O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

MÁME TAKÉ PIANO PRO VŠECHNY! PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 27 srpen 2015
Začalo to zcela nenápadně... Odpolední procházka "sepesem", a na cestě, půlící Centrální park Jižního Města, pod jedním velkým krytým altánem, jsem objevila jakousi zcela jistě velmi těžkou dřevěnou obludu.

 

 

 

     Až při bližším ohledání (neb jsem nesmírně zvědavá), jsem objevila na jejím boku cedulku. Skrývá v sobě další veřejně přístupné piano, které bude k dispozici všem, kteří na ně dovedou hrát. (Pro informaci: bude pod dohledem kamer.)

 

 

 


 

     "Instalace a první otevírání" se konalo ve čtvrteční odpoledne úderem šesté hodiny. Na okolních lavičkách už seděli první nedočkavci, další se kolem procházeli či posedávali na trávníku. 

 

 

 

 

 

 

 

     Začalo to slavnostně - přijelo auto, přivezlo ještě další lavice a stůl, nesmírně šikovný mladý muž (Jiří Dohnal), který měl organizaci "pod palcem", spolu s kamarády během chvilky vykouzlil z oné bedny ukryté piano - a o pár chvil později k němu zasedla jedna z přihlížejících.

 

 

 

 


 

 

 

       Tato pro kolemjdoucí víceméně nečekaná odpolední párty byla zpříjemněna i zdarma čepovanými nápoji, pro děti byly k dispozici sladkosti - a jak jsem tak slyšela od lidí kolem, určitě by se tu nějaký ten menší stánek s občerstvením uplatnil a uživil.

 

 

 

 

 

 

 

 

      Bylo to kouzelné. Příjemné okolí, pohoda slunného odpoledne, která byla oživená klavírní hrou.  Vydržela jsem tam víc než hodinu, a vím, že ještě kolem deváté tenhle improvizovaný klavírní koncert pokračoval. Mezi skladbami se prolínaly i písničky, které strhly posluchače ke zpěvu. 

 

 

 

 

 

 

 

 

      Od tohoto dne bude piano na Jižním Městě každý den od osmé ranní do osmé večerní volně k dispozici všem, kteří si budou chtt zahrát. Sobě i jiným...

 

       Milá byla i přítomnost pana starosty, který nenápadně a jistě velmi spokojeně celou akci sledoval. (Pro "nejihoměšťáky" - je to ten fousatý :-))).

 

 

 

 

 

 

d@niela,

spokojená "JM-patriotka"

 

 

 

 

Komentáře (21)add feed
Paráda! : Ketrin
U nás (tedy v okresním městě) je taky. Vždycky když jedu něco vyřizovat nebo nakupovat, zahraju si, začala jsem totiž po skoro 40 letech zase hrát... jde to ztuha a pomalu, ale hrozně mě to baví.
srpen 28, 2015 08:28
... : deeres
Jejda, to je fakt hezký, určitě si tam někdy zajdu poslechnout. Na Letný jsou zase veřejný písárny? Každopádně si tam můžete sednout a připojit na net. smilies/smiley.gif
srpen 28, 2015 10:10
... : fanka
srpen 28, 2015 10:14
nádhera : bb.
jen tak dál, lidi
srpen 28, 2015 11:07
A všude se najdou volové, : Michal
u nás ho instalovali před nádražím, nejbližší obytné domy jsou asi 100 metrů daleko. Kvůli stížnostem na hluk ho museli dát pryč. smilies/angry.gif
srpen 28, 2015 11:39
..no volové.. : Iris
u nás na náměstí před radnicí je také. Občas někdo něco skutečně dobře zahraje, třeba i se zpěvem. Ale většinou se do toho mlátí tak, že já bych tam tedy nevydržela, být úřednicí na radnici, ani den. Ono někdy to, co lidé považují za pěkné hraní je příšený, stále se opakující kýč (Hallejuja, Ave Maria, Eliška..v mizerném podání).Co lidé dovedou považovat za pěkné zvuky je neuvěřitelné. Nezdá se mi, že by to byl kulturní počin, že by tohle lidi přivedlo k lepšímu porozumění a vnímání umění. Exhibicionistům se to líbí, těm, kteří se učí hrát v hudební škole nebo jsou profesionály, to k ničemu nepomůže. Hudební nevkus našeho národa je docela alarmující. Co Čech to muzikant tedy rozhodně už dávno neplatí. Můj názor.
Ale jo, tak, jak se to udělalo na tom Jižním Městě - budiž, to je organizovaná akce s posezením a občerstvením. Možná je tam ve velkoměstě víc lidí,kteří skutečně dovedou svou hrou potěšit okolí a zpočátku to funguje v příjemném modu. Jen jsem zvědavá, co se s tím stane za týdny a měsíce. Kdo tam bude denně bez milosti k tomu nástroji imrvére třískat do kláves a hulákat (?) smilies/wink.gif
srpen 28, 2015 12:33
Iris :) : bb.
z pohledu muzikanta je to asi jak píšeš.

Já nemuzikant vidím jen to, že lidi jsou pořád ochotni udělat něco nezištně i pro radost druhých a druzí to s radostí přijímají a nenechají se semlít jen dobou, politikou, penězi, imigrantama, atd.
Viděla jsem video, kde kolem piana šel městský strážník (asi? nebo policista, voják, už nevím), zastavil se, zasedl a hrál...Na jiném videu šel pár, slečna se odpojila, odběhla a hrála...to se mi moc líbilo, ta spontánnost.

Ale pro muzikanta to po hudební stránce mohlo být utrpení, a poslouchat to v práci 6 hodin denně v kuse bych taky nechtěla, to uznávám :-))
srpen 28, 2015 12:52
bb : Iris
spíše jsem reagovala na Michalovu poznámku (o těch volech smilies/wink.gif).
Stává se, že občas se i z radnice vyřítí pověřenec s videokamerou, aby natočil něčí hru poté, co zaslechne, že se tam děje něco pěkného.
Jo, já trpím jako muzikant. Ale stěžují si úředníci z magistrátu.Ono je těch zvuků přeci jen za den asi moc i pro laiky smilies/wink.gif
srpen 28, 2015 12:58
bb, : Iris
jinak i u nás se občas u piana stane něco spontánního, hezkého, co zaujme a potěší.Kdybych byla doma, poslala bych odkaz na naše piano smilies/wink.gif Z práce nemůžu.
srpen 28, 2015 13:00
Ráno, nějak kolem půl deváté... : d@niela

mladý muž si přehrával to, co se nejspíš učí v hodinách klavíru.
A věříte, že se to dalo docela poslouchat?


srpen 28, 2015 13:32
... : bb.
smilies/smiley.gif
srpen 28, 2015 13:42
Tohle : Iris
je moc pěkná fotka, Tvoje Dani? Úžasné světlo. Někdo tomu pomohl, nebo to takhle naaranžovala příroda?
srpen 28, 2015 13:44
to je obyč fotka mobilem... Ráno to tu vypadalo nádherně na spadnutí - : d@niela
jenže - už se to zas vyčábřilo a ne a ne nějaká ta kapička spadnout.
Je dusno, venku 26 °C.
srpen 28, 2015 14:08
opakuji : Iris
super foto - možná při zvětšení by vylezla "mobilová" kvalita.Ale měla jsi mobil nachystaný ve správný okamžik, když sluneční reflektor nasvítil scénu jak v ateliéru a človíček u klavíru vypadal jak naaranžovaný.A kolem obyčejná všední ulice, obyčejné ráno.Moc se mi to líbí a pohotovost se cení.
Jestli můžu, hodím sem odkaz na naše piano na ulici i s jeho "otcem zakladatelem" - máme tady takhle šikovné mladé lidi, kteří ačkoliv studují v Praze vysokou, zapojují se do kulturního dění v rodném městě všemi svými kreativními schopnostmi. Protože jsme označováni také jako "město Maxipsa Fíka" (což nemám ráda), zvolil pro začátek tuto melodii.Dodávám, že tento mladý muž je samouk nepolíbený žádnou hudební výchovou.
https://www.youtube.com/results?search_query=pano na ulici kadaň
srpen 28, 2015 18:32
něco je špatně? : Iris
srpen 28, 2015 18:36
nedá mi to : Iris
a do záplavy nepříjemných zpráv ze všech oblastí dění musím přihodit ještě jednu pohodově sebestřednou - nebo spíše výrazně ovlivněnou mým přebujelým patriotismem.
Zmíněná kreativní kadaňská hudební mládež v nejužší uličce České republiky.
Přijeďte, spravíte si náladu smilies/wink.gif
https://www.youtube.com/watch?v=UPTZPW9iW9U
srpen 28, 2015 18:42
Tak mně napadá, : Respirateur
že OSA (zla) má ještě značné rezervy. Její agenti by taky mohli stát u každého pouličního piána a vybírat výpalné za veřejnou hudební produkci.
Nebo-li padni komu padni.
srpen 28, 2015 22:48
danielka : -doktor-
Je úžasné,že v matičce je něco tak úžasné možné pokat,jsem unešen.....Snad to vydrží hodně dlouho a lidí si té krásy budou vážit.
srpen 30, 2015 14:26
jé, Iris, to je hezký, : Petronila
máte v Kadani šikovnou mládež!
srpen 31, 2015 23:27
Petronilo, : Iris
jo, jsem na ně pyšná.Nestydí se ale pomoci mi i v kostele - při svatbě, při půlnoční.Škoda jen, že můj mladší syn, vlastně jejich skorospolužák, se k ničemu podobnému ani zdaleka nemá.

Trochu jsem se zastyděla, že jsem to tady sebestředně zanesla odkazy, díky za Tvoji reakci smilies/smiley.gif
září 01, 2015 09:12
Iris, : Petronila
mně připadaj úžasní, jak se i stylově oblíkli, že takhle mladí takhle krásně zpívají a byli schopni si to profesionálně zrežírovat, a hlavně mi připadá úžasnej ten projekt.

Myslím, že teď už do smrti nezapomenu, že v Kadani je Katovská ulička, která je nejužší v republice a měří 66 cm. A docela to ve mně vzbudilo chuť se tam podívat. smilies/wink.gif
září 02, 2015 08:50
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]