokou vodu, jak teče dál a dál, aniž tuší kam a v tu chvíli jsem se rozhodla. Ano, přišel okamžik rozhodnutí, skočím dolů do vody o teplotě 4 stupně Celsia a ukončím to. Představa mé maličkosti, jak skočí do té ledové vody a při mé smůle se trefím do místa, kde nebude víc než po kolena a nateče mi do fungl nových botasek od Adidasu, mě vrátila do reality.

 

     Sluníčko se prodíralo skrz mraky, probleskovalo mezi topoly a má dušička obrátila o stoosmdesát stupňů. Celé ráno mi připadalo skvostné, v duchu jsem si opakovala své oblíbené verše, dýchala jsem zhluboka a roztáčela všechny své čakry, šla jsem dál a dál a bylo mi krásně na duši, krásně odhodlaně a vítězně zároveň, těšila jsem se, jak vzbudím děti, nachystám jim snídani a začnu znovu žít. Zaplavená vlnou euforie a okouzlena červánky jsem se nedívala na cestu a bum, přehlédla jsem psem vyhrabanou díru a rozplácla se jak široká, tak dlouhá.

 

     Místo smrtelné rány do hlavy, těžkého krvácení do mozku nebo zlomeného vazu jsem skončila jen s vymknutým kotníkem.

 

 

VODOMĚRKA

 (2004)

 

Komentáře (16)add feed
Super vzpomínka ! : mamča
Tenhle článek mám vytištěný a vždycky znovu do mě naleje kyblík energie a smíchu. Je to dávno a Ty jsi Vodoměrko od té doby ušla obrovský kus cesty za štěstím.
Moc Ti to přeju.
Jen bys nás občas mohla obšťastnit zase takovým skvělým humorem jako tenkrát. Ale znám to, když je člověk šťastný, tenhle druh humoru se nedostavuje.

březen 21, 2016 09:36
Tak tak, : wendy
i většina umělců tvořila vnitřně rozervána. A jak jim to šlo. Když se vrátím do úplné životní prózy, nikdy jsem domna neudělala tolik práce a tak rychle, jako při rozervání...
Zdravím usměvavou Vodoměrku a posílám vzpomíku na Hiolice.
smilies/cheesy.gif
březen 21, 2016 12:49
Nádherný článek : babi
Já jsem si při něm vzpomněla na kamarádku.Nelíbila se sama sobě a takto to komentovala . "Každý člověk je krásný jedno životní období,nebyla jsem krásné dítě, ani dívka, ani žena.Budu tedy krásná stařenka".Toho se bohužel nedožila.Ale duši měla krásnou celý život.
březen 21, 2016 13:44
Vodoměrko : -doktor-
Moc hezké,úsměvné a hahahaha i se šťastným koncem.....!!!!!!!!!!!!
březen 21, 2016 14:25
Ježíšmarjá, : Vodoměrka
no to koukám, co to Daniela vyhrabala z hlubin dávné minulosti... to je už panečku let!

březen 21, 2016 19:28
Wendy, : Vodoměrka
zdravím a vzpomínám na Holice... třeba se tam ještě někdy uvidíme...

Jo, rozervání je přímo ráj pro inspiraci a tvorbu...
březen 21, 2016 19:30
Mamčo, : Vodoměrka
děkuji... což o to, humor by byl pořád, toho se asi jen tak nezbavím, ale čas mi teď zabírají prťata (tedy spíš už slečny, rychle to utíká a dětičky nám rostou a stránou) a pak ještě ten můj "andělský svět plný skla a korálků a kamenů" a spol... a ještě potřebuji trochu víc malovat, musím mít víc věcí, docela ráda bych udělala aspoň malou výstavu mých obrázků... ale dávám si ještě odklad, do léta to určitě nebude... hahaha...
březen 21, 2016 19:33
babi, : Vodoměrka
asi si to od tvé kamarádky vypůjčím a budu se těšit na dobu, až budu krásná stařenka...
březen 21, 2016 19:36
doktore, : Vodoměrka
díky, šťastné konce mám ráda... jsem nenapravitelný optimista, i když se to občas nezdá... smilies/wink.gif
březen 21, 2016 19:37
Teď su : Sidon
z teho nejaké zaskočené. Nevím proč, ale doposavad jsem měl za to, že Wendy a Vodoměrka jsou vlastně jen jedna osoba se dvěma nicky.

smilies/shocked.gif smilies/shocked.gif smilies/shocked.gif
březen 21, 2016 19:44
Sidone, : Vodoměrka
jsem poctěna... srovnání s Wendy beru jako vyznamenání... a jednou třeba budu jako ona... inteligentní, milá, příjemná žena s rozhledem, dobrá diplomatka a úžasná babička...

březen 21, 2016 19:54
Pěkné, : Lenka1
to s tou rakví obzvlášť pobavilo. smilies/grin.gif
březen 21, 2016 20:44
Vodomírko, : Sidon
rádo se stalo. Teď teda ale nevím, co na to řekne Wendy, když si to takhle podala. Z mé strany v tom žádný postranní, nebo špatný úmysl nebyl, a opravdu už ani nevím, proč jsem měl ten dojem.
březen 21, 2016 20:49
I JÁ JSEM POCTĚNA : wendy
až mám slzy v očích. A Vodoměrce říkám - nápodobně. A tak krásně píše...

Sidone, vždycky jsem měla jen jeden nick, s jedinou výjimkou. Na diskusi ČN jsem byla ve při s pár pány, jak jinak než o politice. A protože jsem jednak byla přesvědčená že pravdě se blížím víc než oni a druhak už to začalo být trochu sexistické, objevila jsem se tam jako nový nick a psala jsem totéž, ale trochu jinými slovy a jako muž. A hned bylo - no tohle máš docela recht, a na pivo bychom spolu mohli, a pojď to ještě rozebrat...dnes se za to trochu stydím, ale byl to jen takový ojedinělý experiment.
smilies/cool.gif
březen 21, 2016 21:15
Bravo ! : Sidon
Tak to jsem rád, že jste holky rády obě, a že jste si jedna druhé takhle nakloněny. Asi to bude tím, že máte něco hodně společného.

smilies/wink.gif
březen 22, 2016 07:40
Sidone, : Vodoměrka
jo, máme něco společného... tys na to kápl... manžely radioamatéry smilies/wink.gif
březen 22, 2016 10:19
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]