O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

TATOBITSKÁ LÍPA PDF Tisk E-mail
Úterý, 09 únor 2016
Přejít na obsah
TATOBITSKÁ LÍPA
Strana 2
Strana 3
Strana 4
Jsem ulítlá na kameny; jdu na výlet a určitě si přinesu v báglu alespoň jeden malý, hezký kamínek. Když jsem se předloni stěhovala, nechtělo jsem sebou brát i kamenolom a tak jsem svoji sbírku odnosila do Bubenče na hřbitov a vysypala jsem s kamínky cestičku u našeho hrobu. Jenže kamínky nosím dál a tak už jsem jich pár zase nasbírala.

 

 


 

Dokud jsem bydlela v Holešovicích, chodila jsem často na Výstaviště do Lapidária, tam jsou odloženy originály pražských soch, které jsou nahlodány zuby času a aby nedošlo k jejich totální devastaci, jsou nahrazeny v Praze svými kopiemi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Jde o doklady kamenického řemesla a sochařských prací v kameni, většinou z Prahy z 11.-19.století, výjimečně i z počátku 20.století.

 

Nejraději tam mám fragmenty studně, která stávala na Staroměstském náměstí, ta už svoji kopii nemá.

 

 

 

 

 Krocínova kašna, jak kdysi vypadala.

Detail z obrazu Rudolfa Alta z roku 1843. Vodu poskytovala kašna v menší připojené nádrži..

 

 

 

 

Stejně by se už nenašel původní materiál ze kterého byla vyrobena. Slivenecký mramor z lomu Cikánka v Radotínském údolí se stále ještě těží, ale ta tmavě červená už tam chybí. Vápence jsou převážně světle narůžovělé, nebo mají různé odstíny šedi, místy až okru nebo zeleni.

 

 


 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]