O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

VLAKEM PO NĚKOLIKA ZEMÍCH - V. PDF Tisk E-mail
Úterý, 29 prosinec 2015
Přejít na obsah
VLAKEM PO NĚKOLIKA ZEMÍCH - V.
Strana 2
Strana 3

 

 

 

 

 

 

Vlastně jsme potřebovaly jít chvíli pěšky, abychom se zahřály. Opět v úžlabí kopce tekl potok, přejely jsme mostek a čekalo nás dlouhé táhlé stoupání. V polovině kopce začala Soneta funět, tak jsem ji nechala vydýchat v kroku, ale za chvíli už jsme zase pokračovaly klusem. Spěchaly jsme, abychom co nejdéle oddálily nevyhnutelné. Zrovna jsme tedy vyjížděly z druhého lesa, když nás dohonil sypač a bylo po pohodě. Sebral nám sáňkovačku, zbylo jen trochu tajícího sněhu u kraje. Toho jsme se bály, a už to tady bylo – jsme skoro na suchu! Co teď? Ale sáně byly naprasklé, na odpis, tak holt je dojedeme. Naštěstí i tající břečka umožňovala klouzání saní, jen to tu a tam drhlo. Jely jsme dál, kobylu víc přemlouvaly k občasnému zvolnění tempa, pak v saních křuplo a přišly jsme o větší půlku jedné sanice. Nějak jsme vyrovnávaly balanc, ošoupávaly na rozbité straně dřevěnou vzpěru, ale pokračovaly jsme dál. Jet sama, mohla jsem saně zahodit do příkopu a vyskočit Sonetě na hřbet, takhle jsme v tom byly spolu. Ale zase - když něco sdílíte společně, je i  nehoda nakonec „veselou příhodou z natáčení“…

 

Naštěstí už cesta vedla víceméně po rovině, minuly jsme tři další vesnice. Dojely jsme  do cíle balancujíc na troskách saní, předaly Sonetu novému majiteli a pak mne manžel odvezl s Dankou domů.

 

 


 

 

Skvělý a dramatický zážitek nám pomohl přenést se přes smutek z loučení s jednou kapitolou mého i Dančina koňařského života. Ale já si za dva týdny sehnala Avii a přivezla z Chebu shetlandského poníka, Dana později chodila pomáhat sousedovi s jeho běloušem...

 

MILENA

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře (7)add feed
Pekne........ : Mikin
s tim popisem dopravy naprosto souhlasim.
Pri kazde navsteve Ceska zasnu nad uzasnym skokem, ktery udelala od listopadu 89 verejna doprava.
Od cistych a na cas jezdicich salin a autobusu v Brne az po autobusy Student Agency a vlaky Ceskych drah. Vsechno funguje jak na dratku, mistenky se daji koupit na internetu a staci si zapsat cislo, nemusi se ani tisknout. Priletel jsem nedavno do Vidne driv nez jsem cekal a chytl na posledni minutu drivejsi autobus. Slecna pruvodci vsechno zdarma prerezervovala a uz jsem jel a koukal na film. Nadhera......
Co se vlaku tyce, tem davam prednost kdekoliv na svete. Uz jenom kvuli vyhledu - tam kde z auta vidite jen fabriky a nakupni strediska jede vlak prez zadni dvorky, kolem hrajicich se deti, anebo lidi kteri si vari jidlo nebo jen sedi a pozoruji vlak. A to plati jak v Blansku, tak treba v Bangkoku.
prosinec 29, 2015 23:48
My jezdíme od nás, z České Třebové : Michal
do Prahy a zpátky, pochopitelně. ČD se ukázaly jako zcela špatný podnik, alespoň na této trati. Místenku nedostanu, nejsou, takže jsem většinou musel stát. Špína, záchody smrdí.
Až nám někdo doporučil právě Regiojet. K lístku patří automaticky místenka, pro nás stařečky je automaticky sleva 25%. To je na ČD taky, ale stejně je Regiojet levnější. Navíc hned po nástupu dostanu láhev vody a kávu, to je v ceně. Jídel nemají zrovna obrovský výběr, ale vybere si snad každý a ceny jsou jako u levné "pozemské" restaurace.
Zkrátka, pokud tam kam jedu jede Regiojet, jedu s nimi. Jo a mimochodem, majitelovi patří i Student Agency a tu teď přejmenoval také na Regiojet, ono se to lidem pletlo, když nejsou studenti.
prosinec 30, 2015 09:09
... : deeres
Česká Třebová byl pro mne, pokud jsem jela vlakem, strašák. Léta jsem tam rok, co rok přestupovala na rychlík do Prahy. Nikdy jsem nevěděla dopředu, na které koleji zastaví, to hlásil rozhlas, kterému vůbec nebylo rozumět. Masa lidí se po příjezdu rychlíku vrhla do podchodu a já s velikánskou taškou v jedné ruce a v podpaždí druhé ruky dceru, jsem vlítla do vlaku na Olomouc. Jen tak tak, že jsem zase vylítla a trefila správný rychlík.
Sáně za koněm jsem nikdy nezkusila, ale musí to být prima, za to jsem zkusila skiboby. Seděla jsem na nich poprvé, tak jsem to vzala na Benecku po uježděné zledovatělé cestě dolů a najednou proti mně vyrazil vozka s koni, co zásoboval horské chaty. Zabrzdila jsem až pod koni a vozka to komentoval slovy: " Slečno, máte štěstí, že už to jsou valaši, jinak jste z nich ty valachy udělala."
prosinec 30, 2015 17:40
I já : alka..
Jezdím často vlakem z České Třebové a to kamkoliv. Neřekla bych,že je to taková katastrofa. Vždycky jsem jela slušným čistým vlakem se slušným personálem.A teď co je nové nádraží,to se nedá srovnat se starým.A i to mělo svoje kouzlo.
prosinec 31, 2015 11:40
Ano, Mikine... : Milena.
... na autobus mi kupuje jízdenky dcera a většinou na stále stejné sedadlo. Takže stačí odrecitovat při nástupu číslo sedadla a 4 poslední číslice jízdenky. Někdy mám zaplacené jízdenky 2, na dva spoje, když chytnu dřívější, je dost času následující zrušit. A ještě někomu udělám radost, že si na poslední chvíli mohl koupit jízdenku na mnou uvolněné místo. Když dřívější nechytím, tak odhlásím tuto jízdenku. Limit je myslím půlhodina před odjezdem spoje.
V pendolinu také po nástupu v PLzni dávají malou petku s vodou.
Autobus ČSAD jezdí trasu Plzeň - Praha levněji, ale když člověk odečte čaj a noviny, je levnější Student agency :-)
leden 01, 2016 15:28
... : Mikin
Je to tak, Mileno. Pro me je jediny problem ze nemam pri navstevach Ceska mobil, takze s rusenim rezervace na posledni chvili je to problem.
Michale - ta tvoje spatna zkusenost me prekvapila. Ja jel s ČD na lince Brno - Praha pres Ceskou Trebovou poslednich par let asi 6x a nemohl jsem si stezovat. Asi zalezi na stesti....... smilies/smiley.gif
leden 01, 2016 21:18
Mikine, : Michal
To bude tįm, žes jel z Brna. Ve Třebové už se nechytáš.
leden 04, 2016 19:15
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]