O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

TOHLE BYLO VÁŽNĚ NAPOSLED! PDF Tisk E-mail
Pondělí, 21 prosinec 2015
Prolítáváte si vztahy jako squashový míček, občas se odrazíte ode zdi ke zdi, odskočíte od rakety a jenom se zachechtáte. Ale čím víc se smějete, nevěřícně kroutíte hlavou nad tím, že vaše nejlepší kamarádka se bláznivě zamilovala do ženáče, navíc kolegy a říkáte si to své ‚tohle se mi nikdy stát nemůže,‘ tím rychleji se blížíte okamžiku, kdy pochopíte, že nikdy se nemá říkat nikdy.

 

 

 

 

 

 

           Chlap z řady PROHIBITION se rychle vstřebá pod kůži, ale dlouho a pomalu ji opouští. Sebekriticky, velice potichu a pokud možno pouze v černočerné tmě si přiznávám, že na tomhle chlapovi jsem ulítávala od začátku. Moje proklínaná slabost pro ramena přes celá záda se rozrostla o slabost pro sekuriťáky.

 

Usínám k ránu. Od té doby, co znám Filipa, často usínám k ránu. Teda pokud za často považuji dvě rána v týdnu, kdy má Kamila službu a Krtko spí u babičky. Filip si totiž před deseti lety pořídil manželku a syna.

 

Slavíme moje narozeniny. Z posledního baru nás právě vyhodili, venku je sníh. Chci se koulovat, ale nějak se mi poskládaly nohy. Přistanu na zadku a vůbec se mi nechce vstávat, natož se mrcasit přes půlku města do vlastní postele. Právě teď na ní vůbec netrvám, ke štěstí by mi stačilo, kdyby to tolik nestudilo.

 

„Hop, vstávat, jde se spát.“

 

„Hájinka ale nece ťapat, skládaj se jí nožičky.“

 

      Přiopilá jsem silně infantilní a na zabití. Kupodivu mě nikdo nechce zabíjet, dokonce mi brání zvolit smrt podchlazením. Zvedá mě ze země a přehazuje přes rameno jako pytel brambor. „To snad nemyslíš vážně,“ vztekám se, kopu nohama, ale zároveň se dusím smíchy. Koukám do jeho zad, občas na zem a je mi jasné, že z téhle výšky padat nehodlám. Trochu se zklidním, navíc jsem zvědavá, jak dlouho mě hodlá poponášet. Má to promyšlený, bydlí ve vedlejším vchodě. Při hledání klíčů dojde k menší kolizi a já se praštím do hlavy o skleněnou výplň.

 

„Já umím chodit, okamžitě mě postav na zem.“

 

„Jo? Sem si ani nevšim.“ Takže zůstávám tam, kde jsem. Na protest začnu zase kopat nohama.

 

„Jak myslíš, já bych to sice nedělal, ale koneckonců, ty spadneš a nameleš si.“

 

Na zem mě postaví až v předsíni. Zkouším si sundat boty, ale ve stoje mi to rozhodně nejde. Kecnu s sebou na koberec.

 

„Prej že umí chodit,“ řehtá se nade mnou Filip.

 

„Já říkala chodit, ne si sundávat boty,“ odseknu, podívám se nahoru a začnu se chechtat taky.  Když dokončím operaci se zouváním kozaček a pokouším se zvednout, zase se ocitám v poloze pytel brambor.

 

„Sem chtěla jenom pomoc vstát,“ zavrčím, ale dál už se nehádám, stejně to nemá cenu.  V ložnici mě odloží na postel a jde pro něco do kuchyně. Za tu chvilku, než donese pití, se mi podaří vysoukat z džín. Podává mi skleničku a tričko. Kouknu se na něj poněkud nechápavě. „To je na spaní.“

Hmmm, tak teda půjdeme spát, přistupuju na jeho hru.

 

„Otoč se, musím se převlíct.“

 

         Navlékám se do jeho trika s jistou pomstychtivou škodolibostí, používám totiž výraznou voňavku a jak tohle bude vysvětlovat manželce, to nevím. Vleze si ke mně pod deku a najednou mě začne lechtat.  Převalujeme se, pošťuchujeme, chvilku se líbáme a zase pošťuchujeme.

 

          „Chtěl bych si dneska jenom povídat.“ Proč ne, změna je život. Vypráví mi o Kamile, jak je mu lhostejná, jak už spolu nespí, jak zůstává jedině kvůli Krtkovi, jak ji pustí k vodě, jen co Krtko bude trochu starší. Taky jak se do mě zamiloval hned poprvé, co se se mnou miloval a jak na mně ujíždí. Úžasně se to blabla poslouchá, dneska tomu dokonce i věřím. Tulím se, mazlím se, odmítám myslet na ráno. Vím proč.

 

Ráno mě budí rychlá pusa lípnutá někam za ucho a jeho „Dělej, musíme vypadnout, za chvilku dorazí Kamila.“ Tomu říkám přímo raketový návrat do reality. A kdybych náhodou nepochopila, stačí mi jeden pohled na jeho nervózní pokukování po hodinkách a rozpačité muchlání trika, ve kterém jsem spala.

 

Vztekle mu ho vyrvu z ruky, mrsknu s ním do batohu a štěknu: „Vypraný vrátim.“ Vyletím z bytu jako fúrie a stepuju u výtahu, vchod tohohle domu se totiž zamyká, takže bych stejně čekala u něj. Sjíždíme dolů, nasedáme do auta a jedeme do práce. V duchu se zaříkávám, že tohle bylo vážně naposled, co jsem s ním něco měla, že to nemám zapotřebí a tak dál.

 

Vydrží mi to přesně do prvního kafe v Creperii a jeho prvního omluvného úsměvu.

 

HAJKA

 

 

 

 

Komentáře (19)add feed
Nemám ráda řeči : Deedea
ženatých tátů od rodin typu "moje žena mi nerozumí", nemám ráda ty slepičky, co jim na ty řeči naletí. A užívat si v jejich manželské posteli a ještě se tím chlubit v rádoby vtipném článku mi přijde dost chucpe...
prosinec 21, 2015 21:14
Kdo che kam, : Krakonoš
atakdál. Nechceš doufám litovat, že ne? Hezký Vánoce.
prosinec 22, 2015 00:08
Nojo, no. A co jako...? : NČ
.
prosinec 22, 2015 06:26
Lidi, víte vy, kolik "holek" takhle žije? : d@niela
jsou samy, a jen občas....
Prostě jen "taktrochu" vzdaly už to hledání, který jim přineslo zatím jen samý neřády...
prosinec 22, 2015 07:41
No dobře Daní, to ví kdekdo. Ale co jako s tim článkem...? : NČ
.
prosinec 22, 2015 07:51
právě : Iris
proto, že je spousta takových holek, které jen tak "občas"...., je taková spousta neřádů. Neřádi ví, že je takových chudinek přebytek a stačí si jen říct. smilies/sad.gif

NČ, myslím, že Danielka má teď spoustu starostí, jak se zdravím, tak s přípravou svátků, a tak sáhla do nějakého šuplíku.Trochu mi tenhle ukrutně romantický článeček hnul žlučí, ale - buďme předvánočně tolerantní.Doufám, že Filip a jeho rodina tráví Vánoční svátky krásně spolu a Hajka se sama dobrovolně stává pytlem brambor.
prosinec 22, 2015 09:14
... : deeres
jsou samy, a jen občas..

Ale za hezkou chvilku zaplatí dlouhodobou hořkostí, pokud nejsou cyničky a nad věcí a ten taneček berou jenom jako něco, co dělají pro svoje duševní a fyzické zdraví. Jenže málokterá je taková mrcha a tohle umí.
prosinec 22, 2015 09:18
Pepíno, : d@niela
tohle opravdu nebylo míněno jako "článek od skuhralky, která chce radu", je to jen fejetonek... Nejspíš bych se přiklonila k tomu, jak to vzala deeres.

Ano, i holka, co zrovna nikoho nemá, chce být aspoň na chvíli obejmutá, pomilovaná... No, a že to publikuju pár dnů před Ježíškem, tak to neznamená, že se to stalo právě teď :-). Berte to trošku jako dřív, prosím ...

Proto jsem u veverek dala odkaz na jeden článek před šesti léty. Jéje, teď kdyby někdo z vás podobně psal, tak se na něj sesypete jako sršni.

Tak trochu humoru... I pod šibenicí se dá tancovat :-)))
prosinec 22, 2015 09:27
Deeres, : Iris
ony si většinou zřejmě nad věcí připadají. Jenomže téměř každá žena, i když to nechce připustit, má v sobě kdesi zabudované biologické hodiny a velkou touhu po své rodině a dítěti - to je prostě od pánaboha.A dříve nebo později si takováhle "občasnice" vzpomene, že chce mít také rodinu, no a ženáče si od rodiny utrhne. Protože neřádi jsou na některé finty i přes svoje neřádství stále slabí, takřka bezmocní.Nejspíše naneštěstí také od pánaboha. :-
prosinec 22, 2015 09:45
No a co ti zenati panove, : Anicka1
co si vyrazi z kopytka? To je v pohode, lhat a urazet manzelku, sidit svoje deti?
Dani, doufam, ze ti uz je lip, taky jsem tu mrchu s ledvinami zazila a i kamen jsem vyhostila. Bylo to hrozny, ale radost velika, (i kdyz to byla silena bolest), protoze pani doktorka predpovidala neco mnohem horsiho.
Jsem rada, ze jsi sem dala clanek o veverkach, protoze mi to pripomnelo hezky casy. Kudlanku jsem driv tak moc necetla,protoze nebylo dost casu, ale taky bych si prala, aby se tu tolik nevalcilo, neodsuzovalo a hlavne nerejpalo jeden do druhyho. Mockrat me zaujalo nejake tema a chtela jsem se pripojit do diskuse, ale nektery komentare me uplne odradily.
Preji Ti krasne Vanoce (v mezich moznosti), hlavne pevne zdravi a nervy a at Ti Kayo dela jen samou radost. My ted tady mame na ctrnact dni Petu a Stacey a taky jejich psy, takze pohoda. Kaslu na nejake smejceni a blazinec, hezky si to s nimi uzijeme. Moc zdravim.
prosinec 22, 2015 12:12
Aničko, : Iris
... je to jako spor o tom, co bylo dříve, jestli vejce nebo slepice smilies/wink.gif
Ti pánové si vyrážejí z kopýtka, protože je s kým. Kdyby nebylo kolem nich tolik děvčat ochotných k sexu s ženáči, mohli by svoje rozjívené touhy uplatňovat tak dírou v plotě smilies/wink.gif Jo, chlapi jsou neřádi, ale ženská, která, byť je v zárodku také budoucí matkou, s potěšením podrží muži jiné ženy i přestože ví o jejich dětech, je pitomá zlá potvora non plus ultra. Nebo tele non plus ultra. smilies/wink.gif
prosinec 22, 2015 12:37
Iris, : Anicka1
mas pravdu, ja jen, ze se vsichni vrhli na tu divku. Mimochodem, mam taky vlastni zkusenost. Kdyz jsme se potkali s Michalem, tak mi asi na druhym rande rekl, ze je zenatej a k tomu ty dalsi reci o nefungujicim manzelstvi a pripadnem rozvodu. No, za chvili byl na ceste na nadrazi a potkali jsme se az po trech letech, kdy uz doopravdy rovedeny byl.
Nemohla jsem vedet, ze to mysli vazne (stejne mu to trvalo), ale na podobny kecy jsem neskakala, i kdyby mi "ujizdel vlak". A taky bych nikdy nechtela bejt pricinou rozvodu, i kdyby to myslel vazne.
Ja nevim, jak je to s dnesnima divkama, zdaji se mi takovy prohnanejsi, ale za mejch mladejch casu, to byly spis telata. Stejne mi bylo vzdycky divny, ze ti mladi otcove od rodin chodili samotni po zabavach a vysedavali po hospodach a nahaneli holky jako svobodni.
prosinec 22, 2015 17:24
Aničko, : Iris
Změnilo se vnímání těchto věcí, to, co dříve bylo tabu, dnes není.Co dříve bylo naprosto nepřijatelné a společností odsuzované, je dnes tolerováno. Podobnému chování, jaké popisuje Hajka, se dnes skoro tleská.Mluví se o tom nahlas a aktéři se jím netají.Dokonce se pro jejich chování hledají omluvy a zdůvodnění.
Prostě i dřív se tyhle věci nepochybně děly, ale tajně a s vědomím nesprávného počínání, snad i s výčitkami svědomí. Kdepak by se s nimi ještě někdo vytahoval smilies/wink.gif Dokonce, jestli tomu rozumím, tyhle věci se odehrávaly v bytě toho pána, tedy v bytě jeho manželky.To je tedy už na pár facek.
A věta:
Filip si totiž před deseti lety pořídil manželku a syna.
je už na přesdržku. To je jako by slečna konstatovala, že si před deseti lety nerad a z donucení pořídil obtížné morče, ale co se dá dělat, přece ho neutopí.....
A vůbec, zdá se mi, že to je malinko provokace. Na kterou já dycinky budu vztekle reagovat smilies/wink.gif smilies/smiley.gif
prosinec 22, 2015 18:27
Iris, : Anicka1
asi se toho mam hodne ucit, preskocila jsem 35 let, ale jsou veci, ktery se ucit ani nechci. Jsem rada, ze jsme naseho syna vychovali s temi staromodnimi zasadami. Rozhodne neni zadny prudas,je bezvadny mlady muz s vybornym vzdelanim a zamestnanim,ma manzelku, kterou milujeme jako svoji dceru.
prosinec 22, 2015 20:40
Skoro bych se vsadila, Iris, : jednababi
že pokud by ženatí pánové nemohli jinak, než "svoje rozjívené touhy uplatňovat tak dírou v plotě", tutově by se našli ti, kteří by prohlašovali: "kdyby nebylo kolem nich tolik děr, hezky spořádaně by chlapci shookali jenom doma" smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
prosinec 23, 2015 08:25
Zdá se mi, : Andrea Mal.
že se dává vina jen ženským, to ti pánové jsou jen hromádka neovladatelných hormonů?
Chudáčkové, uhranutý "občasnicemi". smilies/grin.gif
prosinec 23, 2015 09:18
Mě osobně tohle nechává klidnym : NČ
Zákon nabídky a poptávky takhle funguje, tak komu co vyčítat?
Mně jen unikal SMYSL TOHO SDĚLENÍ. Teď, když jsem poučen, že je to fejetonek, tak asi teda jo. Jen se budu muset ještě poučit, co je to fejetonek a jaký je jeho význam. Doteď jsem měl zato, že fejeton je taková zábavná zkratka, hlavně ale vtipná, s myšlenkou a pointou. Fejetonek je tedy něco jiného. Hm.
prosinec 23, 2015 09:49
Moje kolegyně : Babi
byla také manželkou takového hajzlíka.Ona měla noční službu a manžel se v jejich manželské posteli pelešil s milenkou.Ona ráno do té postele vlezla a něco tam našla.Nestačil si ani sbalit svoje věci,hned ho vyhodila.Rozvod byl brzy.Exmanžel má už novou rodinu a na stará kolena i malé děti.
prosinec 23, 2015 13:10
Fejetonek mozna, : Karlos....
ale trapnej a o nicem.
prosinec 24, 2015 07:02
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]