O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

PADÁ A PADÁ A PADÁ ... PDF Tisk E-mail
Úterý, 01 březen 2016
Tentokrát už si dávám setsakra pozor a taky jsem si pokaždé vzala boty s neošmajdanou podrážkou :-))). Zatím se tedy na ranních i večerních procházkách statečně držím ve svislé poloze. Snažím se taky fotografovat všechno, co se mi namane - protože tak krásné to tu už hodně dlouho nebylo... 

 

 

 

 

 

 

 

 

     Bohužel, i naše čtverhranná ulice (ano, naše ulice je do čtverečku!)  musela odevzdat několik velkých větví... Dokonce jsem našla i docela statný strom, který tu nečekanou tíhu neunesl a vyvrátil se. I u nás se proto "řeže a řeže", zaměstnanci, kteří mají údržbu zdejších stromů, keřů a trávníků na starost, se opravdu nezastaví. Během té odpolední a delší procházky jsem objevila plno olámaných stromů, plno aut, které byly uvězněny nejen sněhem.

 

 

 


 

 bylo pozdní odpoledne a venku začalo poprchávat a pomalu se přidával i sníh.

A pak to najednou začalo padat, padat, padat....

 

 

 

 

 

 

 

 Ulice se vylidnily, bylo tak, že bys "psa nevyhnal".

Jenže ten můj se mohl z návalu sněhu radostí zbláznit :-)))

 

 

 

 

 

 

Vyfasoval světýlko na krk a venku bylo všechno jeho. 

 

 

 

 

 

 

 

Ráno začalo všechno zvolna tát - a postupně se měnit v zmrzlou břečku.Ale jen na chvíli -

pak už jen mrzlo a mrzlo a teď jsme všichni zamčeni ve ledovém království...

To zas bude zlomených tlapiček (těch dvounohých).

 

 

Jak to vypadá u vás?

 

 d@niela

 

 

Komentáře (11)add feed
... : bb
Hezké fotky. Líbí se mi, jak pod sněhem všechno ztichne, zklidní se a zpomalí. U nás to vypadalo podobně, teď už to taje. Naštěstí jsme měli možnost zůstat doma a nevyjíždět, děti jsou tento týden všechny v Praze, takže pohoda, nevidím za každým pípnutím mobilu auto v příkopu.. to pak mám tohle počasí moc ráda, poslouchat praskání ohně v krbu a dveřmi na terasu sledovat šrumec v krmítku. Slítl se k nám celý ptačí strom (ten tu máme, jak v Uprchlíkovi od Sekory :-) a během dneška snědly ty potvory opeřený skoro šest litrů zobání. Nabíráme starou plastovou odměrkou z pytle, je na litr a půl, do krmítka se vejdou nanejvýš dvě dávky. Snídani dostali kolem deváté a po obědě bylo vymeteno, dosypávala jsem další dvě a pozdě odpoledne další, aby jim něco zbylo na brzké ráno, než se vykutálíme z baráku. Ale je to hezký pohled, jak jde do tuhýho, najednou se všechny ty potvory opeřený snesou a neperou se. Sýkorky, vrabci, dlaskové, zvonci, kosi, brhlík, strakapoud. Dokonce i hrdličky se tam vecpaly a zobaly co spadlo kolem.
březen 02, 2016 00:46
... : Mikin
U nas poradne nezasnezilo uz aspon mesic. Ale teploty jsou od nuly do -20, snehu bude dost jeste aspon mesic a na slunicku je pres den kraaaasne. smilies/smiley.gif
březen 02, 2016 01:17
Daní, : Míša šíša
opět krásný fotky, hned ta první z okna je super.
Koukám, že máte v Praze víc sněhu než u nás na Vysočině - tady je jen slabý poprašek.
březen 02, 2016 06:59
U nás naštěstí sníh není. Včera sice sněžilo, ale hned to tálo, jen v místech s vyšší nadmořskou výškou trošku bílo asi je (nevím, nebyla jsem tam). : Myška
Zřejmě ale ne na silnicích. Ty byly teď ráno namrzlé, ale nijak dramaticky to neklouzalo, protože na hlavních tazích a tam, kde jezdí MHD, je jen mokro. Teď svítí sluníčko a vypadá to na jasný den. Tak uvidíme, jestli bude, nebo vyjde předpověď, která slibuje zataženo a občas deštík. Rozhodně má být ale přes den nad nulou.
březen 02, 2016 07:03
V Praze : Milene
nasněžilo dost. A co teprve na Bílé Hoře. smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif. Za celou zimu jsem zametala sníh z chodníku jednou. A teď taková nadílka. Ale bude brzy pryč. Taje, taje. Sníh mi zničil túji na zahradě. Rozcapila se na 4 strany. Jeden kmínek se nalomil, jeden se opřel o dům. smilies/angry.gif
Asi se nevrátí do původního tvaru.
březen 02, 2016 08:48
... : deeres
Praha je pod sněhem nádherná, v pondělí jsem měla Vánoce. Tady na západ od Prahy se sníh pořád ještě drží, ale už začíná odtávat. Do lesa se trochu bojím, abych nějakou nekoupila větví. I tak jsem ráno schytala několik sněhových nadílek za krk.Dneska ještě jsem dala do krmítka natlučené vlašáky, ale zítra si už asi pipiny nasbírají. Rakytník,co nikdo nesklízí, je teď žní pro kosáky. Na keř u domu pořádali nálety.
Ještě včera sněžilo i přes den a foukal fest vítr, tak je někde naváto i dvacet cenťáků. Je to taková dočasná zimní pohádka. Škoda, že to nepřišlo dříve, ale pro přírodu to je fajn, že vrstvy sněhu neležely celou zimu, aby na jaře roztály a byly z toho jenom povodně. Takhle když nasněžilo jenom dvakrát a občas i pršelo, tak se ta voda stačila zasáknout do země a snad se trochu obnoví spodní vody. A mokro bylo celou zimu, protože já nesundala holinky.
Ale už se těším na rozkvetlé jarní kytičky, zatím se objevily sněženky, talovíny, čemeřice, rozrazil a viděla jsem kvést i barvínek.
Už čtvrtý rok Pražský hrad pořádá na jaře výstavu "Předjaří". Hradní ahradníci se ve skleníku pochlubí rozkvetlými cibulovinami, které potom tvoří výzdobu hradu.
Tentokrát je věnována tématu vody, hyacintům a hvězdníkům. Návštěvníci poznají užitek a krásu hradních studen, kašen, fontán, potoků i rybníků. Dále středověké vodovodní potrubí, barokní štoly v hradbách i různé historické předměty, jako vrtáky, pumpy, chrliče, požární vědra, nočníky či záchody, tolik důležité pro život. Předměty ze sbírek Pražského hradu se snoubí s květinovým korzem přichystaným hradními zahradníky. Tvoří jej záplava rozkvetlých cibulovin; tisíců omamně vonících hyacintů a velikých květů hvězdníků (Hippeastrum) v mnoha odrůdách.


http://www.kudyznudy.cz/Aktivity-a-akce/Akce/Predjari-v-Kralovske-zahrade---Tulipany-a-vazy-na-.aspx

A pro ty, co mají daleko do Prahy, ale blízko do Kroměříže i ke kytičkám, tak v Květné zahradě až do 28.3. probíhá výstava kamélií, které jsou zrovna v plném květu.
březen 02, 2016 11:03
Odporná břečka. Fujtajxl ! : NČ
Teď to rychle mizí, všude bahno, sajrajt. Ale furt lepší, než sajrajt černej mohamedánskej!
březen 02, 2016 13:19
daniela : -doktor-
Danielo,děkuji za nádherné fotky plné romantiky a poezie.Několik se mi jich též podařilo,ale tvým se zdaleka ne a ne vyrovnat. smilies/cheesy.gif
březen 02, 2016 13:49
Deeres, : Sidon
Když si zmínila ty Kamélie, tak jsem si vzpomněl na tohle -

"Rod Camellia byl popsán v roce 1753 Carl Linnéem a pojmenován na počest českého botanika Georga Kamela, který působil v 17. století jako jezuitský misionář na Filipínách. Kamel vydal herbář Herbarium aliarumque stirpium in insula Luzone Philippinarum (česky Herbář léčivých rostlin ostrova Luzon na Filipínách). Rostliny zde popsané Kamelem mají zkratku Kamel. Kamel sice konkrétně s čajem neměl nic společného, avšak Linné tím chtěl ocenit jeho přínos botanice."

Akorát mně to jméno Georg Kamel, nezní příliš česky.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Camellia

smilies/smiley.gif
březen 02, 2016 20:01
Sidone, : deeres
to jméno Benedikta Roezla, dalšího našeho významného botanika, také nezní ani trochu česky. A přitom se narodil kousek na západ od Prahy v Horoměřicích. Jeho rodný dům dodnes stojí i s malou nenápadnou pamětní destičkou.
Když jsem byla malá , tak jsem na Karláku okukovala dost zvláštní sousoší. Traper a indián???
Nebyla jsem sama, kdo nevěděl, kým vlastně Roezl byl. Oni to nevěděli ani jeho vrstevníci v jeho domovině, že po návratu Rozla do Prahy, mezi sebou mají lovce orchidejí, proslulého ve světě. Pomník na jeho památku tehdejší radní odsouhlasili jenom náhodou.
Stavbu pomníku doprovázelo zmatení jmen několika význačných mužů. Ke konci 19. století padlo rozhodnutí o výstavbě pomníku Jana Svatopluka Presla (přírodovědec). V novinách ale vyšla zpráva o tom, že se chystá stavba pomníku Josefa Ressela (vynálezce lodního šroubu)

Mexiko, hlavní město Spojených států mexických je nazýváno "městem v eukalyptech", jménem stromů, které nikdy nepřestávají kvést. Tak nechal osázet ulice Don Benito, jak ho v Mexiku nazývali. Na přímé pozvání prezidenta Lerdo de Tejade, zde Roezl zůstal v osmiměsíčním angažmá.
A jak to bylo se jménem Georg Joseph Kamel či Camellus. Tak to byl brňák, původně se jmenoval Jiří Josef Kamel, jenže byl jeziuta a jeho známější jméno je latinským překladem.
březen 02, 2016 20:54
Kamelie : Mikin
Krasna vystava kamelii se da navstivit na zamku v Rajci. Ja tam byl se svymi prateli pred rokem.
http://www.week.cz/vystava-kamelii-v-zameckem-skleniku-rajec-jestrebi/read.php?3,554668
březen 02, 2016 21:39
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]