O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

HÁČKOVANÝ "KULOVÝ BLESK" PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 12 listopad 2015
Přejít na obsah
HÁČKOVANÝ "KULOVÝ BLESK"
Strana 2
Strana 3
Strana 4
Od dob stejnojmenného českého filmu je pro mnohé Čechy sousloví „kulový blesk“ nejen určitý meteorologický jev, ale v přeneseném významu cosi, co obíhá rychle dokola, nebo je takto měněno/změněno. My ale neměníme byty, my měníme háčkované čtverečky… Ale měla bych začít od začátku.

 

 

 

 

 

 

Kdysi, před lety, jsem nejprve objevila kouzlo nákupů na Fler (a dodnes, když něco potřebuji, co by se dalo ušít, nebo vyřezat nebo jakkoli jinak vytvořit, nenamáhám se s vlastním tvořením, ale hledám potřebnou věc v nabídce Fleru), a o něco později také kouzlo celé této komunity.

 

Lišíme se od průměru populace, protože něco tvoříme, ať už na prodej, nebo jako v mém případě, pro vlastní potřebu, popř. obdarování příbuzných a přátel, a to celé se obráží v celkové pohodovosti většiny účastníků. Admin Fleru nám, kupujícím i prodávajícím, poskytl zajímavou možnost a to sdružovat se v různých klubech. Klub může založit kdokoli, a podle tématu se k němu pak hlásí zájemci o členství. Dnes už toto není tak výjimečné, různému internetovému sdružování napomáhá např. Facebook, ale tenkrát to opravdu bylo něco nového.

 

Hledám si mezi kluby nějaký zajímavý a nacházím Kulový blesk – jakési kolektivní pletení šály. Hm, zajímavý nápad, každá z účastnic začne plést šálu, uplete asi 20 cm a poté pošle další v řadě, zatímco jí přijde rozpletená šála z druhé strany kruhu. Je dokonce možné určit si v průvodním listě preferované nebo naopak nenáviděné barvy.

 

Tak jsem se - dodatečně - přidala. No, úplně nejdokonalejší výrobky nevznikly, protože některá z nás  pletla úseky silnější, jiná slabší přízí a ne každá to správně zkompenzovala ubráním nebo přidáním pletených ok, takže šály se rozšiřovaly a zase zužovaly; přesto byly úžasné. Byla v nich ta člověčina, to, že je pletlo víc jak 10 kamarádek…

 

Ovšem po ukončení pletení se v dalších aktivitách nepokračovalo. Crazy šálu užijeme každá tak tu jednu J.

 

Na tento klub navázal jiný – Kulový blesk – výměna háčkovaných čtverečků. Většina členů prvního se okamžitě přihlásila do nového a zde už společně se mnou domlouvaly pravidla. Jedním z návrhů bylo, že každá vyrobí tolik stejných čtverců, kolik nás je a rozešle každé po čtverečku. Jako vystudovaný organizátor (co jiného inženýr je?) jsem se postupně klubu ujala a vymyslela funkční systém kolování.

 

 

 


 

 

 

Popíši vám, jak to funguje nyní, kdy už plánujeme 80. kolo a další. Nejprve vzejde návrh tématicky zaměřeného kola, což může být buď provedení (babiččino čtverce, kytičkové, jednobarevné), nebo spočívá téma v určení barevné kombinace. Kolo se pak třeba jmenuje „slunce, seno, jahody“, ale měly jsme i kola vánoční, valentinské, jarní apod.

 

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]