O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ČESKÉ PRÁZDNINY - 7 PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 03 září 2015
Přejít na obsah
ČESKÉ PRÁZDNINY - 7
Strana 2
Strana 3

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Snažím se také dětem ukázat hloubku české historie. Ukázat jim konkrétní věci, o kterých se – pevně doufám - jednou budou učit. A tím pádem věřím, že až ta chvíle přijde, moje děti si řeknou - jeee, to je úžasný, tam jsem byl/a to jsem viděl/a na vlastní oči!

 

 

 


 

 

 

A právě jedním z takových míst v české historii byla naše návštěva chrámu svatých Cyrila a Metoděje a Národní památník Heydrichiády. Vždy mne mile potěší, když pak konstatuji, že na takovémto historickém místě pracuje zasvěcený člověk, který se o věc zajímá a není tam jen k tomu, aby si odseděl svých 8 hodin. Kostel byl unikátní a krypta strašidelná. Fotky živých vojáků, vedle fotek jejich mrtvých těl… Památník měl opravdu unikátní popisky, vysvětlení i fotodokumentaci a to v několika jazycích.

 

 

 


 

 

 

 

Ještě bych měla napsat, že je zvláštní, jak se na první pohled pozná turista. Ne, není to tím, že má foťák, mapy a prospekty. Turista se pozná i když třeba jede po schodech v metru. Turista je totiž barevnej. Všimla jsem si, že teď už je to sice lepší a víc se rozmohlo barevné oblečení i u Čechů, ale zářivé barvy se pořád ještě nechytly. Nejsem zastánce oblíkání stylu papoušek, ale taková  ta veselost a uvolnění ve stylu oblékání tu ještě není. Je rozhodně vidět krok dopředu, ke změně. Když jsem před šestnácti léty odjížděla, tak při pohledu na valící se dav v metru byla to jen změť černé, hnědé, tmavé modré či zelené. Ted už je to o hodně lepší.

 

Nevím, asi je to taky tím, že Češi jsou víc usedlí a konzervativnější. Nebo i tím, že do práce si neonové žluté tričko vezme nejspíš jen blázen. No, ale to jen tak na okraj :-)

 

 

LENKA & spol.

(psáno ještě v srpnu, nyní už jsou doma)

 

 

 

 

Komentáře (9)add feed
Lenka : -doktor-
Lenko,výborně a skvěle napsaná a popsaná návštěva Prahy.Četl jsem tvé povídání jako poutavého průvodce.Bavil a poučil zároveň.
září 04, 2015 14:10
Diky! : ***Lenka***
Jsem rada, a diky za pochvalu...i kdyz je mi lito, ze to vypada takovy dost zmateny...ono to bylo totiz puvodne napsany jako nekolik clanku...takze to pak tady vypada, jako bych byla uplnej debil:-))...no, ale do budoucna--> v tom, co jsem pak psala jako zaver je seznam, kde jsme vsude byli, takze tim se pak snad vysvetli, i ta pestrost:-)
Preju nadhernej den a krasnej vikend!
září 04, 2015 19:08
Lenko, : Mikin
kdepak zmatene, pekne to bylo. Ja mam pri navstevach byvale vlasti podobne pocity. Diky.
září 05, 2015 02:40
Leni, snad se tu dětem líbilo a snad jakmile bude možnost, zase přijedete. : Myška
Ty vlastně, pokud chceš, aby děti znaly historii našich zemí, je musíš s ní sama seznámit, protože ve škole se učí hlavně o historii USA...
září 05, 2015 07:54
opet diky! : ***Lenka***
zmatene, ale pekne - presne jako nas pobyt:-). Mysko, ja si sice deti ucim taky (odhadlas me velice dobre:-)), lae jen proto, ze jsem nenormalni matka, jinak ve skole prave ted probira chris evropu a nikolka afriku, takze celkem po dejepisny strance dobry:-)
září 06, 2015 03:51
Leni, nechci podceňovat americké školství aniž bych ho znala, ale myslela jsem to tak, : Myška
že ve škole se děti nedozví o ČR zdaleka tolik, jak školáci zde, stejně jako se asi zdejší školáci nedozví o USA to, co děti v americké škole. O zemi, v které žijí, se všude učí víc než o jiných státech. A i u nás, pokud rodič chce, aby dítě o naší historii vědělo něco víc než v podstatě dost povrchní informace ze školy, musí s těmi informacemi dítě seznámit sám.
Dost lidí, co znám, znalost historie podceňuje a bagatelizuje, přesto, že právě v historii je klíč k pochopení dneška.
září 06, 2015 07:16
moc se mi to líbí, : Levap2
tak to čtu znovu a znovu a vůbec nechápu, proč by měla autorka vypadat jak debil? Vůbec to není zmatený. To je tu nějaký zlý komentář vymazaný?
Čtu to všechno a souhlasím s -doktorem- je to velmi poutavě psané.
září 06, 2015 15:48
Mysko, : ***Lenka***
presne tak, absolutne s tebou souhlasim, lip bych to nerekla! ...a dalsi problem je, aby to deti v hlavickach "udrzely..." i ja uz si taky prdlajs pamatuju (viz pribehy z Vysehradu). Myslim ale, ze na tento vylet si budem vsichni pamatovat hooodne dlouho, bylo toho tolik a tolik vzpominek mame...
září 08, 2015 01:02
Leni, to je dobře, že jste si tu dovolenou v ČR užili, je dobře, že jste přijeli. : Myška
Kdo ví co tu bude za pár let, a jestli tu vůbec budou všechny ty památky...
září 08, 2015 06:24
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]