O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

TRAPAS V CIZINĚ PDF Tisk E-mail
Středa, 17 únor 2016
Přejít na obsah
TRAPAS V CIZINĚ
Strana 2
Rychle jsem se vyléčil z jistoty, že potkat rodilého Čecha v severní Americe je málo pravděpodobné. Při jedné z procházek krásným městem Vancouver, jsem si nemohl nevšimnout ženy, která boj s časem již prohrávala, ale nehodlala ten marný zápas snadno vzdát. Její výstřední oblečení postrádalo jakoukoliv soudnost. Neuváženě v minisukni, přestože již nebylo čím se pochlubit.

 

 

 

 

 

    

 

        Nalíčená jako indián na válečné stezce a nožky vězely v botkách s neskutečně vysokými podpatky...

 

        "Ty máš ale ránu !", neodolal jsem a řekl polohlasně česky, když mne míjela. "Ahoj!", odpověděla na můj nejapný kompliment, a já si v ten okamžik přál, abych se na místě vypařil.

 

        Od té doby si dávám pozor a zaslechnu-li češtinu, vždy slušně pozdravím "dobrý den", a hlavně včas, abych nebyl nucen vyslechnout něco, co mým uší definitivně nepatří. Jenomže náhoda je někdy blbec, s tím nic neuděláte.

 

        Žijeme v Kanadě a manželka plánovala navštívit rodinu v Čechách a informovala mne, že s digitálním promítačem fotografií, který loni jako dárek přivezla, není maminka spokojená,  že chce fotky, které si může zastrčit za kredenc, a že tu malou placatou televizi přeci nebude s sebou tahat po návštěvách.

 

      "Takže, prosím tě, vytiskni asi dvacet fotek. Jaké, to nechám na tobě, ale hlavně dávej pozor, ať na nich vypadám slušně!" a hluboce vzdychla, zmožena přípravami na cestu.  "Tak to já si netroufám," bránil jsem se, neboť po třicetiletém manželství, o tom vím své. "Ale stáhnu fotky z počítače na memory stick, zajedeme do foto shopu, a ty si vybereš."

 

 

 

 

        Tak se i stalo. Manželka vybrala fotografie, o kterých si byla jista, že jí to tam docela sluší a odešla s poznámkou "jdu se kouknout po nějakých botkách, nemohu přeci jet do Čech naboso".  Mně se na pár vteřin vybavila police plná bot, kterými by snad obula všechny ženské v Číně. Ale zaplašil jsem chmurné myšlenky a pustil se do práce.

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]