O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

VLAKEM PO NĚKOLIKA ZEMÍCH - III. PDF Tisk E-mail
Neděle, 20 prosinec 2015
Přejít na obsah
VLAKEM PO NĚKOLIKA ZEMÍCH - III.
Strana 2
Strana 3

 

 

 

 

 

 

 

Nám třem naše finta v té chvíli prošla, měli jsme platné jízdenky, tak co. A tak jsme jeli, za okny se stmívalo, cesta utíkala, pomaleji, než dálkovým, ale správným směrem. Kluci v Bochově nevystoupili, já taky ne. Jenže za Bochovem kdesi v polích řidič šlápnul na brzdu a zastavil, kluky čapl za límec a vytáhl je z autobusu ven.

 

Dodnes nechápu jeho zarputilost nepřepravit pár študáků domů do Varů k rodině, ale jsem ráda, že mě z toho autobusu nevytáhl také. Snad to kluci nějak spolu dostopovali, já dojela do cíle vlastně načerno… Proč nevytáhl i mne, dodnes netuším. Bylo mu to u holky blbé? Nebo si nebyl jistý, která z holek jede poslední kus cesty na černo, zatímco dva kluky si zapamatoval? Pamatuji si na tu úlevu, když jsme minuli ceduli Karlovy Vary…

 

Jejej, to zase není o vlacích, já jsem prostě tyto své cestovatelské vzpomínky pojmenovala špatně. Ovšem to, že něco sepíšu, mě napadlo, když jsem před měsícem, po zmíněných víc jak 30 letech, opět jela trasu Plzeň – Protivín – České Budějovice a vzpomínala na zážitky z mládí. Proto jsem začala o vlacích a nakonec to bude o dopravě vším možným

 

 

 


 

 

Během studií v Praze na cestování vlakem také došlo – jeli jsme na lyžák do Tater, to je dost slušný kus cesty, a z Popradu dokonce zubačkou; vůbec se tenkrát jaksi jezdilo vlakem víc než nyní...

 

 Jeden semestr jsme mívali v pátek cvígra do osmi večer. Pak žádný autobus nejel, tak jsme jezdili večerním vlakem. Šílenou trasou přes Plzeň a Cheb, odjezd před půlnocí, příjezd v sobotu ráno. Trochu jsme se prospali cestou, postupně mi odpadali spolucestující, z Chebu už jsem jezdívala sama. Přestupovala jsem jen jednou – v Sokolově.

 

Od Plzně už to pro mne bylo něco důvěrně známého, z Chebu ještě více. Takže, i když bylo časné ráno, bylo to v pohodě.

 

 

 

MILENA

 

 

 

 

 

 

Komentáře (2)add feed
vlak : Pepa
Také jsem jezdil ze školy vlakem Praha-Plzeň-Cheb. Jednou jsem byl nucen cestovat ve vagoně pro kuřáky, bylo narváno a kouř by se dal krájet. Bylo mi velice zle ale nakonec jsem se davem procpal ke dveřím a dýchal čerstvý vzduch jež pronikal malou škvírou ve dveřích.
V současné době se v Čechách projednává zákon o nekouření v restauracích a je okolo toho horká debata.
V Kanadě je zákaz kouření v restauracích a ve veřejných budovách platný snad již 10 let.
Od hlavního vchodu do veřejné budovy se smí kouřit až ve vzdálenosti 6 m.
prosinec 21, 2015 00:23
... : deeres
Když člověk jezdí autem, má dobrodružné zážitky s ním. Když jezdí hromadnou dopravou, občas narazí na blbce s čepicí a najednou tu je horor. Mne tak jednou vyhodil jeden chytrák z vlaku. Kvůli psovi. Jednalo se o pražskou integrovanou dopravu, já měla tramvajenku, pes vodítko i košík a měsíční jízdenku za 460,- Kč, abych pokaždé nemusela za něj platit jízdné, protože jsem jezdila denně. A ten akurátní průvodčí mne i se psem vyhodil, protože jsem za psa odmítla ve vlaku zaplatit jízdné, navíc s čtyřiceti korunovou přirážkou. Dodnes nevím, zda byl v právu, ale na psí jízdence bylo jasně napsáno, že platí v integrované dopravě.

A vůbec nejhorší je, když pak jedete s prckem a něco se pokazí. Třeba proto, že se já blbě kouknu na jízní řády a ono to jede jenom 31.12 a já jsem na stanici v létě, anebo proto, že jedu z Malenic a kolem prosviští pražský autobus , nacpaný už ze Šumavy a mne nechá s tříletým prckem na silnici.
Tehdy jsme z Malenic do Prahy jely různými osobáky celou noc, několikrát jsme přestupovaly a protože kámoška je nádražačka, tak dala echo na trať a průvodčí si nás předávali jak balíky a já se tak dostala do míst, kde jsem v životě ještě nikdy nebyla.

Ale nejhroznější zážitek mám s autobusem, když jsem s pětiletou holkou odjížděla z Mariánských lázní. Dcera se s lázněmi loučila tak, že pila ze všech pramenů a přitom se jí podařilo spolknout hrču žvejky.

Odjíždíme k večeru a leje jak z konve. Po skle stékají proudy vody a stěrače jedou naplno, na silnici není téměř vidět. Naplno je puštěné také rádio, to řidič poslouchá nějaký fotbalový zápas. Signál se chvílemi ztrácí, ztrácí se i řidič, protože strká hlavu pod řídící pult, aby signál vyladil. A do toho holka, že je jí nějak divně. Kouknu na ní, je zkroucená v sedadle, celá zelená. Začaly působit prameny a žvejkačka.

Naštěstí se už blížíme k Chuchli a nakonec jsme všichni štastně přežili, ale celou tu štreku mne obléval studený pot.

prosinec 21, 2015 09:23
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]