O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

KAJÍNEK JE VENKU! PDF Tisk E-mail
Pondělí, 07 březen 2016
Jsem venku, je tma, je nechutně časné ráno, je úplně prázdná ulice. Přede mnou, kousek od vchodu, je halda ulámaných a uřezaných březových větví, tak, jak je tam naházeli pánové s motorovou pilou. Už jsou haldy sněhu pryč, jen semo tamo je pozůstalá hromádka - sněhu, aby nebyla mýlka - která připomíná tu předchozí bílou nádheru. Ano, nikde nikdo, ani jeden opuštěný živáček.

 

 

 

 

 

 

 

 

      Najednou jsem ho viděla. Byl snad dva tři metry ode mne, díval se na mne stejně upřeně, jako já na něj. Ani jsem se nepohnula. Vtom se kolem mne přehnalo cosi bílého s černými fleky a oba dva mi zmizeli z obzoru. Následovala honička, jakou jsem ještě nikdy neviděla: to mé  chlupaté dítě se mi proměnilo před očima v dravého vrahouna, odhodlaného si ulovit snídani.

 

     Měla jsem strach, z obou stran toho prostoru, plného křovin a stromů, jsou silnice - i když nejsou nijak extra frekventované, náhoda je mrcha. Útěk a pronásledování trvalo krátce, maximálně dvě minuty se tam honili, ale připadalo mi to jak minut dvacet.

 

     Míhali se kolem mne, zajíc byl téměř chycen, ale nakonec se ubránil - svého pronásledovatele odkopl zadními běháky. Zmizel, nejspíš do své nory. Je totiž mj. místní... 

 

      Uvědomila jsem si, že je pravda, když se říká, že během prvního roku psi dosahují lidského věku kolem dvaceti, třiadvaceti. A že ten můj má v sobě dost možná i nějaké ty geny loveckého psa. Pohled jeho očí byl jasný: "Co se nepodařilo dnes, zkusím příště, a to by bylo..."  Nakonec se mi ho podařilo odchytit a vydali jsme se spolu domů, na snídani.

 

       Kajínek byl blahem bez sebe. Sblajznul misku granulí a oddal se snění...

 

d@niela

 

 

Komentáře (12)add feed
Moc krasny prispevek, Danielo. : MOIRA2
Jen me zaujal pravopis slovesa "sblajznul". To je jako "s povrchu pryc"? smilies/grin.gif smilies/grin.gif Ja bych napsala "zblajnul" jako "zmena stavu". smilies/grin.gif smilies/grin.gif Co na to nase chytre kudlanky??
březen 08, 2016 08:48
I v malych pejscich je kus lovce : Mikin
Muj byvalej pejsek Lubos taky na zadneho vlka nevypadal, ale zajochy se na svych pomerne kratkych nozickach snazil ulovit. To se mu sice nepodarilo, ale kdyz jsem treba strelil malorazkou tetrivka a ten dopadl na zem jeste zivy, nemilosrdne ho dorazil.
Jednou taky nasel sedet v oku dosud zcela ziveho a zdraveho zajice (snowshow hare) a okamzite ho zadavil. Proste ho chytl za krk a zatrepal s nim, jako by nikdy nic jineho ani nedelal.
březen 08, 2016 09:18
Díky, Moiro :-) : d@niela
sblajznul - já to beru (a koukala jsem se i jinam) jako že to snědl... Sebral to a sblajznul. Takže "s".
březen 08, 2016 09:39
... : deeres
Správně, také můj můj pes sblajznul kdejaký fujtajxl, co kde našel. smilies/grin.gif
březen 08, 2016 10:25
Krásnej : Lenka1
ušák. Jsem ráda, že ho hafan nechyt.

P.S. Gramaticky správně je opravdu "zblajznul".
březen 08, 2016 11:41
To svět : alka..
neviděl. Když se nehádaj o politice,tak hledaj kdejakej překlep.
březen 08, 2016 12:30
já se nejdřív lekla : marty
že Kájínek zase utek z Borů, nebo kde to teď sedí. Ufff, to se mi ulevilo. Jinak pejsánek v sobě objevil loveckou vášeň. To je přirozenost.

Já se zase doma bavím našim 7mi měsíčním kocourkem, co ten dokáže dělat za přemety a akrobatický čísla, to je taky radost sledovat.
březen 08, 2016 15:34
... : deeres
"S", nebo "z", toť otázka, oboje je nespisovné, ale používá se to i to a v Praze to je "sblajznout". Slíznout s povrchu a fofrem spolknout, než mně to panička vyrve z huby.
Psí lovecké pudy jsou mrcha, jenže pražští ušáci a je jedno, jestli to je divoký králík, nebo zajíc, to jsou honění matadoři a naši psí blbínci nemají šanci.
Jednou jsem se svým trumberou byla na Žižkově u Vítkova. To ještě skrzevá kopec jezdil vlak (dneska tam jezdí už jenom skejtaři) a v náspech byly nory s králíky. Můj pes jednoho králíka nadzvedl a už oba letěli do křoví někam nahoru k Mauzoleu. Když jsem konečně i já vyfuněla do kopce, vidím králíka, jak sedí u lavičky , chechtá se od ucha k uchu a piluje si nehty. Můj pes mezitím kličkoval po zamotané stopě kdesi v roští. Konečně dorazil k nám, ušák zajel znovu do křoví, udělal několik kliček a pak se vrátil zase k lavičce, kde se v klidu opaloval a čekal , až konečně dorazí i ten psí mamlas. To se ještě několikrát opakovalo a pak králík zmizel, pes byl odchycen a protože jsme tak strávili příjemné celé odpoledne, šlo se už jenom rovnou domů.
březen 08, 2016 17:48
Bože, to jsem se taky lekla, říkám si, : wendy
už že to jenom projedu a běžím pro skleničky na MDŽ a Kudlankáře - a co čtu ???!! Kajínek je zase venku. Tys nám teda dala. A kdo by ten útěk zase platil...?

smilies/shocked.gif smilies/cool.gif
březen 08, 2016 18:42
a já přidám připomínku biologickou : šídlo
zajíci nory nemají. smilies/cheesy.gif
březen 08, 2016 21:50
Šídlo, : deeres
v Praze to téměř vždy jsou divocí králíci a ty mrchy, aby dráždily naše chlupatce bydlí v norách, co mají udělané v náspech železničních tratí. Na Vítkově to byl určitě králík, protože měl krátká ušiska a ten zločinec, co mně psa nalákal téměř pod vlak ve Stromovce, tak to byl zase králík.
Teď bydlím za Prahou a tady vídám spíše ty ušatce, takže zajíce a ty jsou také pěkně vodrzlí. Žvejkaj trávu na louce před domem, já koukám z okna na něj ze třech metrů a nic. Otevřu dveře ven a je v prachu.
březen 08, 2016 22:18
zblajznul : Pepa
Znáte: Pan Fajst, vepřovou zblajz
pak koupil koninu pro celou rodinu.
březen 09, 2016 05:15
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]