O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

BENDŽÍ, KSAKRU, BENDŽÍÍÍÍÍÍÍ PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 10 březen 2016
Bylo kolem půl šesté odpoledne, když mne oslovil můj chlupatec s prosbou, abychom "šli ven". Umí to velmi přesvědčivě. Tak jsem nandala šatičky jemu, vzala si džíny, bundu, čepici a boty, připla si ho na vodítko a už jsme zahájili kropící procházku. Na dlouhé štrece vedoucí Centrálním jihoměstským parkem jsme potkali paničku s roztomilým šedivým pejskem Kayovy velikosti i stáří.

 

 

 

 

 

 

 

     Já, totální neználek na psí rasy, stejně jako rozeznávám auta nákladní, osobní a červená, stejně tak rozliším psy velké, chlupaté, malé a neřády.  Tohle byl pejsek nesmírně milej a s Kayem si opravdu padli do ok. Tehdy jsem - já zlotřilec - provedla totálně nezodpovědnou věc: umluvila jeho paničku, aby ho rovněž pustila na volno a dopřála jim psí radovánky. 

 

     OK, Benji a Kayo byli nesmírně hodní, kroužili kolem nás, my dvě si povídaly... Při té příležitosti mi jeho majitelka sdělila, že jednou se jí drahoušek totálně zdejchnul a našla ho až co zavolala měšťákům. Naštěstí... Trošku ve mně hrklo, ale oba psi vypadali, že oni se určitě nikam nezaběhnou; občas tedy odběhli na druhou stranu parku (byl velmi velmi pěkný podvečer, teplo, sucho, příjemno), a protože ven vyšli snad všichni opsení lidé, měli kluci co dělat. Po chvíli ale Benjiho panička prohlásila, že by už mohli jít domů...

 

 

 

 

 

 

      Bohužel, psa se nám nedařilo a nedařilo odchytit. Nějaké to volání "Bendží, ke mně!, Bendží, náááá...", Bendží, jdeme domů", a další podobné varianty - nic nefungovalo, spíš naopak pejska  odradilo. Po hodině jsem (mám za sebou přesně stejné zkušenosti) oslovovala kolemjdoucí s fenkami, zda by nebyli tak laskaví a pesánka nám neodlovili. Ten pacholek se přiblížil vždy tak na půl metru, i na podstatně kratší vzdálenost - ale rychlost jeho ucuknutí byla téměř blesková.

 

      Obdivovala jsem slušné vychování Benjiho majitelky, i když kdo ví, jakými názvy mne v duchu jmenovala.

 

     Kolem už byla tma, většina lidí seděla u večeře či u televize, jen my dvě stále kroužily kolem rozjásaného čubáka. Kayo se velice rád k němu přidružil a tak na naše kvarteto musel být ze sídlištních oken jistě zajímavý pohled.  Trvalo to dlouho, než majitelka jednoho pidipejska, nejspíš miminka pražského krysaříka, ho odlovila. Lidi, my dvě se v tom okamžiku chovaly jak dvě puberťačky - jásaly jsme, vejskaly a hnaly se k Benjímu. 

 

 x x x

 

 

      Když jsem se poté šťastně a spokojeně vracela s Kajíčkem domů, a později svého špinavého prasáčka drbala v umyvadle, celou dobu jsem mu říkala, jak děsně hodnej je on chlapeček, že už tohle nedělá, že už je pejsek občas i poslušnej ... Ufff - ale byl to super zážitek!

 

d@niela

 

 

Komentáře (12)add feed
poslušnost. : Pepa
Pes musí hledat pána a ne pán psa. Tréning musí začít již u malého štěněte. Je na to jednoduchý způsob. Pamlsek dostane jen tehdy, pokud splní příkaz.
Rád sbírám houby. V lese jsem 4 a více hodin s pejskem. Já o něm nevím, ani se nezajímám kde je a co dělá. Ale jakmile vykročím k domovu, jako zázrakem je mi u nohy.
březen 11, 2016 01:53
No to je na zastřelení - paničky, která nebyla schopná naučit psa to nejzákladnější - přivolání. : Myška
Pak je buď pes odsouzen na celoživotní vláčení na vodítku, nejčastěji na flexině, na níž je různě popouštěn a přitahován, nebo, když ho pustí na volno, musí panička čekat, až se psovi zachce přijít, nebo až jí ho nějaká dobrá duše odloví. NECHÁPU!
březen 11, 2016 08:11
Taky mám psa : Magi
ale poslušného. A protože je velký a aktivní a já s ním každý den chodím, běhám, nebo jezdím na kole, tak chodí pouze na volno. Ale prostě poslechne na slovo. A pak mě STRAŠNĚ rozčilují neovladatelní a neposlušní (a dost často i provokativní) psi a HLAVNĚ jejich "páníčci" (uvozovky jsou tam proto, že nebývá jisté, kdo je čí páníček). Problém to totiž pak v tom, že i na mě okolo jdoucí lidé vyžadují, ať mám psa na vodítku, protože psům už prostě nevěří. A přitom vychovat psa není nic složitého a měl by to hned u štěněte provést každý, kdo ze svého psa chce mít jedou hlavně radost a umožnit mu i jiný život než za plotem či na vodítku.
březen 11, 2016 11:52
danielo : -doktor-
Dcera se zeťákem měli dva psy.Dobrmana a vlčáka( obě to byly slečny).Zeťák s nima rád běhal.Dával jim "čutku,jak říkal.Byly skvělé,poslušné.Je to asi dva měsíce mu vzaly "čápa"(slova našeho zeťáčka).Volal,pískal,hledal,hledali s dcerou ,nakonec hledali a volai i sousedé.Márně.Nevrátily se večer,nevrátily se druhý večer.To už se zapojila městská policie i pomáhaly dívky z nedalekého útulku.Vše marné.Za týden je našel pejskař na procházce.Ležely chuděrky na žel.trati.Mrtvé.Obrečeli jsme je.Ale od ledna mají krásné štěně vlčáka (německého ovčáka).Též holku,tak uvidíme co se z ní vyklube.Stále trochu smutníme po dvou "našich holkách".Útěk se jim chuděrkám nevyplatil.
březen 11, 2016 15:50
... : deeres
Myslím, že ti, co mají správně vychované psy, nikdy neměli beagla. Jsou to chlupáči přítulní, přátelští, neagresivní, protože šlechtěni do smečky. Jenže také šlechtěni na štvanice.
Já si toho vědoma, chodila jsem s ním na cvičák a povely pak zvládal perfektně. Ale jenom do té doby, než narazil na stopu. Pokud jsem na něj zařvala povel v okamžiku, kdy zavětřil, tak poslechl, ale jak vyrazil, tak to byl už pak hluchý a zdrhnul třeba na celý den a vrátil se až když byla doba jídla. V Praze to šlo, v parcích měl sice rozsáhlý akční rádius, ale stačilo zapískat. Jen jsme se odstěhovali na venkov, z preventivních důvodů, začal chodit na vodítku. Jenže potom už jsem ho nemohla pustit ani v parku, jak byl na volno, považoval to za povel"Dělej si co chceš!"
Beaglů a i jejich kříženců znám několik, ale jenom jednoho znám, co je na volno a ten má elektronický obojek a vysílačku. I tak je nebezpečí, že ho tu picne nějaký dobrovolný myslivec.
březen 11, 2016 16:23
Beagle je líbivý pes. Bohužel. protože se líbí, hlavně štěňátka, pořizují si ho lidi, kteří naprosto nechápou, co je to za plemeno, k čemu bylo určeno a jak ho vychovat. : Myška
Deeeres, to nemyslím na tebe, ale myslím to obecně. Znám dost těch, co jsou z nich jejich majitelé nešťastní. A přitom stačilo málo - vyhledat si o nich informace a počítat s jejich povahovými vlastnostmi i s dědictvím, co v nich zanechalo jejich lovecké využití, tedy s jejich vlohami. Nebo spíš na základě těch informací pořídit jiné plemeno, jednodušší na výchovu, raději společenské bez loveckých vloh.
březen 11, 2016 17:00
Naše Bobina : wendy
vážení přátelé, je podle veterináře křížená s jezevcem, kníračem, beaglem a ještě si prý není jistý s jednou pravděpodobně kříženou rasou. No z beagla asi moc mít nebude, protože sice lítá jak ztřeštěná, ale na hlasité zvolání Zůstaň! skutečně přičapne a čeká.
Je ale hrozně rozežraná, my ji moc nerozmazlujeme, aby nebyla tlustá, tak nedávno v nestřeženém okamžiku odebrala malému školákovi nakousanou housku. Kluk řval, tak jsem jej poučila, že má svačinu držet z dosahu a nebo ji sníst ve škole. Nebylo to moc výchovné, ale co už. smilies/wink.gif
březen 11, 2016 20:57
wendy : opas
Na mlsného psa pomáhá jednoduchý trik. Sedneš si ven, dršíš v ruce buřtíka a ukusuješ (nebo to předstíráš). Když pes jen zblízka přičuchne, tak dostane ránu že mu klinkne hlava.
Rychle se naučí vedle tebe sedět, oči přišpendledné na buřtíku, ale nos otočený na druhou stranu.
Představ si v přírodě, že by jeden vlk čuchnul šéfovi smečky k jeho večeři! Myslím že by byl moc rád, kdyby to vůbec přežil. To se prostě nedělá.
březen 13, 2016 11:51
Ano, plně výtku akceptuji : wendy
ona panáčkuje, sedá, lehá, zůatává, podává pac, podává všechny nohy k očistě na rohožce, umí i vozemboucha podle Kaisera - ale tohle mlsání jsme nějak nezvládli. Zatřásla jsem s ní důkladně, nezjezdila jsem jen kluka, byla pak dlouho jak spařená. Budu v tom pokračovat.
Její předchůdkyně LUkyna to byla dáma - při našem konzumování seděla jak ty říkáš - v dosahu vůně jídla, ale hlavičku decentně otočenou směrem pryč... smilies/cool.gif
březen 13, 2016 20:07
Tak v tomhle já jsem na odstřel... : d@niela
Když si tak sedím u televize a něco mlsám, moje chlupatý miminko se ke mně přitmelí, dá mi hlavičku na rameno a vůůůůůůůůůůůůbec nesomruje. Ale zato předvádí úžasně dokonalý psí voči.
No - a co udělá panička?
Ale fuj, ani to psát nebudu...
smilies/grin.gif
březen 13, 2016 23:16
No proto se říká : wendy
něco o těch psích očích, ne ? smilies/cheesy.gif
březen 14, 2016 12:18
... : bb
Teda to by mě zabilo, mít takového psa :-)) paničky Káji i Bendžího by se příště mohly setkávat na cvičáku a dát chlupáčům do těla.
propánakrále, prosit kolemjdoucí, aby nastavili svoji fenku coby vábničku :-)))
březen 22, 2016 01:42
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]