O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

FOTŘÍK - 99 PDF Tisk E-mail
Pondělí, 10 srpen 2015
Už je tomu rok, co jsme se přestěhovali z garsonky do nového bytu. Je to rok, co jsem v potu za teplých letních dnů rekonstruoval dva byty najednou. No, a protože se mi zastesklo po pořádné a poctivé rekonstrukci, tak jsem se vrhnul na rekonstrukci kuchyně.

 

 

 

 

 

 

     Čeněk s Natašou byl odsunut k babičce a já měl celý byt jen pro sebe. Pro sebe a tři dělníky.

     Zjistil jsem, že soužití s dělníky bylo mnohem jednodušší než s malým dítětem. Elektrikář, zedník ba ani truhlář se mi během působení v bytě nepomočili, neodmlouvali ani mě neotravovali, že chtějí číst o ošklivém káčátku. Když jsem chtěl dělníkovi něco říct, tak ten mě opravdu poslouchal, místo toho, aby se zasmál a běžel se do pokojíčku schovat pod postel. Dokonce, když jsem jim dal nabumbat, tak nejen, že bumbum nerozlili všude po bytě, ale taktéž nemrštili s prázdnou skleničkou o zeď.

     Večer dělníci vypadli a já byl sám doma. Čtyři dny jsem spal sám v posteli. Nikdo mě nebudil, nikdo nepřišel ve dvě ráno s tím, že jeho postel je mokrá a on bude spát s mámou a já zamířím do promočené postele v pokojíčku a za neustálého šustění igelitových tašek, kterými jsem se lišácky podložil a které se mi lepí na tělo, si tu hoďku, dvě pospím.

     Jsem skálopevně přesvědčen, že jsem jediný člověk, který si užíval rekonstrukci kuchyně. Jako podržtaška jsem dělal asistenta dělníkům, odnášel v pytlích suť, neustále zametal nebo luxoval, do noci maloval zdi a strop, ale takhle jsem si neodpočinul, ani nepamatuju.

     Všechno dobré však jednoho dne skončí. Rekonstrukce byla hotová. Užil jsem si ještě jeden den pohody, kdy jsem Nataše zalhal, že dělníci musí pracovat ještě jeden den, ale pak už to nešlo. Už jsem to nemohl nadále protahovat. Zajel jsem tedy pro Čeňka s Natašou a rozloučil se tím s mou opravdovou dovolenou.
 
 
x x x
 

     Čeňkovi se nová kuchyň líbila. Jako smyslu zbavený pobíhal pořád dokola než se osmělil a urval nové madlo od skříňky na nádobí a pak se schoval do nové myčky. Vše se vrátilo do starých kolejí.

     Jedna drobná změna však byla. Čeněk, který pět nocí trávil mimo, doma se mi zdál jiný. Respektive byl úplně stejný, ale jeho charakter se více vybrousil. Stal se z něho puntičkář. To jsem neznal.

     Například mi vytáhne krabici s nářadím a dělá, že opravuje větrák. Větrák je již dávno rozbitý, neboť jsem ho kdysi opravoval já a nečekaně nevratně poškodil, takže pro Čeňkovy účely je ideální.

     Jakmile usoudí, že je větrák opravený, vezme nářadí a vrátí ho úplně přesně do krabice tak, jak bylo. Krabici sice samozřejmě nechá na zemi nejlépe někde poblíž postele, takže se o ní při nejbližší příležitosti přerazím a následně nadávám a kleju, ale je tam znát ten progres. Bohužel však tento progres funguje pouze s nářadím, neboť hračky v pokojíčku se na svá místa nevracejí. I když musím říci, že občas některé hračky najdu v krabici na nářadí, z čehož vyplývá, že Čeněk se pomalu do krabice na nářadí stěhuje spolu s celým bytem.
 
     Jednoho dne se probudím a budu v krabici na nářadí už i já.

     Vedle toho, že mladej pečlivě vrací všechno do krabice na nářadí, aniž by to původně v této krabici třeba někdy bylo, tak začal nenávidět špinavé věci. Jakmile je něco špinavého, tak s tím nechce mít nic společného.

     Onehdá jsme třeba šli na procházku a ve výtahu bylo našlapáno. Oznámil mi, že naholudolů (nahoru dolů znamená výtah) je "pinají" a odmítl do něho nastoupit. Když jsem ho tam zatáhl silou, tak začal řvát, že výtah je fakt špinavej a to není nic pro něj. Takže jsem musel naběhnout s hadrem a výtah vytřít. Od teď totiž musím uklízet a vytírat nejenom celý byt, ale i celý barák a v podstatě všechno, kam Čeněk vstoupí.

     Jednou jsem přivolal výtah spolu s Turkem, který bydlí v našem domě a mladej udělal scénu, že pán je pinají. Inu, předpokládám, že kdybych vzal hadr a pána utřel, bělostně bílý by pán z Turecka nebyl, takže jsme museli počkat až pán odjede, a zavolat si výtah znovu.

     Nikde nesmí být ani náznak nějaké skvrny či špíny, jinak Čeněk začne konat. Většinou se snaživě pokusí problém vyřešit tak, že špinavý předmět umyje sám. To se vydá na záchod, kde vezme mop a kýbl. Následně odchází do koupelny, kdy mopem obouchá všechny rohy, na které narazí a drouhou stranou mopu sedře omítku ze zdí. Jakmile se s proprietami dopachtí do koupelny, nahází je do sprchového koutu, serve sprchu z držáku, zapne vodu a dělá že napouští kyblík. To slovo "dělá" je opravdu na místě, neboť místo toho, aby voda stříkala do kýble, tak mladý pán ohodí vodou strop a následně vytopí koupelnu. Jediné suché místo z celé koupelny je ten kyblík.

     Jakmile vlhčenými ubrousky omyju původní špinavé místo, na které Čeněk upozornil, můžu zamířit rovnou do koupelny a srovnat kluka do latě.
 
      Koupelnu vytřu a strop vymaluju, až budu mít čas. Beztak podobné úpravy jsou házení perel sviním, neboť dříve či později Čeněk koupelnu znovu vytopí.

     Úplně nejlepší je snídaně. Poslední dobou mu zachutnaly párky s hořčicí. Pokud nemá na talíři hořčici, tak řve, že chce hořčici. Když mu dám na talíř hořčici, tak řve, že je talíř špinavej. Takhle hezky po ránu jsem přesně v tom stavu, kdy opravdu chci řešit tuhle nevyřešitelnou kravinu. Jo, to dělníci takhle domýšliví nebyli. S láskou vzpomínám na tu krásnou dovolenou.

     Když se tak koukám na ložnici, zdá se mi lehce zastaralá. Určitě by si zasloužila rekonstrukci. A pořádnou.
 
 

DOMINIK LANDSMAN

http://fotruv-denik.blog.cz/

 

(pokračování co nejdříve)
 
 
 
 
 

 

Komentáře (0)add feed
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]