O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

HÁČKOVANÝ "KULOVÝ BLESK" PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 12 listopad 2015
Přejít na obsah
HÁČKOVANÝ "KULOVÝ BLESK"
Strana 2
Strana 3
Strana 4
 

 

 

 

 

 

 

 

K čemu to tedy je dobré? Aby pošta z nás měla výdělek? Vždyť pokud potřebuji na deku 150 čtverců, musím jich 150 tak nebo tak uháčkovat. Jenže každá všechno neumíme. Já aspoň šla do akce, že umím krátký a dlouhý sloupek a polosloupek a s nimi dokáži tak 2 typy čtverečků. Budu to muset „dohonit“ pěkně ladícími barevnými kombinacemi, aby se mé čtverce holkám líbily, říkala jsem si. A opravdu, získala jsem výměnou úžasné čtverečky. Já bohužel nejsem typ, co umí tvořit podle návodu. Tedy - návodu rozumím, ale mám k němu jakousi averzi.

 

 

 


 

 

 

Na druhé straně, když se mi dostane do ruky nový čtverec, udělaný novou technikou, tak se snažím ho přímo napodobit. S různým úspěchem (to, co zašmodrchané vyhazuji do koše, teď na mysli nemám) – buď to vzdám předem jako moc složité (asi), nebo se ho naučím a přidám do svých vzorů, nebo napodobím částečně a vznikne můj vlastní vzor, který zase nedělají holky. Kulový blesk mě tedy naučil háčkovat lépe než dřív.

 

 

 

 

 

 

Druhý efekt společného tvoření a následné výměny je, že se tím určitým způsobem hecujeme k pokračování. Nedá vám to! Někdo vymyslí zajímavou kombinaci barev, já kouknu do šuplíku, že na to barvy v přízích mám, a hned mě napadne, jaký vzor a kombinace by k tomu pasovala. A honem háček do ruky, zkusím si to. Ano, čtvereček je krásný, ale ještě zkusím promíchat barvy jinak…

 

Tvoření je určitá posedlost. Dobře vím, proč se v posledních letech soustřeďuji na pletení ponožek – ty užije každý a dokonce několikero. Pletařka má totiž neposedné ruce, nevydrží nedržet v nich jehlice nebo háček, a tak je potřeba vyrábět věci užitečné, ideálně kterých „nikdy není dost“.

 

Vrátím se ale k našemu kolektivnímu háčkování - najednou křižuje republiku několik různých kol, proto začínající účastnice vložila do zásilky průvodní list se mnou sestaveným pořadím a adresami účastnic, takže každý ví, kam odeslat balíček a nesplete to, i kdyby mu přišly najednou dva. Já se snažím při  sestavení pořadí, aby si zásilky posílaly různé dvojice, a tedy nechodily někomu čtverce jen od začátečníků a jinému od mistrů našeho hobby (stále se k nám přidávají noví zájemci).

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]