O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

PHIL A JEHO STÍN PDF Tisk E-mail
Úterý, 02 únor 2016
Na Hromnice o den více… Ne, dneska nebudou tématem přísloví, ale tradiční rituál „věštění nejblíže budoucího počasí“ – který se koná letos už po stotřicáté v pensylvánském městečku Punxsutawney. Jde o to, zda tamější svišť Phil, který je největší sviští celebritou, spatří svůj stín, nebo ne.


 

 

 

 

 

 

         Ano, slavnostně pana sviště vytáhnou z boudičky, postaví na piedestal  a - pokud svištík svým tělem vrhne stín, dá se čekat, že se zima ještě šest týdnů vlády nevzdá. V opačném případě se má za to, že jaro je proklatě blízko.

 

       Že by ale svišťům předpovídání nějak šlo, se říct zrovna nedá – jejich předpověď se vyplnila za tu dobu pouze sedmnáckrát. Během doby tomu pensylvánskému postupně přibyli konkurenti - svého sviště má například také New York, i když zrovna jeho pověst není zrovna nejlepší. Roku 2009 při této ceremonii kousl tehdejšího starostu města Michaela Bloomberga. O pět let později se zase sviští samička Charlotte vykroutila ze sevření dalšího starosty, Billa de Blasia, a dopadla těžce na zem. Způsobila si těžká vnitřní zranění, na něž o týden později zemřela.

 

        Dost možná, že jste viděli báječný film „Na Hromnice o den více". Hlavní roli samolibého a vším otráveného moderátora počasí v něm ztvárnil Bill Murray. V časové smyčce se stále vracel do dne, ve kterém probíhají oslavy…

 

 

 

 

 

 

 

 

        Mj. letos tedy současný svišť Phil v pensylvánském Punxsutawney svůj stín nespatřil - k radosti všech mnoha tisíců přítomných, kteří pod jasným nebem a za teploty minus 6,1 stupně celsia k této rozmarné trachtaci sešli.

 

 

 

 

 

 

          Takže – jaro, tedy americké jaro, má být co nejdříve.

 

d@niela

 

 

 

Komentáře (2)add feed
... : Mikin
Vyborne, poradna zima se sice nekonala, ale brzke jaro se bude hodit i tak.
únor 03, 2016 00:01
... : deeres
Dneska bylo krásně, ani moc velké bláťáky, protože je vysušil vítr a svítilo sluníčko. Zátěž na jedničku a tak jsem s chlupatcem šla na větší výlet. A na poli kousek od Horoměřického potoka jsem viděla volavku, koukám na ní, jdu blíž:" Ale ne, to není volavka, dyk je to čáp!" Vlastním očím jsem nevěřila, čápi se vrací, a to nejdříve samci, až koncem března. Znamená to, že už tu je jaro, viděla jsem totiž kvést i talovíny a bledule? Ale asi ne, na dalším poli se procházelo velikánské hejno havranů a vůbec nevypadali, že by se chystali do nějakých svých severních hnizdišť. Ten jeden čáp jaro nedělá, nejspíš ho postrádají v nějakém zvířecím útulku, nebo zdrhnul soukromému chovateli.
únor 03, 2016 16:17
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]