O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

HÁČKOVANÝ "KULOVÝ BLESK" PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 12 listopad 2015
Přejít na obsah
HÁČKOVANÝ "KULOVÝ BLESK"
Strana 2
Strana 3
Strana 4

 

 

 

 

 

Většinou, ale nikoli povinně, autor návrhu kolo započne. Má v něm pak důležitou roli – musí uháčkovat 15 čtverečků splňujících dané téma. Samozřejmě, že holky z našeho klubíku i já sama navrhujeme takové čtverce, jaké se nám hodí do plánovaných výrobků, nebo jaké máme zbytky přízí. Čtverec 15x15 cm se totiž dá uháčkovat z docela malého klubka a pokud kombinujete barvy, dá se využít opravdu každý kousek příze. Přesto neháčkujeme jen ze zbytků, ale dokupujeme také nové odstíny.

 

 

 


 

 

 

Malý příklad – zbylo mi z jiného „projektu“ třebas klubko červené a žluté barvy. Přikoupím zelenou a mohu tvořit čtverce na téma „slunce, seno, jahody“… zelená mi možná zbude a tak ten zbytek použiji zase příště. My, motalinky, co pleteme a háčkujeme, trpíme sysliozou. Co je to za nemoc? A bolí to? Nebolí, jen se vám postupně skříňky a skříně naplňují nakoupenou přízí. Prostě si ji syslíme jako syslové, proto syslioza. Kulový blesk je proto vhodnou léčbou zaměřenou na spotřebu zbytků klubek. Syslíme si pak jen nová klubka a nehromadíme zbytky klubíček…

 

Máme tedy začínajícího, který vytvoří 15 čtverců na domluvené téma, já zatím sbírám přihlášky a nakonec sestavím pořadí. Na rozdíl od prvního pletacího kulového blesku naše zásilky neobíhají po stejné dráze v každém kole; už kvůli tomu, že každá členka si vybírá, kterého kola se zúčastní a kterého ne. Když je naháčkováno, odstartujeme!

 

Většinou druhá v pořadí si také začne s předstihem chystat tématické čtverce, aby kolování nezdržovala. Měnit ale může maximálně 10 čtverečků, stejně jako ostatní. Nikdo tedy na úkor druhého nic nezískává, protože pokud se mi v zásilce líbí 8 čtverců, co se mi hodí do deky, musím je nahradit 8 čtverci, které sama uháčkuji.

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]